maritbet girişmaritbet
Bahçeli konutlara yatırım yapan kazanacak

Bahçeli konutlara yatırım yapan kazanacak

Üç bine yakın bahçeli ev inşa eden Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, orta gelirliye yönelik inşa ettiği bahçeli evlere yatırım yapanların daha çok kazanacağını söyledi

Üç bine yakın bahçeli ev inşa eden Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, orta gelirliye yönelik inşa ettiği bahçeli evlere yatırım yapanların daha çok kazanacağını söyledi

Gayrimenkul sektöründe ‘bahçeli ev' konseptinin yaratıcısı olan ve bu konseptte 3 bine yakın ev inşa eden Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, Bahçeşehir'de hayata geçirdikleri Asmalı Evler projesinin büyük ilgi gördüğünü söyledi. Birçok kişinin bahçeli ev özlemi çektiğinin altını çizen Kuzu, “İlk defa 150 metrekarenin altında bahçeli ev konsepti geliştirdik. Asmalı Evler projemizde 134 metrekarelik evler yapıyoruz ve bunlar çok fazla ilgi görüyor” dedi.

 Salih Kuzu, projeye gösterilen bu ilginin satışlara da yansıdığını belirterek, 170 bahçeli evden oluşan projenin toplamının yüzde 50'sinin satıldığını açıkladı. Kuzu, projedeki satışların yüzde 30'unu da referansla gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. Toplam 3 etaptan oluşan projede ilk iki etabı satışa sunduklarını vurgulayan Kuzu, projenin birinci etabının kasım ayında, ikinci etabının 2013 Haziran'da ve üçüncü etabının ise 2013 Eylül'de teslim edileceğini dile getirdi.

 Bahçeli evlere çok fazla inandıklarını ve gelecek 10 yılda bu tarz konutların çok daha fazla değerleneceğini dile getiren Kuzu, “Bahçeli evler daha çok prim yapıyor ve yapacak. 10 yıllık projeksiyonda bahçeli evlere yatırım yapanlar daha çok kazanacak” diye konuştu. Aynı şartlarda ve aynı dönemde alınan bahçeli evlerin apartman dairesine göre en az yüzde 10 primli olduğuna da dikkat çeken Salih Kuzu, bu oranın giderek artacağını söyledi.

55 dönüme 170 bahçeli ev

 Dekar DK tarafından Bahçeşehir'e inşa edilen 170 konutluk Asmalı Evler'de 134-180 metrekare arasındaki brüt alanlı dokuz farklı ev tipi bulunuyor. Asmalı Evler'de fiyatlar 353 bin ile 613 bin lira arasında değişiyor. Projede ilk fiyattan daire alanlar yüzde 19 kazanç elde etti.  Projenin dikkat çeken bir diğer özelliği ise her evin 40 metrekare ile 300 metrekare arasında değişen bahçelere sahip olması.

Bahçeşehir'e yeni bir proje daha

 Salih Kuzu, Bahçeşehir'de daha önce Ayışığı projesini yaptıklarını, Asmalı Evler'in de 2. projeleri olduğunu belirterek, aynı bölgede bu yıl bir projeye daha başlayacaklarını açıkladı. Yeni projede 22 bin metrekarelik arsada 120 civarında bahçeli ev olacağını belirten Kuzu, “Bu projemizde metrekareleri daha da küçülteceğiz. 80-100 metrekarelik bahçeli evler yapacağız ve bunları da 250 bin liranın altındaki fiyatlardan satmayı hedefliyoruz. Daire fiyatına ev satacağız” açıklamasını yaptı.

Çengelköy'de satışa çıkıyor

 Salih Kuzu, bahçeli ev konseptini gerçekleştirecekleri bir diğer bölgenin ise Çengelköy olduğunu belirterek, “15 dönüm arsada benzer bir proje yapacağız. Ama Çengelköy'de arsa fiyatları yüksek olduğu için satış fiyatlarımız da bölgenin seviyesinde olacak” dedi.

İlk etabında 46, toplamında ise 120 ev olması planlanan projenin ruhsatını almak üzere olduklarını dile getiren Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, “1 ay içinde inşaat ve satışa başlamayı planlıyoruz. Çengelköy, bizim konseptimize uygun. Boğaz hattında olduğu için yüksek yapılaşmaya izin yok. Bu nedenle bölgede başka projeler de planlıyoruz” diye ekledi.

Milliyet
Yavuz Karaman

Asmalı Evler İletişim bilgileri

Telefon: 0212 850 54 00

Web: www.asmalievler.com

Yorum Yaz