maritbet girişmaritbet
Canan Residence eylülde teslim ediliyor

Canan Residence eylülde teslim ediliyor

Canan Kozmetik’i İSO ikinci 500’e sokan Necati Akyazıcı, 2006’da inşaata ‘kesin dönüş’ yaptı. Canan Kozmetik’i 2 yıl önce satıp Canan Residence’ı da bitiren Akyazıcı, “5 yıldızlı otellerde olmayan kalite ve imkanları konut sahiplerine sunuyoruz” dedi

 

 
 
Kozmetikte büyüdü, ‘bana iş çıkmaz' dediği inşaata ‘iz bırakmak' için döndü

İSTANBUL'un hızlı gelişen bölgesi Ataşehir'in hemen yanında, Şerifali'de 60 milyon dolarlık yatırımla Canan Residence'i hayata geçiren Necati Akyazıcı, “5 yıldız ayarındaki otellerde ne varsa, hepsi bu rezidansta var. Hatta, pekçok otelde olmayan SPA merkezi, spor salonları, fitness salonu var” dedi. Aslında inşaat mühendisliği okuyan ve babası da inşaat malzemecisi olan Necati Akyazıcı, “Yine de 1977-1978'lerde inşaatta gelecek görmedim. 1980'lerde de iyi gitmedi. Bir arkadaşımla ortak olup kurduğun ve kızımın adını verdiğim Canan Kozmetik ile büyüdük. 2000'lerde markalı konutlar, ve gayrimenkulde yabancı yatırımları artınca ‘kalıcı' olarak inşaata dönmeye karar verdim” diye konuştu.
 
İnşaata niyet kozmetiğe kısmet
“Babam nalbur olduğu için inşaat mühendisliğine heves ederek büyüdüm” diyen Necati Akyazıcı, kozmetik sektörüne alternatif ararken, 27 yıl sonra inşaata dönme kararı almasının da ilginç olduğunu belirtti. İnşaata farklı bakış getirmek için yola çıktığını aktaran Necati Akyazıcı, şöyle devam etti: “Bu bölgede 2006 yılının başında parsel toplamaya başladım. Aynı yerden toplam 25 parsel aldım. 12 bin 600 metrekareye ulaştık. Canan Rezidans'ı, 32, 22 ve 18 katlı ve 3 blok olarak inşa ettik, eylülde resmen açacağız. Halen 40'tan fazla aile yaşıyor.”
 
Arsa ve inşaat olmak üzere yaklaşık 60 milyon dolar yatırım yaptığını bildiren Necati Akyazıcı, bunun içinde sadece 2 milyon dolarının sosyal tesislerin tefrişine harcandığını aktardı. Akyazıcı, ilk arsa toplamaya başladığında bölgede metrekaresi 600 dolara arsa bulunduğunu, şimdi minimum 2 bin doların görüldüğünü söyledi.
 
İnşaat yüzde 50 sıçrayabilir
Necati Akyazıcı, sektörü şöyle değerlendirdi: “2008 krizi ciddi bir fren oldu. Talep azalması sonucu, sektörde beklenti ‘Fiyatlar düşer mi' oldu. Aslında fiyatlar artmadı, bir miktar aynı kaldı. Üstelik ‘satışlar artsın' diye konfor arttı, kalite arttı. Fiyatlar, daha büyük global kriz olmazsa, ulaşılabilecek düzeyde. Üstelik iyi faiz oranları var. Canlanmayı yakalarsak, fiyatların 5-6 ayda yüzde 20-25, 1 yılda yüzde 50 sıçraması mümkün.”
 
Rezidans kavramı dejenere oldu, artık terk edilmeli
İSTANBUL'da son yıllarda adeta her semte rezidans yapıldığını belirtip ‘Bu kavram tartışılmaya başladı' hatırlatmasını yaptığımız Necati Akyazıcı, ‘Rezidans' kavramının dejenere olduğunu düşünüyor. Akyazıcı, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Birçok projede çocuk parkı, fin hamamı, sauna, yüzme havuzu, fitness var. O zaman bizim farkımız ne? Açık ve kapalı yüzme havuzu standartlara uygun mu, nitelikli filitrasyon var mı, hijyon kontrolü var mı, teraslar konforlu mu, zemin kaplamaları nasıl, kapalı havuz havalandırması nasıl. 5 yıldızlı otelde alınabilecek hizmetler, SPA merkezi bekleniyor, ailelerin ve çocukların konfor içinde yaşayıp oynayabileceği bahçe bekleniyor. Bazı çarşı, alışveriş merkezi projelerinde de rezidanslar var. Fakat bunlar bahçesi ve büyük oyun alanı olmayan rezidanslar. Rezidans ismini biz de tercih ettik ama, dejenere oldu, terk edilmesi gereken bir kavram.Rezidansı olan çarşı projelerinde 30 metrekare dükkan 3 milyon dolar, 100 metrekare daire 500 bin dolar, 100 metrekare daireden çok ciddi aidat talebi olabiliyor.”
Kaynak: Hürriyet
 

 

Canan Residence iletişim bilgileri
Web: www.cananresidence.com
E-posta: [email protected]
Tel: 0 216 499 93 27


 
  • Etiketler:

Yorum Yaz