maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları Halkalı’ya Atakent 3'ü getiriyor

Avrupa Konutları Halkalı’ya Atakent 3'ü getiriyor

Avrupa Konutları Halkalı’daki Atakent 3 projesini satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Avrupa Konutları Atakent 3 Halkalı’da daire fiyatları 200 bin liradan başlıyor

Kaynak:  Zeliha ALAGÖZ TEMİZ / Sabah

Projelerini vaktinden erken teslim etmesiyle tanınıyor. TOKİ'nin en değerli arsasını o aldı. Konut projelerinin önünde daha satışa çıkmadan uzun kuyruklar oluşuyor. Projeleri bölgenin en çok prim getiren yerleri oluyor. Şimdi de Halkalı'da Jandarma Alay Komutanlığı'nın arazisine bölgenin en değerli projesini inşa ediyor. Avrupa Konutları markasının sahibi Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya ile sektörü, projelerini ve yeni yatırımlarını konuştuk...

Halkalı'da Atakent 3 projenizi inşa edeceğiniz Jandarma Alay Komutanlığı'nın arazisi, TOKİ'nin Ayazağa ihalesinin iptal edilmesiyle en pahalı arsa unvanın aldı. Arsa size kaça mal oldu? TOKİ'ye ne kadar kar payı ödeyeceksiniz? Ve arsanın toplam büyüklüğü ne kadardır?

Halkalı'nın en güzel yerinde orası. Atakent 3'ün arazisi 880 trilyon liraya alındı. 264 trilyon TOKİ'ye taahhüt edilen asgari ödeme. Kar payı da ayrıca ödenecek. 45 bin metrekare ormanlık arazi de var içinde. Arazinin toplamı 200 bin metrekare.

Orman kalacak mı yoksa yıkıp konut yapacak mısınız?

Orman kalacak.

Kaç liradan satışa çıkarmayı düşünüyorsunuz?

Başlangıç metrekare fiyatı 2500 lira olacak. Metrekaresi 4 bine kadar çıkar kanaatindeyim. Taahhüt süremiz 18 ay. Yani 2012 Temmuz'da teslim etmeyi taahhüt ediyoruz.

Siz Atakent 2'yi de çok erken teslim etmiştiniz.

Orayı 13 ayda bitirdik. 36 ay teslim süresiydi. İhalelerde idareyle yapılan taahhütler 36-48 aydır zaten. Burada önemli olan hızlı ve nitelikli yapıp hızlı teslim ederek konut alanları bu sürede kira ödeme sürelerini kısaltmak.

Atakent 3'te konut dışında başka bir şey inşa edecek misiniz?

167 odalı 4 yıldızlı bir otel yapılacak.

İşletmecisi kim olacak?

Yaptıktan sonra markasına ve işletmecisine karar vereceğiz. Otelin etrafında ve iç avlusunda çarşısı çevresinde 15 dükkan olacak. Hem sitenin hem de karşısındaki hastanenin ihtiyacını karşılayacak. Restoranından kafesine eczanesine kadar pek çok şey olacak. Hastanenin hemen üstündeki Ziraat'in arazisine de Sabahattin Zaim vakıf üniversitesi kurulacak. Halkalı meydanı da düzenliyorlar. Yeşil alanın ön tarafına da Küçükçekmece belediye Başkanlığı taşınacak. Biz orda bir de ilköğretim okulu yapacağız. 32 derslikli bir okul olacak.

Avrupa Konutları Atakent 3 ne zaman satışa çıkıyor?

Bu ay çıkacak. Yüzde 10'u oturum alanı, yüzde 90'ı yeşil alan olacak. 15 bin metrekare göletler olacak. Jandarmadan kalan yeşil alan ve ağaçlar korunacak.

Konut tipleri ne olacak?

1+1'den 4+1'e kadar olacak. 1+1'ler 80 metrekare ve 200 bin liradan başlayacak. 2+1'ler 110 metrekare 3+1'ler 145 metrekare, 4+1'ler 180 metrekareden başlayacak. Temmuz 2012'te teslim etmeyi taahhüt ediyoruz.

Atakent 2 de çok kısa sürede satıldı sanırım. Satılık daire kaldı mı orada? Şu anda oradaki metrekare fiyatları nedir?

20 daire kaldı satılık. 12 ay gibi bir sürede hemen hepsi satıldı. İlk çıkış fiyatıyla gitmesi mümkün değil. Teslim tarihleri yaklaştıkça fiyat artıyor. Şu anda metrekaresi 3500 liradan satılıyor orada. Başlangıç fiyatı 2000 liraydı.

Halkalı bölgesinde devam ettirdiğiniz başka bir projeniz var mı?

Avrupa Konutları Atakent 1'in hemen yanında bir alışveriş merkezi inşaatımız var devam eden. Yatay eski şehir medinalarına benzeyen bir mimarisi olacak. İçinde bir de dershane olacak. Uğur Dershanesi işletecek..

Onun inşaatı ne zaman tamamlanacak? İsmi ne olacak?

