maritbet girişmaritbet
Be-Sa Çamlıkonak, butik konseptiyle dikkat çekiyor!

Be-Sa Çamlıkonak, butik konseptiyle dikkat çekiyor!

Be-Sa İnşaat imzasıyla Çamlıca'da hayata geçirilen Çamlıkonak projesi tek çatı altında 2 blok ve 10 dubleks evden oluşuyor

Ödüllü Mimar Ömer Çamoğlu tarafından tasarlanan proıe, alışılagelmiş tasarımların dışına çıkan mimarisiyle dikkatleri çekiyor. Çamlıkonak lokasyonu, müstakil girişleri, geniş yeşil alanı, keyifli terasları ve kat bahçeleriyle sakın bir çıkmaz sokakta huzurlu bir yaşam sunuyor. 

 
Be-Sa inşaat güvencesiyle Çamlıca'da hayata geçirilen Be-Sa Çamlıkonak, hem müstakil hayatın huzurunu hem de bir arada yaşamanın keyfini aynı proje altında sunuyor. Be-Sa inşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Saral projeleri hakkında merak edilen her şeyi anlattı.
 
Be-Sa Çamlıkonak, büyük ve yüksek katlı binaların her geçen gün arttığı İstanbul'a damgasını vurmaya hazırlanan bir proje. Sona yaklaşan proje, ünlü Mimar Ömer Çamoğlu imzasını taşıyor. Tek çatı altında iki blok ve 10 dubleks modern konaktan oluşan projede hem bir arada olmanın, hem de müstakil bir eve sahip olmanın huzurunu yaşayacaksınız. 
Be-Sa Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Saral ile projeleri hakkında görüştük. 
 
Çamlı Konak proje fikri nasıl doğdu? 
 
Birkaç senedir üzerinde düşündüğümüz bir projeydi aslında. Birkaç mimarla çalışma yaptık, bize sundukları çalışmalar genellikle klasik villa tarzındaydı, 4 adet villa, 2 adet tek bir tane üçüz villa gibi. İçimize pek sinmedi, istediğimiz daha farklı bir çalışmaydı. Daha sonra bir tanıdık vasıtasıyla Çamoğlu Mimarlık ve Ömer Çamoğlu ile görüştük. Ömer Çamoğlu bu büyüklükteki arsaya tek bir malikâne tarzında bir yapı ya da en fazla iki tane tek villa yapılabileceğini söyledi. Tüm bunların dışında farklı bir fikri olduğunu da dile getirdi. Ödüllü bir mimar olan Ömer Çamoğlu'nun farklı mimarisinin yanı sıra günümüzde ne tür evlere gereksinim olduğuyla ilgilide ticari bir düşünce sistemi var.Türkiye'deki aile yapısının gitgide küçülmesi, geniş ev ihtiyacının azalması, geniş dairelerin ısıtma, soğutma ve temizlik gibi sorunları da beraberinde getirmesi nedenleri ile daha küçük evlere yönlendirilmesinden yola çıkarak tek çatı altında dubleks, müstakil girişleri olan ve daha fazla sayıda konut yapabileceğini söyledi. Yurt dışında tovvn house olarak adlandırılan bu konseptte ufak metrekarelerde daha kullanışlı, bahçeli, teraslı, kat bahçeli yaşam alanları inşa ediliyor. 
 
Projenin hazırlık aşaması ne kadar sürdü? 
 
Ömer Çamoğlu'nun town house olarak adlandırdığı konsepti beğendik ve çalışmalar başladı. 3- 4 ay gibi bir sürede proje çizildi. Ruhsatı alıp, çalışmaların başlaması ise 6 ayı buldu. Ruhsat için biraz uğraştık. Bize sunulan projedeki dairelere müstakil bir görünüm verebilmek için her daireye ayrı bir giriş vermeye karar verdik. Bu fikir belediyenin pek alışık olduğu bir çalışma değildi. Bunun için biraz uğraştık. Ömer Çamoğlu ile birlikte gittik belediyeye ve projeyi birlikte anlattık. 
 
Projenizi nasıl tanımlarsınız? 
 
Çamlıca'da "modern bir konak" sloganıyla yola çıktık ve projenin adını Besa Çamlı Konak koyduk. Girişte iki tane çam ağacı var. Projenin adında bu ağaçların da etkisi oldu. Projenin Çamlıca'da olması ve modern bir konak olmasının da etkisi var. 
 
Projeyi diğer projelerden ayıran özellikler nelerdir? 
 
Müstakil girişler olması projeye en büyük değeri katıyor. Kapalı otoparktan, panoramik asansöre biniyorsunuz, dairenizin olduğu kata çıkabiliyorsunuz. Projede 30 araçlık bir de kapalı otopark bulunuyor. Ayrıca 900 metrekare yeşil alan var, yapay bir göletimiz var. 
 
Proje hakkında genel bir bilgi alabilir miyiz? 
 
