maritbet girişmaritbet
Bomonti Modern Palas'ta 420 bin dolara!

Bomonti Modern Palas'ta 420 bin dolara!

Bomonti'de pencereleri açılan 5 katlı lüks apartman konseptiyle bölgedeki gökdelenlerden ayrılan 'Bomonti Apartman' projesi ile Türkiye'ye giren Belçikalı Extensa, küçük evlere gelen talep yüzünden ilçede ikinci projeye başladı

Bomonti'de pencereleri açılan 5 katlı lüks apartman konseptiyle bölgedeki gökdelenlerden ayrılan 'Bomonti Apartman' projesi ile Türkiye'ye giren Belçikalı Extensa, küçük evlere gelen talep yüzünden ilçede ikinci projeye başladı. Fiyatların 420 bin dolardan başladığı 98 dairelik Bomonti Modern Palas'ta sosyal alan yer almadığı için aidat ücreti ödenmiyor. Proje, Körfez'den alıcılardan da talep görüyor

Belçika'da 112 yıl önce kurulan ve pencereleri açılan 5 katlı lüks apartman konseptiyle bölgedeki gökdelenlerden ayrılan 92 konut ve 9 mağazadan oluşan 'Extensa Bomonti Apartman' projesi ile tanınan Belçikalı Extensa şirketi, şehir merkezinde küçük evlere olan talebi değerlendirerek aynı bölgede ikinci bir projeye başladı.

Extensa Bomonti Apartman projesinin inşaatım Ekim 2011'de tamamlayan, projenin yüzde 90'ım ise satan şirket, bu projeye 30 metre mesafede Bomonti Modern Palas projesini inşa ediyor. Bu yılın Aralık ayında tamamlanması planlanan yeni projenin satışları ise yüzde 65 seviyesine geldi.

Extensa İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe, ilk projeleri olan 'Extensa Bomonti Apartman' projesi ile şehir merkezinde spor ve sosyal alan ihtiyacım karşılayan, bu nedenle yaşadığı yerde ekstra bir aidat ücreti ödemek istemeyen profesyonellere, genç çiftlere ve ailelere ulaştıklarım, hedef kitlelelerinin küçük ev talebini ise ikinci bir projeyle karşılamayı istediklerini kaydetti.

'2011'in en iyi binalarından'

Gökçe, "İlk projede küçük dairelere gelen yoğun talep bizi ikinci bir proje geliştirmeye yöneltti. Bomonti Modern Palas'ta 1 + 1 dairelerin büyüklüğü 65 ile 79 metrekare arasında, 2+1'lerinki ise 107 ile 189 metrekare arasında değişiyor ve fiyatlar ise 420 bin ile 920 bin dolar arasında yer alıyor.

Bu yıl Aralık'ta tamamlanacak olan projenin üst katındaki kat bahçeli daireler Haliç üzerinden Marmara Denizi'ni görüyor" dedi. Mütekabiliyetin ardından şehir merkezindeki projelere ilginin arttığım belirten Gökçe, Bomonti Modern Palas projesinde satışın yüzde 10'unun Körfez ülkelerine yapıldığını kaydetti.

15 katta 98 daireden oluşan 'gösterişten uzak' 'Bomonti Modern Palas'ta büyüklüğü 66 m2 ile 210 m2 arasında değişen 1+1 ve 2+1 dairelerin bulunduğu bahçeli, teraslı, exclusive üniteler de yer alıyor. Extensa Bomonti Apartman'da ise büyüklüğü 70 ile 140 metrekare arasında değişen 1 +1 ve 2+1 dairelerin fiyatları 300 ile 650 bin dolar arasında değişirken, 224 ile 277 metrekarelik 3+1 dairelerin fiyatları 800 ile 1 milyon dolar arasında yer alıyor.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen 'ARKİV Seçkileri 2011'in En İyi Binaları' listesinde 20 proje arasında yer alan 'Bomonti Apartman' projesinin dikkat çeken özelliklerinden biri yatay mimarisi. Bina içinde yer verilen özel bir ışık tüneli sayesinde gün ışığının günün her saati katlara ve dairelere ulaşması sağlanıyor. Extensa'nın Bomonti Apartmanı projesinde 1 + l'lere bir,  2+1 ve 3+1'lere ikişer araçlık otopark imkanı tanınıyor ancak projede başka bir sosyal alan bulunmuyor.