2011 Eylül'de açılacak. İsmi Arena Park olacak.

Büyük yatırımlarınız halkalı bölgesinde. Atakent-1 Atakent-2 Atakent-3 alışveriş merkezi projeniz. Önümüzdeki dönemde gündeminizde olan başka bir yatırım var mı bu bölgede?

Halkalı Atakent bölgesi oldukça plamlı büyüyen bir bölge. Yollarıyla altyapısıyla yatırımlarıyla. Önümüzdeki 6-7 yılda çok daha güzelleşecektir. Yeni yatırım fırsatlarını takip ediyoruz elbette.

Atakent 1 ilk satışa çıktığında civardaki projelerden çok daha ekonomikti. Ancak şu anda ikinci el fiyatları bakımından bölgedeki en pahalı proje. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Sitelerin yönetimini biz yapıyoruz. 5600 dairede site başkanıyım. Her oturan vatandaşın bütçesini düşürerek yönetiyoruz. Aidatlar düşük olduğu için daha çok prim yapıyor. Tatil köyü işletmesi mantığında işletiyoruz. Yüksek aidatlarla güvenlik ne olursa olsun, temizlik ne olursa oldun demiyoruz. Başka sitelerde 250 lira olan aidat bide 100-130 lira.

 

Metrekare başı aidat ne kadara geliyor bu durumda?

0.90 lira gibi metrekareye. Yani 125 metrekare bir dairenin aidatı 115 lira. Sağlık kulüpleri, fitness gibi hizmetlerden faydalanmak isteyenler için dernek kuruyoruz, onları derneğin üyesi yapıyoruz. Sadece sağlık kulübüne üye olanlar para ödüyor, site aidatlarına karıştırmıyoruz. 70 yaşında hiç fitness yapmayacak bir oturandan aidat almıyoruz. Yararlanmak isteyen isterse her gün gelsin. Sabah 7 akşam 10 arası açık. Ama hiç gelmeyenin aidatına karıştırmıyoruz.

Halkalı dışında satışına devam ettiğiniz bir proje de Bahçeşehir'de. Bahçeşehir Ispartakule'de durumunuz nedir? Ne kadar daire var satışa çıkardığınız?

Ispartakule'de 2 etapta toplam 715 daire var. 200 daire kaldı diğerleri satıldı. Metrekare fiyatları 1800'le 2000 arası. Çıkış fiyatı da 1700 civarıydı.

İstanbul dışında da projeleriniz var mı?

Acil İstanbul'da yeni konut ihtiyacı var. Anadolu'da yerli müteahhitler var ve çok fazla ihtiyaç yok. İstanbul, yenilenmesi gereken bir şehir. Siteler, altyapı ve güvenlik açısından model haline geldi. İstanbul'un 15-20 yıl içinde yenilenmesi gerekiyor.

Kentsel dönüşüm projeleri gündemde. Bu projelerle ilgileniyor musunuz?

İnşaat şirketi olarak her işle ilgileniyoruz. Bakıyoruz tabii ama hepsini almak yapmak mümkün değil. Aslında kentsel dönüşümün kendi var ismi yok, kanunu yok. Bir yaptırım gücü yok. Zeytinburnu'nun, Bakırköy'ün, Bağcılar'ın, Bahçelievler Küçükçekmece'nin bir kısmı hep 3 katlı çarpık binalar, yoları dar, otoparkı yok, sağlıklı değil. Memleketten gelmiş arsa almış, önce bir kat yapmış, sonra kızını evlendirmiş üstüne bir kat daha yapmış, sonra bir kat daha ama aşağıdaki malzeme zayıf. Avcıların tamamının en fazla 3 kat olması gerekiyor. Şimdi 7 kat oradaki binalar. Avcılar dendiği zaman insanlar tedirgin oluyor ama Beylikdüzü diyince kimse tedirgin olmuyorlar. Şehir merkezlerinde bu binaları yenilemek çok zor. Kanun lazım. Bazı insanlar evlerinden çıkmak istenmiyorlar.. Kat mülkiyet kanununda tadilat yapılmalı. Oturanları da mağdur etmeyecek şekilde.

Genelde inşaat şirketlerinin faaliyet gösterdiği enerji gibi başka bir alan da vardır. Artaş olarak inşaat dışında faaliyet gösterdiğiniz başka bir alan var mı?

Yok. Biz en iyi inşaat işini yapıyoruz o yüzden başka bir alanda faaliyet göstermiyoruz. Konut dışında geçmişte yaptığımız işlettiğimiz otel ve alışveriş merkezleri var. Beyazıt'ta President Otel, sahilde de Ctadel Otel var. Bakırköy'de 1995'de açtığımız Carrousel, Sefaköy'de Armoni Park, Kayseri'de Kayseri Park alışveriş merkezlerimiz var. İstanbul dışında tek yatırım Kayseride'ki alışveriş merkezi. Memleket orası.

Peki, nerde oturuyorsunuz? Avrupa Konutlarından birinde mi?

Yeşilköy'de. Babamız Yeşilköy'de oturuyor. Ona yakın olmak için biz de Yeşilköy'deyiz. Kendi projelerimde oturmayı çok isterim ama.

Web: www.avrupakonutlari.com.tr

  • Etiketler:

Yorum Yaz