maritbet girişmaritbet
Avrupa Konutları, 10 bin konut barajını Maslak’taki 550 konutluk Eclipse projesiyle aştı!

Avrupa Konutları, 10 bin konut barajını Maslak’taki 550 konutluk Eclipse projesiyle aştı!

Artaş İnşaat’ın patronu Süleyman Çetinsaya, Avrupa Konutları markasıyla yaklaştığı 10 bin konut barajını Maslak’taki 550 konutluk Eclipse projesiyle aştı. Projeden dairelerin fiyatları 307 bin liradan başlıyor

 

Avrupa Konutları sektörün en önemli markalarından biri haline getiren Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 10'uncu markalıkonut projesinde 10 bininci konutunun temelini attı. İstanbul'un en değerli yerlerinden biri olan Maslak'taki Eclipse Maslak projesini satışa çıkaran Süleynam Çetinsaya, böylece büyük bir başarının da altına imza atmış oldu. 
 
Süleyman Çetinsaya'nın bu başarısının altında inşaatına başladığı tüm projeleri erkenden teslim etmesi, alıcılarına kazandırması ve konut tesliminden sonra birebir site yönetimiyle ilgilenmesi bulunuyor.
 
Halkalı'daki Temapark ve Cendere Vadisi'ndeki Vadi İstanbul gibi çok büyük ölçekli projeleri satışa çıkarmadan önce Maslak'tan proje atağına kalkan Artaş İnşaat, Eclipse Masla projesi ile Avrupa Konutlarıharicinde ilk defa farklı isimle bir projeyi hayata geçirecek. Arsayı 2009 yılında satın alan Süleyman Çetinsaya, ‘gölgede bırakan' anlamına gelen Eclipse projesinin oldukça iddialı olduğunu belirterek, 22 bin metrekare alan üzerine inşa edilen projenin 550 daireden oluştuğunu söyledi. Şimdiye kadar inşa ettiği 9 markalı konut projesinde 9 bin 500 konutun altına imza attığını dile getiren Çetinsaya, “Bu projemizdeki 550 konut ile 10 bin barajını geçmiş oluyoruz”dedi. 
 
Çetinsaya, projede 550 konutun yanı sıra 44 ofis ve ticari ünitelerin de bulunduğunu anlatarak, konut tiplerinin 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1şeklinde olduğunu söyledi. 
 
Erken teslim edecek
Projenin 24 ayda teslim edileceğini söyleyen Süleyman Çetinsaya, şu bilgileri verdi:“Projede temellerin döktük ve katları çıkmaya başladık. Bu projede de erken teslimi hedefliyoruz. 550 konutluk projede satışlara başlamadan 75 adet ön talep topladık. Projemizin arazi hariç 250 milyon lira maliyeti var. Projemizde konutların metrekare fiyatlarını 3 bin dolardan satışa sunduk, fakat proje bitiminde bu rakamlar 5 bin doları görür.” 
 
‘Bankalar garantör olsun sorun çözülsün'
Süleyman Çetinsaya, gayrimenkul sektöründe yapılacak yeni düzenlemelerin bir bölümünü olumlu karşıladığını belirterek, kat irtifakınıkurmadan, ruhsat almadan asla satışa çıkmadıklarını, çıkanların da önlerinin kesilmesini gerektiğinin altını çizdi. 
Hiçbir altyapı, finansal güç ve izin olmadan olma maketten satış yapıp para toplanmaması gerektiğine işaret eden Çetinsaya, şu ifadeleri kullandı: “Tüm projelerimizde banka ile garantörlük sözleşmesi yapıyoruz. Bankaya projelerimizi bitireceğimizi taahhüt ediyoruz. Fakat işin içine SPK girince bürokrasiye uzar gider. İnşaatlara bankaların garantör olmasılazım. Böylelikle, inşaatların durmasının önünü kesersiniz. Sektörde yeterince belirsizlik var zaten. KDV konusu da piyasaları belirsizlik içine soktu. Mutlaka çözüm gerekiyor. Konu 5 yıl ertelenecek mi? Oranlar yüzde 1 mi, 3 mü, 5 mi olacak bilinmesi gerek. Diğer taraftan ise KDV oranının bölgelere göre düzenlenmesi kayıt dışılığını artıracaktır. KDV oranları kademeli olarak metrekarelere göre belirlenebilir.” 
 
33 katlı 2 kuleden oluşuyor
Resmi satışların başladığı Eclipse Maslak projesinde dairelerin büyüklükleri 54 metrekare ile 232 metrekare arasında değişiyor. Projenin sosyal donatıları arasında; kapalı yüzme havuzu, fitness center, sauna, buhar odası, hobi salonu ve oyun alanı bulunuyor. 1+0'dan 4+1'e kadar daire seçeneklerinin bulunduğu proje 33 katlı 2 kuleden oluşuyor. Selçuklu ve Cumhuriyet döneminin mimari izlerini taşıyan projede tüm konutların balkonu bulunuyor. Dış cephesi özel bir malzemeyle kaplanacak projede merkezi soğutma ve ısıtma sistemleri de bulunuyor.
 
 
307 bin liradan başlıyor
Satış ofisi hazır olan projede fiyatlar 307 bin liradan başlıyor, 1 milyon 750 bin liraya kadar çıkıyor. 240 aya kadar banka kredisi kullanılabilen projede, 60 ay vade imkânından yararlananlar 0,84 faiz oranı,120 ay kredi kullananlar 0,87, 240 ayı tercih edenler ise 0,91 faiz oranından yararlanabiliyor. 
 
Vadi İstanbul da geliyor
Süleyman Çetinsaya, bir taraftan da Maslak'ın devamıniteliğini taşıyan Vadi İstanbul projesinde de çalışmaları hızlandırdıklarınıbelirterek, Keleşoğlu ve Aydınlı Grup ortaklığında gerçekleşecek projenin Evyap arazisi üzerinde gerçekleştirileceğini söyledi. Çetinsaya, 300 bin metrekare arazi üzerinde hayata geçirilecek projede 600 metre uzunluğunda Türkiye'nin ilk özel metrosunu yapacaklarını belirterek, ”4 bin konuttan oluşacak projede 125 bin metrekarelik ofis, 2 otel, 2 rezidans, 1 AVM yer alacak. Projenin birinci etabının ruhsatını aldık ve bu etaptaki 1111 konutun satışına 20 Kasım'da başlayacağız” diye konuştu.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor
  • 14.03.2024 14:10

Artaş Holding, 6 projesini 2024'de teslim ediyor

Kurulduğu günden itibaren kalite odaklı projeler üreten ve faaliyet gösterdiği s ...

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!
  • 20.10.2022 15:32

Avrupa Konutları Kartal Esentepe projesi işte böyle olacak!

Konum, fiyat listesi, örnek daire, ödeme planı, satış ofisi gibi detayların mera ...

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!
  • 19.10.2022 11:06

Avrupa Konutları Esentepe reklam filmi yayında!

Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilen Avrupa Konutları Esentepe projesinin re ...

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!
  • 14.09.2022 10:23

Süleyman Çetinsaya, sosyal konut kampanyasını değerlendirdi!

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ...

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu
  • 18.08.2022 09:57

Artaş İnşaat Turizm Satış&Pazarlama Direktörü Berna Burçin Çakır oldu

25 yıldır turizm sektöründe görev alan Berna Burçin Çakır, bundan böyle Artaş Gr ...