maritbet girişmaritbet
Bomonti Time Residence’da satışlar Kasım ayında başlıyor!

Bomonti Time Residence’da satışlar Kasım ayında başlıyor!

Sinpaş GYO, Mayıs ayında ön lansmanını yaptığı ancak KDV artışını getiren yasayla satışını ertelediği Bomonti Time’daki 500 rezidansa 3 bin kişiden talep gelince projeyi Kasım’da satışa çıkarma kararı aldı

 

Sinpaş GYO, Mayıs ayında ön lansmanını yaptığı ancak KDV artışını getiren yasayla satışını ertelediği Bomonti Time'daki 500 rezidansa 3 bin kişiden talep gelince projeyi Kasım'da satışa çıkarma kararı aldı. Bomonti'nin ‘en pahalısı' olacak projede 2013 yılında özel bir kampanya yapacaklarını açıklayan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Çelik, “Alıcılara sürpriz bir konuda ‘Nasıl istersen' diyeceğiz” diye konuştu.

Mayıs sonunda şehir merkezindeki ilk projesi Bomonti Time'a başlayacağını duyuran ancak KDV artışını gündeme getiren yasanın ardından projenin satışlarını bir süre erteleyen Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), gelen yoğun talebi değerlendirdi ve Bomonti Time'ı Ankara'da Çankaya'da inşa edeceği proje ile birlikte Kasım ayında satışa çıkarma kararı aldı. 200 milyon dolar yatırımla hayata geçirecekleri projedeki yaklaşık 500 rezidansa 3 bin kişiden talep geldiğini açıklayan Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Proje, bölgenin en pahalı projesi olacak, henüz fiyatları belirleme aşamasındayız. Ancak bunu henüz bilmeden 3 bin kişi, ‘Satışa çıkarılmadan 15 gün önce çağırın, yerimizi seçelim' dedi. Çankaya'da 500 konutluk bir projemiz var. Orada da durum beklentimizin çok üzerinde” diye konuştu.

2 yıl önce ‘Nasıl istersen' adı altında bir kampanya yaptıklarını ve müşterilere evlerini istedikleri gibi dekore edip değiştirebilecekleri bir sistem getirdiklerini hatırlatan Çelik, “2013 yılının ilk yarısında ‘Nasıl istersen'in farklı bir versiyonunu Bomonti Time'da uygulayacağız. Çok farklı bir konuda alıcılara ‘Nasıl istersen' diyeceğiz” dedi. Tasarımıyla ikonik bir bina olacak Bomonti Time'ın İstanbul'un simgelerinden biri olacağını belirten Çelik, projenin detaylarıyla ilgili olarak şöyle devam etti: “Deniz seviyesinden yüksekliği 238.5 metre olan, 46 katlı Bomonti Time, 25'i home-ofis olan 494 adet konut ve 4 adet dükkan olmak üzere toplam 498 bağımsız bölüm içerecek. Projede 8 kat penthause, 8-10 kat home-ofis, restoran ve kafe; aradaki katlarda ise rezidans daireler yer alacak. Projede 60-70 metrekare stüdyolar da bulunacak, 600 metrekare penthouselar da.”

 

2011 cirosunu yakaladık

Ağustos 2012 sonu itibarıyla 2011 yılının ciro ve satış adetlerini yakaladıklarını kaydeden Çelik, “1000 adet konut satışıyla 500 milyon TL cironun üzerine çıktık. Sinpaş GYO olarak Ankara'da başlattığımız 550 konutluk İncek Life projesinin yüzde 50'si daha satışa çıkarılmadan satıldı. Sinpaş Yapı'ya ait Altınoran projesinin de ilk etabının yarısının satışı tamamlandı. Eviya şirketimizin Sancaktepe'de başlattığı 644 konutluk Egeboyu projesinin ise yüzde 75'i satıldı. Bunlar ciroya olumlu yansıdı” diye konuştu.

Yılın son çeyreğinde cirolarını yüzde 20 artışla 700 milyon TL'ye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Çelik, şöyle devam etti: “2013 yılında 2 binin üzerinde ev yapıp satarak 800 milyon liralık bir ciro planlıyoruz. Yeni projelerimiz arasında Ankara'da Gaziosmanpaşa'da 436 daire, Marmaris'te 468 ev, 48 villa ve 2 otelden oluşan karma proje, Halkalı'da Bosphorus City projesinin bitimindeki parselde 480 ev, Ümraniye Çakmak'taki finans merkezinde ise 1015 konut var. Bosphorus City'de yüzde 98, İstanbul Sarayları'nda yüzde 80 satışa ulaştık.”

Projenin adı ‘zamanı yönetmesinden' geliyor

Rezidans hizmetleri, 24 saat güvenlik ve çocuklara özel hizmetlerin sunulacağı Bomonti Time'ın üst katında İngiliz mimarisiyle tasarlanacak Gentleman Club yer alacak ve proje sahiplerine özel olarak dinlenme alanı sunacak. Projedeki Hubana Club ise, puro severleri biraraya getirecek. 2 restoranının Michelin yıldız kalitesinde olacağı proje, ismini sakinlerine zamanı yönetme imkanı sunmasından alıyor.

