maritbet girişmaritbet
Bulvar İstanbul, rezidansları bir kaç saatte satıp tüketti

Bulvar İstanbul, rezidansları bir kaç saatte satıp tüketti

Markalı konut liginde ilk projesi Bulvar İstanbul ile kendine yer edinen Özülke İnşaat, projenin yüzde 90’ını kısa bir süre içinde sattı.

Kuruldukları 2004 yılından bu yana birçok taahhüt işine imza atan Özülke İnşaat, 2013 yılında Emlak Konut GYO'dan kazandığı ihale ile markalı konut üretimine geçti. Başakşehir'de 1555 konutlu Bulvar İstanbul projesinin 1391 konutunu kısa sürede sahipleri ile buluşturan Bulvar İstanbul, bölgenin çok katlı son rezidansını da hafta sonu satışa çıkardı. Büyük kısmı ayrılan ve 120 milyon lira yatırım değerindeki proje ile ortanın üstü bir kitle hedefleniyor.

Modern çizgileri var

Bölgeye modern, ferah ve insani kullanımı önemseyen bir proje getirdiklerini söyleyen Bulvar İstanbul İş Ortaklığı İcra Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, şehir hayatı kurguladıklarını belirtti. Satışı devam eden az miktardaki konutlara ek olarak rezidans projesini geliştirdiklerini ifade eden Aydoğan, ön satış öncesi yaklaşık 1000'in üzerinde ön talep aldıklarını kaydetti. Toplam 37 kattan ve 165 daireden oluşan Bulvar Rezidans'ta her ihtiyaca yönelik 3+1, 4+1 daireler ile 5+1, 6+1 7+1 dubleks daire tipleri bulunuyor.

Yatırımcısı kazanmaya devam ediyor

Şirket olarak sağlam hareket etmeyi tercih ettiklerini ifade eden Aydoğan, Bulvar İstanbul'da talep doğrultusunda etap ayrımı yapmadan iyi bir satış rakamı yakaladıklarını ifade etti. Yatırımcıların lansman fiyatıyla alım yaptığını ve kazandığını söyleyen Aydoğan, “Bölgeye göre bayağı uygun fiyatlarla satış yapıldı. 2 bin 350 liradan lansmana çıkıldı. Şu anda fiyatlar ortalama 3 bin 400 lira seviyelerinde. Yüzde 35 civarında prim yaptı. Böylece müşteri kazanarak bilinçli konut alıcısı oluşturduk. Bundan sonraki projelerde müşteri devamlılığını sağladık. Hatta ikinci el piyasası oluştu. Çünkü fiyatlar halen doymadı, alıcısı var” dedi.

Müşteri kazanmanın faydasını Bulvar Rezidans etabında gördüklerini kaydeden Aydoğan, satışa çıkmadan büyük bir ilgi ile karşılaştıklarını belirtti.

Yaptıkları araştırmalarda bölgenin dokusuna uygun bir konsept geliştirmeye dikkat ettiklerini ifade eden Aydoğan, “Daire büyüklükleri ve oda sayısı içeren anketler yol gösterici oldu. Çok odalı konut sayısı çoğaltıldı ve aile yaşamına önem verildi. Satışta bunun faydasını gördük. İlk önce risk taşıyan büyük daireler satıldı” dedi.

Siyası irade bölgeyi destekliyor

Bölgede çok hızlı biri gelişim beklediklerini kaydeden Aydoğan, “Siyasi irade İstanbul'u geliştirmek istiyor. Ormanın olmadığı ve gelişime uygun tek yer burası. Yeni projeler, toplu ulaşımın gelmesi, altyapının devlet eliyle hızlıca yapılması gibi unsurlar göz önüne alındığında Ataşehir'den çok daha hızlı bir gelişim yaşanacak. Potansiyeli çok yüksek. İnsan akışı da hızlı olacak. Özel sektör imar planlarının onaylanmasını sabırsızlıkla bekliyor” şeklinde konuştu.

Türkiye çok iyi olacak

Seçimden sonra Türkiye'nin önünün bir daha açılacağın altını çizen Aydoğan, “Çevresine göre kabına sığmayan, dinamik, diri bir ülkemiz var. İnanın çok farklı. Azmi ve cevheri kimsede yok. Çok çok büyük bir kaos yaşanmadığı sürece daha iyi olacak. Vatandaş siyasi çalkantıların artık farkında ve herkes ne yapacağını biliyor” dedi.

Yeni projeler devam ediyor, arsa alıyor

Bulvar Rezidans ile birlikte Ataşehir'de 22 bin metrekare satılabilir alanı olan bir ofis projesine başladıklarını söyleyen Aydoğan, 2015'te taahhüt işleri, Emlak Konut GYO'nun ihaleleri, Beyoğlu'ndaki 186 odalı Cent Otel ile ilgileneceklerini kaydetti. Uygun arsa tekliflerine her zaman sıcak bakan Özüke, Başakşehir ve Sütlüce'de arsa yatırımına devam ediyor.

Taahhüt işlerini Maksem yürütüyor

Grupta taahhüt işlerini Maksem Yapı üstleniyor. Trabzon, Rize, İstanbul'da Kiptaş ve Emlak Konut GYO'nunbinaları ve peyzaj düzenlemeleri yapılıyor.

Finansmanı öğrenmeliyiz

Tüketicinin alacağı konutta finans kültürünü edinmesi gerektiğini kaydeden Aydoğan, "Yapacağı prim, geri dönüş süresi ve ödeme gücü bilinerek yatırım yapılırsa çok daha kazançlı çıkılır. Çünkü vatandaş konutu, lokasyonu ve malzemeyi iyi biliyor. Bunu öğrendiğinde taşlar yerine oturmuş olur" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bulvar İstanbul havadan görüntülendi
  • 07.04.2017 11:35

Bulvar İstanbul havadan görüntülendi

Özülke - Özkar İnşaat tarafından inşa edilen Bulvar İstanbul projesinin mart ayı ...

Bulvar İstanbul'da konutlar hemen teslim ediliyor!
  • 28.01.2017 11:06

Bulvar İstanbul'da konutlar hemen teslim ediliyor!

Özülke - Özkar İnşaat tarafından Başakşehir'de hayata geçirilen Bulvar İstanbul' ...

Bilal Aydoğan, Maksem Grup'u anlattı!
  • 16.04.2016 15:14

Bilal Aydoğan, Maksem Grup'u anlattı!

İstanbul Finans Merkezi'nin yanı başında inşa edilen A+Live Ataşehir'e imzasını ...

"Bulvar İstanbul'un, yüzde 14'ünü yabancı satın aldı!"
  • 01.05.2015 17:33

"Bulvar İstanbul'un, yüzde 14'ünü yabancı satın aldı!"

Özülke İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, Uluslararası Yatırım Zirvesi 2 ...

Bilal Aydoğan, Bulvar İstanbul'daki satış başarısını anlatıyor!
  • 19.03.2015 15:27

Bilal Aydoğan, Bulvar İstanbul'daki satış başarısını anlatıyor!

Bulvar İstanbul İş Ortaklığı İcra Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan, projenin satış baş ...