maritbet girişmaritbet
Bulut İnşaat Kıbrıs’taki yatırımlarından vazgeçti!

Bulut İnşaat Kıbrıs’taki yatırımlarından vazgeçti!

Kuzey Kıbrıs’ta yerel müteahhitler 70 bin sterline daire satarken, 35 bin sterlinlik evleri gayrimenkul piyasasına sunan Temel Bulut, müteahhitlerden gelen tepki üzerine Kıbrıs kimliğini alamadı ve yatırımlardan vazgeçti

 

Kuzey Kıbrıs'ta yerel müteahhitler 70 bin sterline daire satarken, 35 bin sterlinlik evleri gayrimenkul piyasasına sunan Temel Bulut, müteahhitlerden gelen tepki üzerine Kıbrıs kimliğini alamadı ve yatırımlardan vazgeçti

İstanbul'da satışa çıkardığı konut projelerinin ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne yönelen Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Kıbrıs vatandaşlığını alamadığı için buradaki yatırımlarından vazgeçti. Temel Bulut, Kıbrıs'a 50 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını belirterek, “Burada herkes 70 bin sterline daire satarken ben 35 bin sterline sattım. Bu duruma Kıbrıslı müteahhitler tepki gösterdi ve bir baskı oluşturdu. Başbakanlığı bastılar ve benim Kıbrıs kimliği almamı engellediler” dedi. Bulut, bu gelişme üzerine Kıbrıs'taki tüm yatırımlarını askıya aldığını belirterek, “Kıbrıs'ta vatandaşlık almadan herhangi bir iş yapamazsınız. Başbakan bana söz vermişti. Kimlik verecekler diye yatırım yaptık ama kimliğimi alamadım” diye konuştu.

Bulut, Kıbrıs'taki ilk yatırımının 900 dairelik Lavinium Evleri olduğunu vurgulayarak, projedeki 480 dairenin inşaatını tamamladıklarını söyledi.

İstanbul'a odaklanacak

Temel Bulut, Kıbrıs defterini kapattıktan sonra tüm ağırlığı İstanbul'daki projelere vereceklerini anlattı. 2012 yılında devam ettirdikleri 2 projelerinin bulunduğunu fakat bu projelerin ruhsatlarının  iptal edildiğini dile getiren Bulut, “Ruhsat iptaline rağmen devam et dediler ama daha önceden gelen 3 proje daha vardı. Toplamda 5 proje oldu. Hepsinin inşaatı başladı ama 2 proje, ruhsat iptalleri nedeniyle 7 ay durdu ve teslimler gecikecek. 3 tanesini ise yetiştireceğiz” dedi.

Temel Bulut, şu anda ellerinde 5 projenin bulunduğunu ve bunların inşaatının çokkolay olmadığını anlatarak, “Toplamda 7 bin 800 daire var. 2 yeni proje daha bunlara eklenecek. Şu ana kadar 1 projenin teslimlerini yaptık. Projelendirilen konut sayımız 14 bin konutu bulacak. Toplamda sattığımız daire sayısı ise 4 bini buldu” diye konuştu.

‘Şu an bir sıkıntımız yok'

Temel Bulut, maliyetleri azaltıp, düşük kar marjlarıyla satış yaptıklarını vurgulayarak, “Daire başına 5-6 bin lira reklam bütçemiz var. Bu fiyatın üzerine çıkmıyoruz. Reklamı çok abartmadan veriyoruz ve reklam paralarını peşin ödüyoruz” dedi.

Bulut, Bulut İnşaat'ın şu an için herhangi bir sıkıntısının olmadığını belirterek, “Yaptığımız satışlar bize yetiyor” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Esenyurt’taki zarar 100 milyon TL’
  • 14.12.2015 14:10

‘Esenyurt’taki zarar 100 milyon TL’

İstanbul Esenyurt’taki imar krizinde mağdur olan onlarca vatandaşın avukatlığını ...

Bulut İnşaat'tan dev bir proje
  • 25.01.2012 14:12

Bulut İnşaat'tan dev bir proje

Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut, Bulut İnşaat’ın Kıbrıs’ta hayat ...

Esenyurt Evviva Yaşam Merkezi hava fotoğrafları
  • 21.12.2013 14:22

Esenyurt Evviva Yaşam Merkezi hava fotoğrafları

Bulut İnşaat tarafından Esenyurt'da inşa edilen Evviva Yaşam Merkezi'nden hava g ...

Bulut İnşaat'ın sahibi Temel Bulut yakalandı
  • 29.01.2018 14:53

Bulut İnşaat'ın sahibi Temel Bulut yakalandı

Dolandırıcılık suçundan 910 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Bulut İnşaat’ ...

Bulut İnşaat sahiplerine yakamala kararı!
  • 17.07.2016 09:59

Bulut İnşaat sahiplerine yakamala kararı!

910 yıl hapsi istenen şirket sahipleri için yakalama kararı çıktı. Bulut İnşaat' ...

Temel Bulut'a hapis ve para cezası!
  • 04.01.2016 09:17

Temel Bulut'a hapis ve para cezası!

Esenyurt'ta hayata geçirdiği proje ile yüzlerce kişiyi dolandıran Bulut İnşaat'ı ...