maritbet girişmaritbet
Büyükçekmece’de bir sahil kasabasını andırıyor

Büyükçekmece’de bir sahil kasabasını andırıyor

Büyükçekmece’de yapılan Park Village projesi tek katlı müstakil ev konseptinin dışında sunduğu hizmetlerle de adından söz ettiriyor

Büyükçekmece'de yapılan Park Village projesi tek katlı müstakil ev konseptinin dışında sunduğu hizmetlerle de adından söz ettiriyor. Her villanın kendine ait bahçesi ve havuzunun olduğu projenin dikkat çeken unsurlarından biri sahil kasabasını andıran konsepti

Tek katlı villa yaşam projesi olarak lanse edilen Park Village, tamamı tek katlı, tam müstakil 144 adet villadan oluşuyor. Arıkan Yapı tarafından Büyükçekmece'de hayata geçirilen projede dikkat çeken bir diğer unsur ise projenin logosunda da yer alan zeytin ağaçları… 7 farklı tip villanın yer aldığı projede villaların, Ege bölgesinde zeytinin en iyi yetiştiği yerleşim alanlarından ilham alınarak isimlendirilmesinin yanı sıra peyzaj alanında 400 zeytin ağacının kullanılmasıyla da sembol yerini buluyor. Her villa için 1000 metrekare arazinin tahsis edildiği projede, bugüne kadar satışların yüzde 40'ı tamamlanmış durumda.

İç avluda kendi dünyanızı yaratın

2012 yılında inşasına başlanan proje, Büyükçekmece Göl Vadisi'nde şehrin keşmekeşinden uzak bir yaşam vaat ediyor. 3.30 ile 5 metre arasında değişen tavan yükseklikleriyle ferah bir ortam yaratılan projede, Sardes, Thera, Lagina, Claros, Larisa, Alinda ve Trilye isimleriyle adlandırılan villalar 250, 300 ve 350 metrekare olarak tasarlanmış. Toplam 312 bin metrekare alan üzerine kurulan projede, bu alanın 270 bin metrekaresi yeşil alanlara ayrılmış durumda.

Geleneksel konut mimarisindeki avlu kavramının yaşatıldığı iç bahçelere yer verilerek yeşil alanların artırıldığı projede her villanın kendine ait havuzu da bulunuyor.  Yakın çevresindeki eğitim ve sağlık kurumları, alışveriş merkezleri olan projede, 2.6 km uzunluğunda bir bisiklet ve koşu parkurunun dışında tenis kortları, basketbol sahaları ve çocuk parkları da bulunuyor.

Her eve bahçe

Her evin kendine özel bahçesinin olacağı projede, konut sahiplerine organik tarım fırsatı da veriliyor.  Proje bünyesinde oluşturulacak zirai mühendislik birimi sayesinde organik ürünlerin yetiştirilebileceği projede, organik tarım konusunda ihtiyaç olabilecek fide, tohum, organik gübre temini, ekim desteği, tohumluk ayırma, topraksız tarım seracılığı yapma desteği, meyve dikimi ve aşılaması gibi konularda da hizmet verilecek.

YAPIMCININ GÖZÜNDEN

BOLLUĞUN SEMBOLÜ ZEYTİN AĞACINI SEÇTİK

Park Village projesinin en önemli özelliğinin tek katlı villalardan meydana gelmesi olduğunu ifade eden Arıkan Yapı Genel Müdürü Habip Arıkan, projede müstakil yaşam modeli kurguladıklarını belirterek, alışılagelmiş çok katlı, bitişik nizam ve büyük mekanlar yerine, tek katlı, tam müstakil ve optimum büyüklüklere sahip içinde merdiven olmayan bir hayat tasarladıklarını anlattı. Projenin logosunda kullanılan zeytin ağacı figürünün daha ilk başta birçok ipucu verdiğini belirten Arıkan, zeytin ağacının neden seçildiğini ise şöyle özetliyor:  “Zeytin ağacı 39 bin yıllık geçmişiyle, kutsallığın, bolluğun, adaletin, sağlığın, bilgeliğin ve yeniden doğuşun, kısaca insanlık için en önemli erdem ve değerlerin sembolü olmuştur. Biz Park Village yaşam kültürünü ancak böyle bir değerin sembolize edebileceğine inandık.”

Zeytin ağaçlarının verdiği meyvelerin bir şenlik kapsamında hasat edileceğini söyleyen Arıkan “Bir kısmını sıktırıp zeytinyağı, kalanını sofralık zeytin yapacağız. Yalnız yemek olmaz, köy meydanımızda buluşup tadına beraber bakacağız” diyerek, zeytin ağaçlarına hep birlikte sahip çıkılacağını vurguladı.

YAKIN PLAN

Proje Adı:  Park Village

Yapımcı firma: Arıkan Yapı

Projenin mimarı: Mimar Mert Yampal

Proje yeri: Büyükçekmece Göl Vadisi

Projenin konsepti: Arıkan Yapı Park Village ile tek katlı villa konseptinde yeni bir segment oluşturmayı amaçlıyor.

İnşaata başlama tarihi: Ocak 2012

Teslim tarihi: Aralık 2013

Arazi: 312.692.000 m2

Toplam İnşaat Alanı: 51.368.000 m2

Villa sayısı: 144

Villa tipleri:7 faklı tip

Villa büyüklükleri: 250m2 – 300m2 - 350m2

Konut fiyatları: 550.000 dolardan başlıyor

Milliyet Emlak

Yavuz Karaman


 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Habip Arıkan Park Village projesini anlatıyor!
  • 24.07.2013 13:44

Habip Arıkan Park Village projesini anlatıyor!

Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan, Park Village projesinin detayla ...

Arıkan Yapı'dan villaya yeni bir boyut
  • 05.12.2011 17:46

Arıkan Yapı'dan villaya yeni bir boyut

Arıkan Yapı müstakil villa projelerine Park Village projesi ile yeni bir boyut k ...

Park Village projesinin örnek dairesi için tıklayın!
  • 18.10.2012 16:21

Park Village projesinin örnek dairesi için tıklayın!

Arıkan yapı tarafından hayata geçirilen Park Village projesi 7 farklı tipte 144 ...

Arıkan Yapı tek katlı yaşamı “tek geçiyor"
  • 07.08.2015 10:48

Arıkan Yapı tek katlı yaşamı “tek geçiyor"

Konut sektöründe tek katlı yaşam konseptini geliştiren Arıkan Yapı, Toskana Oriz ...

Toskana Orizzonte’de fiyatlar ne kadar?
  • 21.04.2015 14:23

Toskana Orizzonte’de fiyatlar ne kadar?

Emaar Türkiye ve Arıkan Yapı işbirliğinde inşa edilen Toskana Orizzonte’de fiyat ...

Tek katlı villa yaşamına Avrupa'dan 4. ödül!
  • 30.10.2014 11:37

Tek katlı villa yaşamına Avrupa'dan 4. ödül!

Arıkan Yapı’nın bir eseri olan Tek Katlı Villa yaşam felsefesi ödüle doymuyor ...