Sözleşme tarihinden yaklaşık 5 ay önce teslim edilen projenin en alt katında az kullanılan eşyalar için depolama çözümleri üretildi. Aralık ayında tamamlanacak Bomonti Modern Palas da bu konseptle tasarlanıyor. Bomonti'de 'aidatsız lüks apartman' konsepti tuttu ikinci projeyi de başlattı.

EXTENSA, TÜRKİYE'DE ENERJİ VE DENİZCİLİĞİ DE RADARINA ALDI

Belçika'da Antwerp'de banliyö bölgelerinde büyük ölçekli konut projeleri geliştirmek amacı ile kurulan ve AVM'ler, lojistik, teknopark ile ofis binaları inşa eden Extensa'nın Belçika'da 1 milyon metrekarelik arsa stoğu var. Belçika, Lüksemburg, Romanya ve Slovakya'da yatırım yapan, daha önce İspanya ve Fransa'da da bazı yatırımlara imza atmış olan grup bünyesinde bulunan gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Lease Investe şirketinin Belçika'daki ticari gayrimenkul portföyünün büyüklüğü 500 milyon euroyu aştı. 112 yıllık Extensa için Türkiye ise, gelişmekte olan ülkeler arasında en önemli pazar oldu.

Özlem Gökçe, 1998'den itibaren ise faaliyetlerini, Euronext'de yer alan ve Belçika'nın en büyük holdinglerinden biri olan Ackermans & van Haaren'ın bünyesinde sürdüren şirketin Türkiye'de enerji ve denizcilik sektörlerine sıcak baktığını ifade etti.

KDV VE KENTSEL DÖNÜŞÜM NETLEŞİNCE YENİ YATIRIMLARA BAŞLAYACAĞIZ

Merkezde butik ve nitelikli projelere imza atmayı hedeflediklerini belirten Extensa İstanbul Genel Müdürü Özlem Gökçe, "Ofis projeleriyle de ilgileniyoruz. Kentsel dönüşüm yasasının ardından biz de bu alanda bir pay almayı öncelik edindik. Acıbadem, Cendere ve Kadıköy'da arsa arıyoruz. Ancak KDV değişikliğini içeren yeni yasa ve kentsel dönüşüm yasasıyla ilgili detayların belirlenmemiş olması, bizi yeni yatırımlar konusunda yavaşlatıyor" dedi. Gökçe, Nerelerin kentsel dönüşüm kapsamında öncelikli olacağı ve KDV'nin neye göre belirleneceği konuları açıklığa kavuşunca yeni yatırımları ona göre belirleyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Nihal Yuvacan/Vatan

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bomonti Modern Palas GYODER’in kampanyasına katıldı
  • 02.08.2016 16:27

Bomonti Modern Palas GYODER’in kampanyasına katıldı

Bomonti’nin tam merkezinde inşa edilen Bomonti Modern Palas, GYODER’in (Gayrimen ...

Bomonti Modern Palas'ta 12 ay kira garantisi
  • 07.01.2014 08:04

Bomonti Modern Palas'ta 12 ay kira garantisi

Bomonti Modern Palas projesinde 12 ay kira garantisi veriliyor ...

Bomonti Modern Palas'ta 12 ay kira garantisi
  • 14.12.2013 13:43

Bomonti Modern Palas'ta 12 ay kira garantisi

Yüzde 1 KDV avantajıyla satışların devam ettiği Bomonti Modern Palas projesinde ...

Extensa Modern Palas'ta 60 aya 0,51 faiz oranıyla!
  • 02.09.2013 08:21

Extensa Modern Palas'ta 60 aya 0,51 faiz oranıyla!

Mimari tasarımı Swanke Hayden Connell Architects imzasını taşıyan Extensa Modern ...

Modern Palas'ta 357 bin 300 dolara! 60 ay yüzde 0,42 faizle!
  • 23.07.2013 13:25

Modern Palas'ta 357 bin 300 dolara! 60 ay yüzde 0,42 faizle!

Konut teslimlerinin yapıldığı Bomonti Modern Palas projesinde "60 ay yüzde 0,42 ...

Modern Palas Extensa'nın yüzde 90'ı satıldı! 325 bin dolara!
  • 26.06.2013 14:53

Modern Palas Extensa'nın yüzde 90'ı satıldı! 325 bin dolara!

Modern Palas'ta 1 oda 1 salon evlerin fiyatları 325 bin dolardan, 2 oda 1 salon ...