maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları Atakent 3'te fun'larını sevindirdi!

Avrupa Konutları Atakent 3'te fun'larını sevindirdi!

Avrupa Konutları’nı çok güçlü bir konut markası haline getiren Süleyman Çetinsaya, bir projeyi başarılı kılan unsurlar olan doğru lokasyon, doğru fiyat ve doğru hedef kitleyi Atakent 3’te iyi bir şeklide harmanlamış

Bu haftaki ‘Şantiye Turu'muzun konuğu gayrimenkul sektöründe ‘Avrupa Konutları' gibi çok önemli bir markayı yaratan Artaş İnşaat'ın patronu Süleyman Çetinsaya.
 
1977 yılından beri inşaat yapan Süleyman Bey, uzun yıllar otel, alışveriş merkezi ve konut ürettikten sonra 2006 yılında yeni bir marka yaratmaya karar veriyor. Gayrimenkulün parladığı yıllar olan o dönemde Avrupa Konutları Atakent 1'i tamamlayan Süleyman Bey, ardından durmak bilmeden aynı markayla çok sayıda konut üretiyor.

Markanın son projesi olan Atakent 3 de Artaş İnşaat'ın ulaştığı 9 bin 500 konut üretiminde önemli bir pay alıyor. Her projede üstüne bir şeyler koyan Süleyman Bey, Atakent 3 projesini de bu anlayışla tüketicilerin en rahat edeceği şekilde tasarlıyor. Atakent 3 projesini gezerken de insana gerçekten de oturulabilir bir hava veriyor. Gerçi, projeyi bitmiş halde gezmem de bunda etkili oluyor.

Aynı bölgede Atakent 1 ve 2'den sonra gelen talebi değerlendirmek için Atakent 3'e başlayan Süleyman Bey'in iddiası satışlara da yansımış durumda. Toplamda 2 bin 300 konuttan oluşan projenin yüzde 85'i yani 2 bin tanesi satılmış durumda. Bu satış rakamı projenin başarısını ortaya koymaya yetiyor.
 
Daireler prim yapıyor
 
Bir projeyi başarılı kılan unsurlar olan doğru lokasyon, doğru fiyat ve doğru hedef kitle de Atakent 3'te fazlasıyla bulunuyor. Avrupa Konutları markasının oluşmasında önemli bir pay alan prim de bu projede yine kendini gösteriyor. Projede satışlar 18 ay önce başladı. 84 metrekarelik 1+1 dairelerin o dönemki fiyatı 188 bin liraydı. Aynı daire bugün 263 bin liraya satılıyor. Bu daire 18 ayda yüzde 40 kazandırmış ama bu oran bazı dairelerde yüzde 60'lara kadar çıkıyor. Projede metrekare fiyatları 2 bin 400 liradan başladı, 4 bin lirayı gördü.
 
Bölgedeki gelişim sürüyor
 
Proje adını aldığı Atakent'te çok merkezi bir yerde yapılıyor. Hemen yanında Küçükçekmece Belediyesi'nin Türkiye'nin ilk yeşil kamu yapısı olan belediye binasının inşaatı sürüyor. Açılış tarihi 2013 Eylül. Kalp hastanesinin yanı sıra, Atakent 3'ün yanında büyük bir özel bir hastane de 2013 Mart'ta açılacak. Proje içinde yer alan ilköğretim okulu da ağustos ayında bitirilerek yeni eğitim-öğretim yılına hazır olacak. Anaokulu ve kreş bile de Bahçeşehir Koleji ile anlaşma yapılmış. Ayrıca, yine Süleyman Bey'in de ortakları arasında olduğu ve önümüzdeki dönemlerde başlayacak Temapark projesi Atakent'in gelişimini çok yakından ilgilendiren bir etken olarak dikkat çekiyor. Projenin ulaşımı ise metro, Marmaray ve bağlantı yollarıyla çok daha kolay hale gelecek.
 
Avrupa Konutları fun'ları

Avrupa Konutları'nın sabit bir alıcı kitlesi bulunuyor. Firma yeni bir projeyi satışa sununca yüzde 50'sini eski müşterilerine satıyor. Atakent 3'te de böyle oldu. Daha önce Avrupa Konutları'ndan konut alanların oranı epey fazla. Bu kişiler bir ‘fun' gibi Süleyman Bey, nerede proje yaparsa oraya gidiyor. Beyaz yakalıların oluşturduğu bu kişiler arasında doktorlar, mühendisler, orta ölçekli işletme sahipleri bulunuyor. Alıcısına kazandırmayı öncelik olarak belirleyen Süleyman Bey'in yeni projelerinden bir tanesinin de yine aynı bölgedeki Temapark olacağını söylemek gerekiyor.
 
Oturmalık evler yapıyor

Avrupa Konutları genelde iyi prim yapsa da projeden konut alanların çoğu oturmayı tercih ediyor. Zaten bu tür projeler oturmak için ideal şartlar sunuyor. Projede genelde 3+1 ve 4+1 gibi, büyük daireler tercih ediliyor. Bu da oturmak isteyenlerin fazla olduğunu gösteriyor. Çok sayıda çocuklu ailenin de projeyi tercih ettiğini söylemek gerekiyor.
 
Süleyman Bey de, projelerinde genelde küçük metrekarelik konutlar yapmadıklarını belirterek, inşaatı bittikten sonra dolu dairelerden oluşan siteler yapmak istediklerini vurguluyor.
 
