maritbet girişmaritbet
Blue Residence Beylikdüzü’nda kaba inşaatın yüzde 60’ı tamamlandı!

Blue Residence Beylikdüzü’nda kaba inşaatın yüzde 60’ı tamamlandı!

Tüm göstergelerin 2013 yılı için iyimser senaryolar çizdiğini belirten Vedat Mavuzer’e göre, kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet gibi gelişmeler sektörün geleceği için büyük önem taşıyor

 

Tüm göstergelerin 2013 yılı için iyimser senaryolar çizdiğini belirten Vedat Mavuzer'e göre, kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet gibi gelişmeler sektörün geleceği için büyük önem taşıyor

Enyap İnşaat Genel Müdürü Vedat Mavuzer, 2012 yılının genel olarak sektör için sıkıntılı bir dönem olduğuna işaret ederek, hükümetin ekonomiyi soğutma çalışmaları, Avrupa'daki mali kriz ve satın alma trendindeki değişikliklerin inşaat sektörü için frenleyici unsurlar olduğunu söyledi.

Bu sıkıntılara rağmen kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet gibi sektörü heyecanlandıran gelişmelerin de yaşandığına işaret eden Mavuzer, bu iki gelişmenin 2012 yılında sektöre yeni bir soluk getirdiğini anlattı.

2013 yılının hem sektör hem de Enyap İnşaat için verimli bir yıl olacağını dile getiren Mazvuer, 2012'nin başında yaşanan düşüşün ardından son çeyrekte tekrardan büyüme trendine giren inşaat sektörünün 2013 yılında da aynı büyümeyi gerçekleştireceğini dile getirdi. Vedat Muvuzer, kentsel dönüşüm projeleri ile inşaat sektöründe yeni alanların açıldığına işaret ederek, “Kentsel dönüşüm ile ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması ve dönüşümün hızlı bir şekilde ilerlemesiyle sektör ciddi bir ivme kazanacak” dedi.

Mütekabiliyet taze kan getirdi

Yabancıya konut satışının önünü açan mütekabiliyet yasasının da 2013 yılında sektöre taze kan pompalayacağını ifade eden Mavuzer, şunları söyledi:

“Çeşitli sıkıntılar barındırmasına rağmen 2012'de sektörün hareketlenmesini sağlayan mütekabiliyet yasasının tekrardan düzenlenmesi ve yabancı müşterinin her geçen gün Türkiye'ye artan güveniyle sektörde satışlar ve istihdam artacak. Biz de 2013 yılı içerisinde yabancı müşteri portföyümüzü geliştirmek için şimdiden çalışmalara başladık.”

Faiz düşüşü devam edecek 

2012'nin son çeyreğinde düşüşe geçen ve son 1 yılda en düşük seviyelerde gözlenen kredi faiz oranlarının bu düşüşünü 2013'te de sürdüreceğini vurgulayan Mavuzer, düşüşün sürmesiyle de konut talebinde büyük bir artış yaşanacağını vurguladı. Mavuzer, tüm göstergelerin 2013 için iyimser senaryolar çizdiğini belirterek, “Biz de Enyap olarak 2012 yılındaki hedeflerimizi yükselterek 2013 yılında daha iyi işler yapmanın hazırlığı içerisindeyiz. Elimizdeki mevcut projeler de hızlı bir şekilde devam ediyor. Yeni projelerimiz için de arazi çalışmalarımızı sürüyor. Doğru lokasyonda doğru projeler hayata geçirmek için ince eleyip sık dokuyoruz” diye konuştu.

Yabancıya satışa ağırlık verdi

Kendilerinin de sıkıntıları bir kenara bırakarak bu dinamikleri en iyi şekilde değerlendirdiğini vurgulayan Mavuzer, “Yaptığımız çalışmalar neticesinde 2012'nin sadece kasım ve aralık aylarında Blue Residence ve Garden Life projelerimizden yabancı müşterilerimize yaptığımız daire satışımız toplamda 60'ı buldu. Ayrıca 2011 yılının son çeyreği aldığımız önlemler 2012 yılında yaşanan sıkıntılardan en az zararla çıkmamızı sağladı” dedi.

Vedat Mavuzer, Bursa-Nilüfer'de hayata geçirdikleri ve bu yıl içinde ilk etabını teslim ettikleri Garden Life projesinin büyük önem taşıdığını belirterek, “Çünkü Bursa'nın yeni gelişen ilçelerinden birinde bir proje hayata geçirip maketten satış yapmak riskli bir işti. Fakat satış ofisini açtığımız günden bu yana beklentilerimizin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştık. Sadece Bursa halkı değil, İstanbul'dan ve diğer çevre illerden gelen birçok müşteri ağırladık ve satış beklentilerimizin çok üzerine çıktık” dedi.

Kendi arsasında proje yapıyor

Beylikdüzü'nde hayata geçirdikleri Blue Residence projesinde ise inşaatın hızla devam ettiğini anlatan Mavuzer, şöyle konuştu:

“2012 yılının başında start verdiğimiz projede kaba inşaatın yüzde 60'ını tamamladık. Bunu başarmamızdaki en büyük etken kendi makine parkurlarına sahip olmamız. Arsa mülkiyetinin de bize ait olduğu projede, bölgedeki emsallerinin dışında, geniş metrekare ve yüksek kalite anlayışımızı öne çıkardık. Her detayı kullanım açısından çok iyi değerlendirdiğimiz projemizde teslim için 18 aylık bir süre taahhüt etmiştik fakat bu süreyi daha aşağılara çekmeyi planlıyoruz.”

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Blue Residence, yüzde 50 kazanç vaad ediyor
  • 17.01.2014 08:32

Blue Residence, yüzde 50 kazanç vaad ediyor

Yerli ve yabancı yatırımcıların dikkatini çeken Enyap İnşaat projelerinden Blue ...

Beylikdüzü Blue Residence teslimleri başlıyor
  • 08.01.2014 15:00

Beylikdüzü Blue Residence teslimleri başlıyor

Blue Residence Evleri'nde dairelerin teslimleri önümüzdeki hafta itibariyle başl ...

İnşaat sektörü işverenleri 2013’te eleman bulmakta zorlandı
  • 23.12.2013 08:08

İnşaat sektörü işverenleri 2013’te eleman bulmakta zorlandı

İŞKUR'un "İşgücü Piyasası Talep Araştırması"nda, iş yerlerinin 2 bin 713 farklı ...

Hakan Yalçın ‘İnşaat sektörü 2013’te ekonominin lokomotifi oldu’
  • 18.12.2013 11:12

Hakan Yalçın ‘İnşaat sektörü 2013’te ekonominin lokomotifi oldu’

Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, yaşanılan pek çok olumsuzlu ...

Blue Rezidans Beylikdüzü fiyat listesi-170 bin TL
  • 12.12.2013 13:24

Blue Rezidans Beylikdüzü fiyat listesi-170 bin TL

Enyap İnşaat imzası taşıyan Blue Rezidans Beylikdüzü projesinde fiyatlar 170 bin ...

Blue Residence Beylikdüzü'nde Tuğba Altıntop'a komşu olun!
  • 20.09.2013 09:58

Blue Residence Beylikdüzü'nde Tuğba Altıntop'a komşu olun!

Enyap İnşaat tarafından hayata geçirilen Blue Residence projesinde 1+1 daire fiy ...