maritbet girişmaritbet
Bahçeli Vadi Dekar Yapı’da 240 bin liradan başlıyor!

Bahçeli Vadi Dekar Yapı’da 240 bin liradan başlıyor!

Gayrimenkul sektöründe geliştirdiği bahçeli evlerle tanınan Dekar Yapı’nın patronu Salih Kuzu, bu alanda marka olmak için önemli bir adım daha attı

 

Gayrimenkul sektöründe geliştirdiği bahçeli evlerle tanınan Dekar Yapı'nın patronu Salih Kuzu, bu alanda marka olmak için önemli bir adım daha attı. Salih Kuzu, Çekmeköy'deki Bahçeli Vadi projesini 240 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sundu

Bahçeli evde uzmanlaşan Dekar Yapı, bu kapsamda geliştirdiği üçüncü projesini satışa sundu. İstanbul'da bahçeli ev yapmaya uygun Çengelköy'de yapılan Bahçeli Vadi projesinde bulunan 58 konutu satışa çıkardıklarını ifade eden Dekar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, bahçeli evde bir marka olmak istediklerini ve Bahçeli Vadi'nin de bu hedefin önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Avrupa'da ve ABD'de yaşayanların büyük çoğunluğunun bahçeli evlerde oturmasına rağmen Türkiye'de bu oranın çok düşük kaldığını ifade eden Kuzu, “Fakat burada da bahçeli evlere ilgi artıyor. Şehrin çeperlerine ulaşım imkanı arttıkça bahçeli evlerin de sayısı artacak” dedi. İstanbul'un içinde bahçeli ev için arsa bulmanın zorluğuna işaret eden Kuzu, özellikle Çengelköy'ün bu tarz evler için çok uygun olduğunu söyledi. Bu nedenle Çengelköy'de proje yapmak için yoğun çaba gösterdiklerini anlatan Kuzu, “Bölgede proje yapmak hayalimizdi. Buradaki imar durumu bahçeli evler için çok uygun. Fakat şehir içinde arsalar sıkıntılı oluyor. Burada da 3 yıl uğraştıktan sonra projeyi satışa çıkarabildik” dedi.

Salih Kuzu, projenin Çengelköy'de 10 dönüm arsa üzerinde yapıldığına işaret ederek, denize 2 kilometre uzaklıkta yer aldığını vurguladı. Projenin Çengelköy'de yapılmasının birçok şeyi ifade ettiğinin altını çizen Kuzu, “Çengelköy herkesin bildiği bir yerdir. Tarihi, kültürü, mahalle havası ve boğazıyla öne çıkıyor. Bu da bizim işimizi kolaylaştırıyor” diye konuştu.

Salih Kuzu, Çengelköy'de arsa fiyatlarının yüksek olmasından dolayı konut fiyatlarının da yüksekliğine vurgu yaparak, bundan sonra Bahçeşehir'de yapacakları projede orta sınıfa yönelik, uygun fiyatlı bahçeli evleri satışa çıkaracaklarını söyledi.

Fiyatlar 240 bin TL'den başlıyor

Her biri bahçeli olarak tasarlanan 28 dubleks ev ve 30 daireden oluşan Bahçeli Vadi Çengelköy'deki konutlarda 1+1'den 4+1'e kadar 11 daire ve dubleksler yer alıyor. 48 metrekareden 189 metrekareye kadar değişen büyüklükteki evler Ekim 2013 tarihinde teslim edilecek. Projede konutların metrekare fiyatı ise 3 bin 900 ile 6 bin 400 lira arasında değişiyor. Daire fiyatları da 240 bin liradan başlıyor 1 milyon 95 bin liraya kadar çıkıyor. Konut almak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 5 indirim yapılan projede İş Bankası'ndan uzun vadeli konut kredisi de kullanılabiliyor.

Yüzde 1 KDV avantajı

Salih Kuzu, yeni konut satışlarından alınan KDV'nin artırılmasıyla ilgili düzenlenenin gündemde olduğunu belirterek, 1 Haziran'dan sonra ruhsatı alınan projelerde yeni belirlenecek KDV oranlarının geçerli olacağını söyledi. Kuzu, bahçeli Vadi projesinde ise ruhsatı mayıs ayında aldıkları için yüzde 1 KDV'nin geçerli olacağını vurgulayarak, bu durumun konut alanlara büyük bir avantaj sunduğunu dile getirdi.

Projeyi büyütecek

Salih Kuzu, projenin hemen yanında 5 bin metrekarelik alanla ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirterek, Bahçeli Vadi projesini büyüteceklerini vurguladı. Bununla ilgili izinleri almaya çalıştıklarını aktaran Kuzu, projenin toplamda 100 konuta ulaşabileceğini kaydetti.

2013 Ekim'de teslim

Salih Kuzu, projede satışlara ruhsat aldıktan sonra başladıklarını ve inşaata devam ettiklerini belirterek, konut teslimlerini ise 2013 yılının Ekim ayında yapacaklarını söyledi. Evleri bitmiş ve oturmaya hazır vaziyette teslim edeceklerini ifade eden Kuzu, konutlara 65 ile 180 metrekare arasında değişen büyüklükte bahçeler tahsis ettiklerini söyledi.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bahçeli Vadi Çengelköy projesinin ilk görüntüleri emlaktasondakika.com'da!
  • 07.09.2012 12:30

Bahçeli Vadi Çengelköy projesinin ilk görüntüleri emlaktasondakika.com'da!

Dekar DK Yapı tarafından Çengelköy'de hayata geçirilen Bahçeli Vadi projesinin i ...

Bahçeli Vadi Çengelköy'de teslim için geri sayım başladı
  • 25.04.2014 09:25

Bahçeli Vadi Çengelköy'de teslim için geri sayım başladı

Çengelköy'de konumlandırılan Bahçeli Vadi'nin arsa alanı 10 bin metrekare olarak ...

Bahçeli Vadi Çengelköy fiyat listesi
  • 19.03.2014 16:53

Bahçeli Vadi Çengelköy fiyat listesi

Dekar Yapı tarafından inşa edilen Bahçeli Vadi'de fiyatlar 260 bin TL'den başlıy ...

Çengelköy Bahçeli Vadi'de 996 bin TL'ye 4+1 dubleks!
  • 13.09.2013 10:32

Çengelköy Bahçeli Vadi'de 996 bin TL'ye 4+1 dubleks!

Kasım sonunda konut teslimlerinin başlayacağı Bahçeli Vadi'den banka kredisi kul ...

Bahçeli Vadi Çengelköy'de 996 bin liradan başlayan fiyatlarla!
  • 19.07.2013 10:16

Bahçeli Vadi Çengelköy'de 996 bin liradan başlayan fiyatlarla!

18 daire ve 28 dubleksten oluşan Bahçeli Vadi Çengelköy projesinde son dubleksle ...

Bahçeli Vadi Çengelköy projesinde evler Aralık'ta teslim!
  • 04.07.2013 09:37

Bahçeli Vadi Çengelköy projesinde evler Aralık'ta teslim!

Gayrimenkul sektörünün öncü markalarından Dekar Yapı ve Yatırım A.Ş., İstanbullu ...