Nakitte kalıp daha büyük arazileri satın alacağız

2013 yılında nakitte kalarak sektördeki gelişmeleri izlemeyi planladıklarını belirten Ömer Faruk Çelik, bunun ardından yeni ve daha büyük arazileri satın almak istediklerini, hasılat paylaşımı ile yüklenici pozisyonuna girmeyi düşünmediklerini dile getirdi.

GYO'lar ‘leasing firmaları' gibi sıkıntıya girecek, bir sektörle böyle oynanmaz!

KDV sorunu dururken GYO'ların vergi muafiyetinin kaldırılmasının gündeme getirilmesine de değinen Ömer Faruk Çelik, şu değerlendirmede bulundu: “Bir sektörle bu kadar oynanmaz. Şoktayız. Kanun çıkacak mı, ne olacak o da belli değil. Vergi muafiyeti, GYO olmak için cazip bir nedendi, şimdi bu avantaj olmadan SPK'ya denetime tabi olup her 3 ayda bir satış rakamı açıklama zorunluluğu veya inşaatı başka bir şirkete yaptırma maliyetine katlanmak mecburiyetine kimse girmek istemez. Yeni firmalar GYO kurmaktan vazgeçer, kayıtdışılık gündeme gelir. En olumsuz etkisi de hisse değerinin düşmesi ve yerli ve yabancı hissedarların zarar görecek olması, özellikle de yabancı yatırımcının Türkiye'deki muafiyet ve istisnalara güvenerek yatırım yapamayacak hale gelmesidir. Bugün Emlak Konut, Torunlar ve bizim hisselerimize yabancıdan gelen para 1.5 milyar dolar. Aynı şey leasing sektöründe de yaşanmıştı, firmalar zor duruma düşmüş, yatırımcı mağdur olmuş, ancak 5 yıl sonra yeniden muafiyet tanınmıştı, neden o 5 yılı kaybedelim. Vergi almanın yöntemi, iş hacmini büyüterek karı artırmaktan geçer, firmaları ve sektörü küçültmek çözüm değil.”

Senetli ev satışına fren, fiyatlara zam olarak yansıyabilir

Konut Üreticileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, yeni konut alımında ödenen KDV oranını 150 metrekarenin altındaki konutlarda yüzde 1'den 18'e çıkaran yasa ile ilgili olarak hâlâ bir gelişme olmadığını, KONUTDER olarak ortak bir çözüm üzerinde çalıştıklarını aktardı. Çelik, şöyle devam etti: “Yeni Tüketici Kanunu da konutu, tencere-tavayla bir tutuyor. Kanun, inşaat firmalarının senetli ev satışını frenliyor, firmalara ödemenin banka aracılığıyla hakediş usulü yapılmasını şart koşuyor. Ancak bankaların her proje için böyle bir altyapısı olmadığı gibi, uygulama bizim maliyetlerimizi artırdığından konut fiyatlarına zam olarak yansıyacaktır. Alıcıların istediklerinde projelerden 3 ay içinde çıkabilecek olması da firmaları batırır. Öte yandan BDDK'nın konut kredisi faizlerini düşürmesi de şart.”

Nihal Yuvacan/Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinpaş GYO Bomonti projesinde büyük değişiklik
  • 21.04.2014 10:56

Sinpaş GYO Bomonti projesinde büyük değişiklik

Bomonti Tüneli'nin hemen yanında hayata geçirilmekte olan projede taarımıyla dik ...

Bomonti Time Residence’ta metrekaresi 5 bin dolar
  • 21.01.2014 17:08

Bomonti Time Residence’ta metrekaresi 5 bin dolar

Sinpaş GYO Bomonti Time Residence'ta metrekare fiyatları 5 bin dolardan başlayac ...

Sinpaş Bomonti Time Residence projesi fiyatlar
  • 26.11.2013 09:51

Sinpaş Bomonti Time Residence projesi fiyatlar

Bomonti Time Rezidans Sinpaş GYO fiyat listesi 465 bin dolardan başlangıç göster ...

Bomonti Time fiyat listesi
  • 26.11.2013 09:36

Bomonti Time fiyat listesi

Bomonti Time Sinpaş projesi fiyat listesi 465 bin dolardan başlıyor ...

Bomonti Time Residence fiyat listesi
  • 25.11.2013 17:08

Bomonti Time Residence fiyat listesi

Bomonti Time Residence Sinpaş GYO projesinde fiyatlar 465 bin dolardan başlangıç ...

Bomonti Time Residence'ın hafriyat çalışmaları başladı!
  • 25.04.2013 13:48

Bomonti Time Residence'ın hafriyat çalışmaları başladı!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın merakla beklenen projesi Bomonti Time R ...