Proje, 1630 metrekare üzerinde inşa edilen tek çatı altında iki bloktan oluşan 10 dubleks daireyi içeriyor. Çatı dubleksi olarak adlandırdığımız dört daire mevcut. Bu dairelerin ikisi 248 m2' lik 4+1, diğer ikisi 190m2' lik 3+1'den oluşuyor. Çatıda 4+1 dairelerin salon ve mutfağının baktığı 28m2' bir kat bahçemiz bulunuyor, biz bu alana mutfaktan camla çıkma oluşturup kış bahçesi meydana getiriyoruz ve mutfakta bulunan yemek masasını bu kış bahçesine denk gelecek şekilde tasarlıyoruz, ayrıca bu dairelerin çatıda bulunan 4'er odasının da 2'şer metrekarelik terasları mevcut. 3+1'lik çatı dublekslerinin de salonunda 9m2'lik teras ve çatıda bulunan her 3 odanın da 2'şer metrekarelik terasları bulunuyor. 6 adet 149 m2'lik bahçe dublekslerine bakacak olursak salon katında 14 m2 teraslara sahipler ve ayrıca odaların bulunduğu bahçe katından, bahçeye açılan kapılar ve peyzajla ayırt edeceğimiz müstakil bahçe kullanım alanları da mevcut. Günümüz projelerinde daire içi alan kazanımı amaçlanarak balkon sayısı ve büyüklükleri gitgide azalıyor, biz Çamlıkonak projemizde bu görüşe tamamen aykırı her daire için kullanışlılığı arttıracak ve gerçek bir yaşam alanı sunan açık alanları çok fazla tuttuk ve projenin en büyük detayı olarak bu alanları görüyoruz. 
 
Projenin fiyat aralıkları nedir? 
 
Oluşturduğumuz fiyat listesine göre metrekaresi 4500 - 5500 dolar arasında değişiyor. Bu fiyatları belirlerken projenin bu bölgede çok fazla emsalinin olmaması bizi zorladı açıkçası. 1 ocak 2013 itibariyle satışa sunduğumuzda bu rakamlar geçerli olacak. Projenin hiç reklamı olmaması ve çıkmaz sokakta bulunmasından dolayı daha çok çevremizden gelip giden projeyi takip edenler var, onlarda bu rakamları uygun buldular. 
 
Projenin lokasyon avantajları neler? 
 
Çamlıca ve özellikle Kısıklı Anadolu Yakası'nın göz bebeği şu anda. Köprülere yakınlığı, genelde az katlı ve müstakil yapılardan oluşan nezih bir yer oluşu, yeşilliğin bol olması, temiz bir havaya sahip olması, hala semt havasını sürdürebiliyor olması, Çamlıca tepesine yakın olması buraya daha da değer katıyor. 
 
Projenin bitiş tarihi belli mi? 
 
2012 Mayıs ayında başladık projeye. Arazinin yüzde sekseni kaya zemine sahipti ve 45 gün boyunca çift kırıcı çalıştı. Şu anda çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor, hava koşullarını da hesaba katarak teslim tarihini 2013 Mayıs olarak belirledik. 
 
Be-Sa İnşaat olarak gelecek projeleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz? 
 
Net olmamakla birlikte bu bölgede iki tane proje halinde olan yer var. Biri bukonsepte kullanabileceğimiz, diğeri ticari yapı olarak çalışabileceğimiz bir araziye sahibiz. Bunlar haricinde konut ve ticari olarak sürekli arsa ve proje çalışması yapmaktayız.
 
 
Exclusive Homes

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kurtköy Paragon ile oturduğunuz yerden kazanın!
  • 01.03.2015 14:25

Kurtköy Paragon ile oturduğunuz yerden kazanın!

Küçükçalık İnşaat, Anadolu Yakası’nın son dönemde hızla parlayan bölgesi Pendik’ ...

Pırlanta Çamlıca'nın inşaatı yüzde 70 tamamlandı!
  • 25.12.2014 11:07

Pırlanta Çamlıca'nın inşaatı yüzde 70 tamamlandı!

İnşaat çalışmalarının hızla sürdüğü Pırlanta Çamlıca projesinde bütün konutlar v ...

Bakırköy 46 Ağaoğlu ne zaman teslim edilecek?
  • 28.09.2013 15:05

Bakırköy 46 Ağaoğlu ne zaman teslim edilecek?

Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından Bakırköy’de eski Kilim Grubu arsası üzerinde ...

Bakırköy 46’da yüzde 10 peşinatla! 363 bin 600 TL’ye!
  • 17.08.2013 14:00

Bakırköy 46’da yüzde 10 peşinatla! 363 bin 600 TL’ye!

45 bin 500 metrekare arsa üzerine inşa edilen Bakırköy 46, Bakırköy'de Veliefend ...

Ağaoğlu 46 Bakırköy projesinde yüzde 10 peşin daire senin!
  • 11.08.2013 09:05

Ağaoğlu 46 Bakırköy projesinde yüzde 10 peşin daire senin!

Ağaoğlu Şirketler Grubu tarafından Bakırköy’de Veliefendi Hipodromu’nun karşısın ...

Ali Ağaoğlu: Bakırköy 46’dan ev almayan delidir!
  • 05.07.2013 13:59

Ali Ağaoğlu: Bakırköy 46’dan ev almayan delidir!

Bugün Ağaoğlu’nun beklenen projesi Bakırköy 46 satışa çıktı. Yoğun ilgi gören pr ...