maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları Atakent 3'te yaşam başlıyor!

Avrupa Konutları Atakent 3'te yaşam başlıyor!

Konutta kalite ve güvenin markası haline gelen Avrupa Konutları, Atakent 3 Projesi’ni 18 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakını Erdoğan Bayraktar, gecenin konukları arasındaydı

Konutta kalite ve güvenin markası haline gelen Avrupa Konutları, Atakent 3 Projesi'ni 18 ay gibi rekor bir sürede tamamlandı. Erken teslimat geleneğinin bozulmadığı projede, daireler 1 Temmuz tarihinden itibaren konut sahiplerine teslim edilecek. 

 
Avrupa Konutları, Atakent 1 ve Atakent 2'nin ardından Atakent 3 ile Halkalı'yı yeni bir yaşam merkezi ile daha buluşturdu. Avrupa Konutları klasiği olan “erken teslimat” geleneği bu projede de bozulmayarak, 1 Temmuz 2012 tarihi itibariyle anahtar teslimine başlanıyor.  
 
 
Teslim öncesi gelenekselleşen Komşularla Tanışma Kokteyli, Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya'nın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Emlak Pazarlama İnşaat Proje Yönetimi ve Tic. A.Ş Genel Müdürü Hüseyin Karaca ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'ın katılımıyla gerçekleşti. 
 
Süleyman Çetinsaya: “İlköğretim okulumuz ağustos ayında tamamlanıyor”
 
Atakent 3 Proje'sinin lansman tarihinden itibaren büyük bir talep gördüğünü söyleyen Artaş Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Avrupa Konutları olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm projelerimizde, kalite ve güveni her zaman ön planda tuttuk. Erken teslimat ve yatırımcılarımıza kazandırmak artık bir şirket prensibimiz haline geldi. İnşa ettiğimiz modern ve kaliteli yapılarla müşterilerimizin sadakatini kazandık. TOKİ ve Emlak Konut GYO ile birlikte Halkalı bölgesinde inşa ettiğimiz konutlarla, bölgenin değer kazanmasında çok etkin bir rol oynadık. Artık bu bölge Atakent olarak anılıyor ve kaliteli yaşam alanlarının yükseldiği bir cazibe merkezi konumuna geldi” dedi.   
Süleyman Çetinsaya, proje içinde yer alan ilköğretim okulu da ağustos ayında bitirilerek yeni eğitim-öğretim yılına hazır olacağının müjdesini verdi.
 
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar: “Atakent 3 gibi projeleri artırmamız lazım”
 
Avrupa Konutları'nın Atakent 3 projesi ile beş yıldızlı tatil köyü konforu sunduğuna dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Süleyman Bey, her zaman olduğu gibi yine sözünde durdu ve daire sahiplerini evleriyle altı ay erken buluşturdu. Tüm Türkiye'de başlattığımız dönüşüm hareketinde, böyle projelerin sayısını artırmalıyız” dedi. 
 
Emlak Konut GYO ile yapılan sözleşme gereği taahhüt edilen teslim tarihi Temmuz 2014 olan projenin, daire sahipleriyle yapılan Gayrimenkul Satış Vaadi Sözleşmesi'nde taahhüt edilen teslim tarihi ise 31 Aralık 2012 olarak yer alıyordu.  Avrupa Konutları fiili teslim için belirlediği hedef tarihi, altı ay öne çekerek Temmuz 2012 olarak hayata geçiriyor.
 
Yatırımcıların en çok kazandıran konut markası
 
Atakent'de gerçekleştirdiği projelerle bölgeye büyük değer katan Avrupa Konutları, yatırımcılarına en fazla kazandıran konut markaları arasında yer alıyor. Atakent 2'de ilk yatırımcılarına yüzde 67 oranında kazandıran Avrupa Konutları, Atakent'teki son projesiyle de yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Metrekare fiyatı 2 bin 400 TL olarak satışa çıkan Atakent 3 projesinde metrekare fiyatı 4.000 TL'ye kadar yükseldi. Bu rakamlar ışığında Atakent-3'ün ilk ev sahipleri yüzde 66 oranında kazanç sağlamış oldu. 
 
Mavinin ve yeşilin buluşma noktası
 
193 bin metrekare toplam arsa alanı üzerine inşa edilen Atakent 3 projesinin 162 bin metrekarelik kısmı peyzaja ayrıldı. Bahçeler, göletler ve şelalerden oluşan site içi peyzajın yanı sıra hemen yanı başında 43 dönümlük bir korunun da yer aldığı Atakent 3, mavi ve yeşilin bütün tonlarını bir araya getiriyor. Açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra, futbol, basketbol, voleybol, tenis sahaları ve fitness center, sauna, buhar odası, squash, aerobik, pilates salonlarından oluşan sosyal tesisler yeni sakinlerini bekliyor. 
 
Avrupa'da Osmanlı rüzgârı 
 
Mimarisinde moderniteyle geleneği buluşturan Atakent 3'te, Sultan II. Abdülhamit döneminde Kayseri'de inşa edilen tarihi Kayseri Saat Kulesi'nin bir benzeri de inşa edildi. 
 
 
Rakamlarla Atakent 3:
 
Lokasyonu: Atakent
Toplam arsa: 193.000 metrekare
Toplam inşaat alanı: 310.000 m2
Konut Sayısı: 2300 Konut ve Özel Hastane 
İnşaata başlama tarihi: Ocak 2011
İnşaatı bitirme tarihi: Temmuz 2012
Konut metrekareleri: 83-191 m2
Sosyal alanları: 4 adet açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, futbol, basketbol, voleybol, tenis sahaları, çocuk oyun alanları, kreş, anaokulu, 7 bin 500 m2 kent meydanı, göl kafe, sosyal tesis bünyesinde kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar odası, squash, aerobik, pilates salonları
Peyzaja Ayrılan Alan: 162 bin metrekare  (Bahçeler, Göletler, Havuzlar)
Gölet ve yüzme havuzlarına ayrılan alanlar:17.000 m2

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"
  • 26.10.2022 13:14

"1 milyon konutu yapabilecek alt yapıya, bilgi ve donanıma sahibiz"

ARTAŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, GYODER’in düzenlediği 17 ...

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!
  • 20.10.2022 15:32

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!

Konum, fiyat listesi, örnek daire, ödeme planı, satış ofisi gibi detayların mera ...

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...