maritbet girişmaritbet
Beyoğlu Belediyesi, MIPIM’e BIG ile damga vuracak!

Beyoğlu Belediyesi, MIPIM’e BIG ile damga vuracak!

Beyoğlu Belediyesi, ilçede 10 milyar liralık yatırım yapan 32 firmayı Beyoğlu Ajansı da denilen BIG platformunda topladı.

Beyoğlu Belediyesi,  başkan Ahmet Misbah Demircan önderliğinde kurulan Beyoğlu Investors Group (BIG) ile Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenecek olan MIPIM 2015 Gayrimenkul Fuarı'na katılacak. Beyoğlu bölgesinde yer alan 32 yatırımcının yer alacağı organizasyon kapsamında 10 milyar liralık proje Fransa'da tanıtılmış olacak. Beyoğlu Belediyesi, 12 metrekarelik ilçe maketiyle Cannes'a çıkarma yapacak. Maket üzerinde katılımcı firmaların tüm projeler bulunacak. Semtteki 30 milyon metrekarelik yapı stoğunun, BIG ile 5 yılda dönüşeceği öngörülüyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen MIPIM toplantısına Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, AMPLİO Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu gibi önde gelen isimler katıldı.

Beyoğlu Ajansı; BIG

Beyoğlu Investors Group'un herhanhi bir şirket veya dernek gibi değerlendirilmemesi gerektiğinin altını önemle çizen Ahmet Misbah Demircan ‘Bu platform, derneği olan ve arandığında cevap verecek sekreteryası olan bir oluşum gibi düşünülmeli. İlk olarak MIPIM vasıtasıyla oluşturuldu. Bu platformun temelleri, Başbakanlık Yatırım Ajansı'ndan esinlenerek atıldı. O açıdan biz Beyoğlu Ajansı diyoruz' diye konuştu.

32 firma var

MIPIM sonrasında da BIG platformunun yeni fikirler üzerinde çalışmaya devam edeceğini söyleyen Demircan ‘Oluşturduğumuz sistemle Beyoğlu'ndaki büyük küçük 32 yatırımcı Fransa'daki fuarda boy gösterecek. Her firma kendisi gitse etkili olamaz belki ama Beyoğlu olarak gidildiği için büyük fayda sağlanacak. Semtimiz, dünya tarafından biliniyor. Heart of İstanbul sloganımızdan da anlaşılacağı üzere burası İstanbul'un kalbi' şeklinde konuştu.

BIG, yerli ve yabancı yatırımcıları buluşturacak

Fransa'ya toplam 10 milyar liralık projeyle gideceklerini belirten Ahmet Misbah Demircan ‘Biz 2004 yılında göreve geldiğimizde Beyoğlu'nda 80 bin kişi istihdam ediliyordu. Bugün ise bu rakam 180 bin kişi seviyelerinde. Bu kadar kişiye iş bulduysak 10 yılda 50 milyarlık yatırıma öncülük etmişiz. Bu nedenle artık yurtiçi ve yurtdışındaki yatırımcıları birbiriyle koordine eden bir ajans kurmak istedik' ifadelerini kullandı.

Beyoğlu, İstiklal'den ibaret değil

Beyoğlu'nun İstiklal Caddesi'nden ibaret olmadığını, Sütlüce, Hasköy, Piyalepaşa, Okmeydanı bölgelerinin de aynı semtte olduğunu belirten Demircan ‘Buralarda yatırım yapan firmaların arkasında olduğumuz gösterirsek, yeni projelerin önünü açmış oluruz. Beyoğlu Investors Group ile birçok fuara katılacağız' dedi.

Haliçport ve Galataport için maksimum 2023

1 milyon 100 bin metrekarelik inşaatla MIPIM'de boy göstereceklerini ve bu paketin 25 bin kişiye istihdam sağlayacağını dile getiren Demircan ‘Haliçport, Galaport ve Okmeydanı projelerinden henüz bahsetmedik. Bu projeler, kendi içinde 40 milyar liralık bir paketi oluşturuyor. 2023'e varmadan bunlar hayata geçirilecek' dedi.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beyoğlu İnvest Group (BIG), MIPIM’i değerlendirdi
  • 15.03.2016 22:25

Beyoğlu İnvest Group (BIG), MIPIM’i değerlendirdi

Beyoğlu’nda 32 büyük ölçekli yatırımcının Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde bir ara ...

Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması başladı
  • 01.12.2017 14:06

Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması başladı

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde Beyoğlu Büyük ...

Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması 1 Aralık'ta başlıyor
  • 29.11.2017 11:43

Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması 1 Aralık'ta başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin teşrifleriyle “Beyoğlu Büyük Dönü ...

'MIPIM, anlatılması gerekenler için bir fırsat'
  • 01.03.2017 12:57

'MIPIM, anlatılması gerekenler için bir fırsat'

Beyoğlu Yatırımcılar Grubu (Beyoğlu Investors Group-BIG) üyesi sektör temsilcile ...

BIG üyelerinden MIPIM’de önemli açıklamalar…
  • 15.03.2016 22:56

BIG üyelerinden MIPIM’de önemli açıklamalar…

Beyoğlu’na yatırım yapan 32 firma, belediyenin öncülüğünde kurulan Beyoğlu Inves ...