maritbet girişmaritbet
Arterium Villas’ın tamamını Araplar aldı

Arterium Villas’ın tamamını Araplar aldı

Gayrimenkuldeki Arap ilgisi son dönemlerde kendini iyice hissettirmeye başladı

Gayrimenkuldeki Arap ilgisi son dönemlerde kendini iyice hissettirmeye başladı. Öyle ki, İstanbul Başakşehir'de yapılan 32 villalık projenin tamamı çoğunluğu Suudiler'den oluşan yabancılara satıldı

İstanbul Başakşehir'de yapılan Arterium Villas projesinin tamamını Araplar satın aldı. Cathay İnşaat ve Suudi Arabistan menşeili Nema Gayrimenkul'ün ortak olarak geliştirdiği 20 milyon dolar değerindeki projede 32 villayı çoğunluğunu Suudiler'in oluşturduğu Arap ülkelerinin vatandaşları satın aldı.

Cathay İnşaat kurucu ortaklarından Mahmut Alper Tuğsuz, yatırımcı ve bireysel müşterilerin konutların yarısını oturum için aldığını belirterek, “Türkiye'de mütekabiliyet yasası olduğu için Arap ülkelerinin vatandaşlarına satış yapamıyoruz. Ancak bir şirket kurarak buradan konut alabiliyorlar. Bizim projemizden de öyle aldılar” dedi.

Körfezin ilgisi artıyor

Tuğsuz, mütekabiliyet yasasının kalkması ve satışın serbest olmasıyla birlikte yoğun bir taleple karşılaşacaklarını anlatarak, şunları söyledi:

“Türkiye'ye körfez ülkelerin ilgisi her geçen gün artıyor. Mütekabiliyetin sıkıntısını yaşıyoruz. Ama yasa oturma izni gibi hususlarda da doğru düzenlemeler içerirse çok büyük bir talep gelir. Araplar son dönemde rezidans hizmetlerinin verildiği konutlara ilgi gösteriyor. Yasa çıkınca 2012 gayrimenkul sektörünün yılı olabilir.”

Cathay olarak kendilerinin de bir rezidans projesi olduğunu dile getiren Tuğsuz, “Nema ile ortak yaptığımız proje de butik tarzda. Çok kaliteli yapılıyor. Konutların fiyatları 400 bin dolardan başlıyor, 800 bin dolara çıkıyor” dedi. Cathay İnşaat kurucu ortaklarından Mehmet Yılmaz da, bu projede yakaladıkları başarının ardından yeni projeler için kolları sıvadıklarını vurguladı.

Arap yatırımcılar Türkleri bekliyor

Nema Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdulaziz Alomary, İstanbul'un Araplar için ayrı bir önemi bulunduğunu belirterek, “Türkiye küresel krizden etkilenmedi. Vatandaşlarımız da buraya yatırım yapmak istiyor” diye konuştu.  Abdulaziz Alomary, Cathay ile yaptıkları Arterium Villas projesinin ardından büyük ölçekli yeni projeler yapmak istediklerinin altını çizerek, şunları aktardı:

“Arabistan'da gayrimenkul sektöründe önemli bir deneyimimiz var. Riyad'da otellerin yanı sıra 50-100 konutluk rezidans hizmetinin olduğun siteler yaptık. Bu tarz Türkiye'de büyük rağbet görür. Bu tecrübemizi İstanbul'a da aktarıyoruz. Yeni projemiz de bu özellikte zaten.” Abdulaziz Alomary, yeni projelerinin kentin birçok Arap şirketinin Türk firmalarıyla işbirliğine sıcak baktıklarının altını çizerek, “Çevremizde birçok şirket var ve bizim Türkiye'deki yatırımımızı takip ediyorlar. Buna bakıp buraya yatırım yapıp yapmayacaklarına karar verecekler ama çok başarılı bir örnek yaptık. Bu nedenle birçok şirket Türk firmalarıyla işbirliğine girebilir” dedi.

20 milyon dolara 32 villa

Başakşehir'de 32 dubleksten oluşan Arterium Villas, bahçe ve teras olmak üzere 2 farklı dubleks tipi sunuyor. Arterium Villas'taki dubleksler, optimum mekan kullanımı ve maksimum gün ışığı sunarken, büyüklükleri 335 ile 360 metrekare arasında değişiyor. İki dizi villa arasında konumlanan orta avlu, villalar arasında mesafe yaratarak hem özel alanı koruyor hem de mahalle sıcaklığını yaşatıyor. Villaların iç mekanları, gündelik yaşamın gereksinimlerini konforlu ve pratik bir şekilde tasarlanmasının yanı sıra yalın plan çözümleriyle farklılık gösteriyor. Arterium Villas'ta konforlu ev yaşamının yanı sıra aktif bir sosyal yaşam da sunuyor. Sosyal tesisler arasında, içerisinde sauna ve yüzme havuzunun da bulunduğu fitness- wellness center, kafe ve bir mini sinema yer alıyor. Proje 20 milyon dolar yatırımla hayata geçiriliyor.

Milliyet Emlak,

Yavuz Karaman

Arterium Villas İletişim Bilgileri

Web: http://www.arterium.com.tr/villas

Telefon: 212 485 98 00

 

 

 

Yorum Yaz