Siteyi kendisi yönetiyor
 
Süleyman Bey, Avrupa Konutları markasının oluşmasında bir diğer önemli noktanın teslim sonrası servis olduğunun altını çizerek, oturum başladıktan sonra site yönetimlerini kendisinin yaptığını söyledi. Atakent 1 projesinde 6 yıl yönetimi yaptıktan sonra site sakinlerine devrettiğini anlatan Süleyman Bey, bu işe ayıracak fazla zamanı olmamasına rağmen feragat ederek Atakent 3'ü de 5 yıl boyunca kendisinin yöneteceğini vurguladı.
 
Korudan kuş sesleri geliyor
 
Proje adını aldığı Atakent'te çok büyük bir alan üzerinde yapılıyor. 193 bin metrekarelik arsada 162 bin metrekarelik peyzaj ve göletlerden oluşuyor. Göletin büyüklüğü 17 bin metrekare. Projenin en önemli özelliğinden biri ortasındaki dev meydan. 7 bin 500 metrekarelik meydan birçok ilde bile bulunmuyor. Projede ayrıca meydana çok farklı bir hava katan 2. Abdülhamit döneminde yapılmış olan Kayseri'de inşa edilen tarihi Kayseri Saat Kulesi'nin bir benzeri de inşa edildi. Projenin içinde doğal bir botanik bahçesi gibi olan 43 bin metrekarelik koru bulunuyor. Süleyman Bey'le de satış ofisinin terasında sohbet ederken kulağımıza birçok hayvanın sesi geliyor. Güvercin, kaz, ördek, tavuk ve horozlar bu alanın doğallığını daha da artırıyor.

Golf arabasına binin
 
Projenin arazisi o kadar büyük ki gezmeye başladığımız sırada Süleyman Bey, projede özel olarak tuttuğu golf arabalarından birini çağırıyor. Arabanın direksiyonuna da kendisi geçiyor ve Atakent 3'ü gezmeye başlıyoruz. Gayet usta bir şoför… Belli ki hiç üşenmemiş ve binlerce kez binmiş bu arabalara… Her şeyle en ince ayrıntısına kadar ilgilenen Süleyman Bey,  bu arabaları tüm projelerde müşterileri gezdirmek için kullandırdıklarını söylüyor. Atakent 3'teki görevlerini tamamlamak üzere olan golf arabaları da kısa süre sonra yeni bir projeye doğru yola çıkacak.
 
Erken teslime partili kutlama
 
Adeta Avrupa Konutları markasıyla özdeşleşen erken teslim geleneği burada da yaşanıyor. Planlanandan 8 ay önce teslim edilen projeden ev alanlar 1 Temmuz'dan itibaren anahtarlarını almaya başladı. 2 bin 300 konutluk dev projenin inşaatı 18 ayda tamamlandı. Erken teslimlerle müşterilerini kiradan kurtardıklarını ifade eden Süleyman Bey, diğer tüm erken teslimlerde olduğu gibi burada da gelenekselleşen komşularla tanışma kokteyli düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı gecede projeden daire alanlar birbirlerini yakından tanıma fırsatı yakaladı.
 
Ofise 30 bin ziyaret

Satış ofisinde düzenli kayıt tutuluyor ve buna göre projeyi günde ortalama 30-40 kişi ziyaret ediyor. 18 aydaki ziyaretçi sayısı ise 20 bine yaklaşıyor. Gayet büyük olan satış ofisinin çok keyfli bir terası da var.
 
Nasıl gidilir?

Projeye TEM'den gitmek için İkitelli basın Ekspres Yolu'ndan sapılıyor ve Halkalı girişine dönülüyor. Atatürk Havalimanı istikameti takip ediliyor ve yönlendirme tabelaları sizi direk projeye ulaştırıyor.
 
Proje donatıları

4 adet açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, futbol, basketbol, voleybol, tenis sahaları, çocuk oyun alanları, kreş, anaokulu, 7 bin 500 m2 kent meydanı, göl kafe, sosyal tesis bünyesinde kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar odası, squash, aerobik, pilates salonları.
 
YAKIN PLAN
 
Yeri: Atakent
Toplam arsa: 193.000 m2
İnşaat alanı: 310.000 m2
Blok sayısı: 24
Konut Sayısı: 2300 konut
İnşaata başlama tarihi: Ocak 2011
İnşaatı bitirme tarihi: Temmuz 2012
Konut metrekareleri: 83-191 m2
Peyzaja alanı: 162.000 m2
 
Hangi daire kaç lira?
Tipi Alanı (m2) Fiyat

1+1 83-93 263.700-387.900
2+1 116-151 320.500-549.100
3+1 134-177 434.700-668.000
4+1 162-191 550.000-709.100
 
Yavuz Karaman/Milliyet
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!
  • 20.10.2022 15:32

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!

Konum, fiyat listesi, örnek daire, ödeme planı, satış ofisi gibi detayların mera ...

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!
  • 01.07.2022 10:30

Artaş İnşaat, yeni reklam filmiyle iki projesini tanıttı!

1977’den beri tamamlanan ve yapımı devam eden projeleriyle 35 bin konuta imzasın ...

"2022 yılı yeni projelere odaklanacağımız bir yıl olacak"
  • 24.12.2021 15:21

"2022 yılı yeni projelere odaklanacağımız bir yıl olacak"

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2021 yılını değerlendird ...