maritbet girişmaritbet
Ant Yapı'dan şehir mekezinde projeler!

Ant Yapı'dan şehir mekezinde projeler!

Ant Yapı, bugüne kadar şehir merkezlerinde veya yakınında lüks konutlar üretiyor

 

Ant Yapı, bugüne kadar şehir merkezlerinde veya yakınında lüks konutlar üretiyor. Bu projelere örnek olarak şehrin merkezindeki Bomonti-Şişli bölgesinde gerçekleştirilen Anthill Residence lokasyonu, kolay ulaşılabilirliği ve içinde kayak yapma imkanı da olan rezidans özellikleri ile lüks konut projesi olarak hayata geçti. Yeni ve planlı olarak gelişen Riva bölgesinde gerçekleştirilen Antriva ise şehre en yalan konumunun yanı sıra villa bölgesinde yer alıyor. Aynı anda orman, deniz ve nehir gibi manzarasının içinde bulunan proje site özellikleriyle lüks konut kavramım tamamlıyor. Ant Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Okay, "Bugüne kadar yaptığımız tüm lüks konut projelerinin her yıl değerlenerek bitişinden itibaren yüzde 100 ile 300 arası prim yaptığım gözlemledik" dedi.
 
Projelerin yüzde 10'u
Mehmet Okay, Türkiye'de lüks konutun metropollerde, merkezi lokasyonlarda ve yeni geliştirilen özel alanlarda konsept projelerin uygulanması ile oluştuğunu belirterek, şu bilgileri verdi: "Bu projelerin alıcısı A ve A+ diye adlandırılır. Türkiye'de bu kesimi en çok kazanan üst gelir grubu diye tanımlayabiliriz ve üst yüzde 5 ile yüzde 10 arasında bir dilimi temsil ederler. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyükşehirlerde bu ekonomik gerçekler ışığında üretilen toplam konut sayısının yüzde 10'u oranında lüks konut diye nitelendirilen projeler üretiliyor. Kalan yüzde 90 orta ve alt gelir grubuna yönelik projelerdir."
 
Mimariden başlıyor
Lüks konutun öncelikle lokasyonu itibari ile çevre ve alt yapı koşullan tamamlanmış, şehirlerin en değerli yerlerinde, AVM, okul, ofis, hastane gibi yerlere yalan veya bu gibi yerlere trafik sorunu açısından problemsiz bir şekilde hızlı ulaşılabilen akslarda yer aldığım ifade eden Okay, şunları söyledi: "Diğer özelliklerde ise site konseptinin gelişmişliği öne çıkıyor. Mimari projeden başlayıp tüm yaşamsal özellikleri düşünülmüş evden çıkmadan tüm sosyal spor aktivitelerin karşılanabildiği, en uzun ömürlü kaliteli malzemelerin kullanıldığı çevreci, yeşil ve her anlamda güvenlikli konutlardan söz edebiliriz. Bu arada iş satıcı firmaya düşüyor ki bizce en önemli unsur komşu profili ki benzer eğitim, kültür, ekonomik koşullarda insanlardan oluşan bir site oluşturmak çok önem arz ediyor. Ant Yapı olarak hep söylediğimiz. Dünyanın en değerli evini satın alabilirsiniz ama komşu profili uyumsuz ise o evde huzur ile oturamazsınız." 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ant Yapı, Amerika'daki 6'ıncı projesine başladı
  • 29.11.2022 16:39

Ant Yapı, Amerika'daki 6'ıncı projesine başladı

Ant Yapı, New York’un tarihi binalarından 711, Fifth Avenue’da yeni bir restoras ...

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Düşler Vadisi Riva şantiyesi havadan görüntülendi!
  • 05.01.2022 16:26

Düşler Vadisi Riva şantiyesi havadan görüntülendi!

İlk etabında teslimlerin başladığı Düşler Vadisi Riva projesi şantiyesinde çalış ...

Ant Yapı, Moskova Paveletskaya Meydanı'nda AVM inşa ediyor!
  • 10.11.2021 16:31

Ant Yapı, Moskova Paveletskaya Meydanı'nda AVM inşa ediyor!

Uluslararası alanda en çok iş yapan 100 müteahhitten biri olan Ant Yapı, Rusya’n ...

Düşler Vadisi Riva'da son durum ne?
  • 12.08.2021 11:43

Düşler Vadisi Riva'da son durum ne?

Riva'da hayata geçirilen Düşler Vadisi Riva projesinin şantiyesi havadan görüntü ...