maritbet girişmaritbet
Antepia’daki 1.8 milyon TL’lik yalılar tükendi

Antepia’daki 1.8 milyon TL’lik yalılar tükendi

Doğu'da GAP'tan sonraki en büyük yatırım satışa çıktı: Gaziantep’te yapılan Antepia projesinde 1.8 milyon liralık yalılar tükendi

Kaynak: Nihal YUVACAN / VATAN

SİNPAŞ'IN Naksan Holding ile Gaziantep'te başlattığı ‘Antepia' satışa çıktı. 1.2 milyar dolar maliyetiyle bölgede GAP'tan sonraki en büyük yatırım olan Antepia'da fiyatlar 156 bin ile 1.8 milyon lira arasında değişirken en pahalı 5 yalı dairesi hemen satıldı.
 
Sinpaş Yapı ile Gaziantep'in en büyük iki sanayi şirketinden biri olan Naksan Holding'e bağlı Paralel Yapı tarafından Gaziantep'te başlatılan ve 1.2 milyar dolar yatırımla bölgede GAP'tan sonraki en büyük yatırım olan ‘Antepia' projesinde satışlar başladı. Bölgenin ilk temalı konut projesi olan 3 bin 470 konutluk Antepia', lüks konuta yatırım yapmayı seven Gaziantepliler'in gözdesi oldu.
 
Antepia'nın tanıtımı yapılmadan yüzde 45'inin satıldığını söyleyen Sinpaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, “2+1, 3+1, 3.5+1, 4+1, 4.5+1, 5+1, 5.5+1 sıra ev, ikiz villa, müstakil villa ve 7+2 yalı tipi müstakil evler, geniş ve ferah ortamlarda yaşamayı tercih eden bölge insanına hitap ediyor. Antepia'da metrekare büyüklükleri ise 117 ile 544 metrekare arasında değişiyor. 156 bin ile 1 milyon 800 bin TL arasında farklı fiyatlar ile satışa çıkan 470 konutluk ilk etap Gaziantepliler'den ve çevre illerden büyük ilgi gördü. En yüksek fiyatlı 5 yalı dairesi hemen satıldı” dedi.
 
5 bin kişiye istihdam
Suriye ile vizelerin kaldırılmasından sonra Gaziantep'in bölgenin ekonomik başkenti durumuna eriştiğini kaydeden Çelik, “Bölgenin ekonomik yönden kalkınmış olması, halkın birikim ve yatırım oranlarını da olumlu yönden etkiliyor. En çok tercih edilen yatırım aracının ise gayrimenkul olduğu Gaziantep'te, ayrıca lüks konut için büyük bir potansiyel ve talep de bulunuyor. Bu talebe cevap vermek için Gaziantep'i seçtik” diye konuştu.
 
Antepia'nın hemen yanında 10 bin kişiye eğitim vermesi planlanan Gaziantep'in ilk özel üniversitesi Zirve Üniversitesi sayesinde Antepia'nın büyük değer kazanacağını anlatan Çelik, 5 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını açıkladı. 1940'tan beri faaliyet gösteren Naksan Holding'in Başkanı Taner Nakıboğlu ise İstanbul, Bursa ve Ankara'dan başka Türkiye'de bu konseptte ir proje bulunmadığını belirterek, 5 etapta satışa sunulacak projenin ilerleyen etaplarında hastane, alışveriş merkezi ve bir de otel planladıklarını kaydetti. 1 milyon metrekare arazide bu ay inşaatına başlanan Antepia, 560 bin metrekare alana kurulacak. Her etabının teslim süresinin yaklaşık 2 yıl olacağı projede ilk etabın Mart 2013'de teslim edilmesi planlanıyor.
 
Yüzde 82'si yeşil alandan oluşan Antepia projesinde banka kredili veya şirket bünyesindeki özel ödeme koşulları ile vadeli satış yapılıyor. Antepia'da vade farksız 66 ay vadeli ödeme planı ve peşin ödemelerde yüzde 12 indirim var.
 
Dünyanın en büyük biyolojik göleti bölgenin ilk yelken ve golf kulübü olacak
Zirve Üniversitesi'nin yanı sıra Güneydoğu Bölgesi'ne hitap edecek araştırma ve uygulama hastanesinin de bulunduğu Antepia projesi ilkleriyle de dikkat çekiyor. Antepia'da 75 bin metrekare büyüklüğüyle içinde barındırdığı suyu kendisi temizleyen dünyanın en büyük biyolojik göleti yer alacak. Antepia'nın ilk etabında yer alan göletin büyüklüğü de 32 bin metrekare olacak. Projede bölgenin ilk golf sahası ve yelken kulübü de açılacak. Agora Alışveriş Meydanı ve deniz feneri konseptiyle tasarlanan bir Fener Cafe'nin tasarlandığı projenin diğer sosyal alanları arasında açık-kapalı yüzme havuzları, spor sahaları, fitness salonu, cafe-restoranlar ve alışveriş üniteleri ile çocuk kreşi de bulunacak.
 

Antepia iletişim bilgileri

Web: www.antepia.com.tr

Tel: 0342 444 19 74

  • Etiketler:

Yorum Yaz