maritbet girişmaritbet
Antepia’nın 2. etabı ne zaman satışa çıkacak?

Antepia’nın 2. etabı ne zaman satışa çıkacak?

Yoğun talep üzerine 470’den 614 konuta çıkarılan ilk etabın yüzde 85’i satılan Antepia projesinin ikinci etabı Eylül 2011’de satışa çıkacak

Paralel Yapı ve Sinpaş Yapı işbirliğiyle Güney Doğu bölgesinin en gelişmiş kenti Gaziantep'te hayata geçirilen Antepia projesine, gerek bölge halkının gerekse yatırımcıların gösterdiği büyük ilgi devam ediyor. Yoğun talep üzerine 470'den 614 konuta çıkarılan ilk etabın yüzde 85'i satılan Antepia projesinin ikinci etabı Eylül 2011'de satışa çıkacak… İlk etabın Mart 2013'de sahiplerine teslim edileceği Antepia'da inşaat çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor.  

Bölgede bir ilk özelliği taşıyan ve GAP'tan sonra en büyük yatırım olarak nitelendirilen Antepia Projesi'nde 614 konuttan meydana gelen ilk etabın yüzde 85'inin satışı tamamlandı. Projeye gösterilen yoğun ilginin gün geçtikçe arttığını belirten Paralel Yapı Genel Müdürü Hayri Özhelvacı, “Gaziantep'ten ve çevre illerden gelen yoğun talep üzerine 470 konuttan 614'e çıkardığımız ilk etabın yüzde 85'inin satışını gerçekleştirdik. İkinci etap satışlarımıza ise Eylül'de başlayacağız” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin 2010 yılı ihracat raporuna göre Gaziantep'in 53 ihracat yapan firma sayısı ile Ankara'yı geride bıraktığını da vurgulayan Hayri Özhelvacı, “Gaziantep sürekli gelişme gösteren iller arasında. Bunu net olarak görebiliyoruz. Tüm bu gelişmelere paralel olarak, artan nüfus ve eğitim faaliyetleri, bölgedeki konut ihtiyacını da üst seviyelere taşıyor. Bugün, ciddi oranda görülen orta ölçekli ve lüks konut talebi, ayrıca bölgede en çok tercih edilen yatırım aracının gayrimenkul olması, doğru zamanda Antepia'ya başladığımızın da bir kanıtı niteliğinde” diye konuştu.

İnşaat çalışmaları hakkında da bilgi veren Özhelvacı, son derece sağlam ve sadece kırıcı iş makineleri ile yapılabilen hafriyat işlerinin, zor jeolojik şartlara rağmen 3 ay gibi kısa sürede 300 bin metreküpe varan miktarlarla tamamlandığını belirtti.

İlk etabın inşaatına gölet ve onun çevresinde benzeri olmayan bir yaşam sunacak Agora meydanının yapımı ile başlandığının bilgisini veren Özhelvacı, yaz sonuna yetiştirilecek olan Agora meydanında hem Gaziantep halkına hem de projeden ev sahibi olanlara benzersiz aktiviteler ile hizmet vermeyi planladıklarının altını çizdi.

İlk etabın sahiplerine Mart 2013'de teslim edileceğini açıklayan Hayri Özhelvacı, Gaziantep halkına projeye gösterdikleri ilgiden dolayı da teşekkür etti.

Açıklamasında Antepia'daki göletin özelliklerine değinen Hayri Özhelvacı, “Toplam 75 bin metrekarelik biyolojik gölet ile Gaziantep'e deniz yaşamını getireceğiz. Yeşil ve mavinin buluştuğu kıyılar, Gaziantep'teki evlerin manzara anlayışını da değiştirecek. Gaziantepliler artık evlerinden göl manzarası seyredecek, gölde yelkenliler görecek, deniz kenarında yaşıyormuş hissine sahip olacaklar. Ayrıca göl kenarı boyunca uzanan rengarenk çiçekler, göz alıcı bitkiler, fıstık ve meyve ağaçlarıyla oluşturulacak bahçelerde de keyifli zamanlar geçirebilecekler” dedi.

Özhelvacı, günümüzde enerji tasarrufu ve çevreye saygının giderek daha büyük önem kazanmasından ötürü Antepia projesindeki gölette ekolojik yapıyı koruyan özel sistemlerin kullanıldığını kaydetti. Projedeki biyolojik göletin, hiçbir kimyasal katkı maddesine ihtiyaç duymayan ve daha az enerji sarf ederek,  klasik sistemlere göre önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayan bir sistem ile inşa edilmeye başlandığının altını çizen Özhelvacı, böylece çevreye zarar vermeden, düşük işletme maliyetleri ile Gazianteplilerin suya olan özlemini gidereceklerini belirtti.

  

Proje Künyesi

Proje ismi:            Antepia

Firma:                   Sinpaş Yapı ve Paralel Yapı           

Konum:                 Gaziantep İli Şahinbey İlçesi / Zirve Üniversitesi Kızılhisar Kampüsü yanı

Arazi:                         Toplam1 milyon m2

Konut:                       3 bin 470                              

Daire büyüklüğü:    117 m2 – 544m2

Teslim tarihi:           İlk etap Mart 2013   

 

Antepia iletişim bilgileri

Web: www.antepia.com.tr

Tel: 0342 444 19 74

  • Etiketler:

Yorum Yaz