maritbet girişmaritbet
ADANUSPARK PROJESİ

ADANUSPARK PROJESİ

Gayrimenkulde son yılların gözde bölgelerinden biri olan Kartal’ın ilk markalı projelerinden Adanuspark deprem güvenliği butik özelliğiyle sakinlerine deprem korkusu yaşamadan, konforlu bir şekilde Adalar manzarası sunuyor

Gayrimenkulde son yılların gözde bölgelerinden biri olan Kartal'ın ilk markalı projelerinden Adanuspark deprem güvenliği butik özelliğiyle sakinlerine deprem korkusu yaşamadan, konforlu bir şekilde Adalar manzarası sunuyor

Adanalı Çukurova Gayrimenkul tarafından İstanbul Kartal'da yapılan Adanuspark projesi, Kartal bölgesinin ilk markalı konut projeleri arasında yer alıyor. TAGO Mimarlık' tan Japon Mimar Tatsuya Yamamoto ile Gökhan Aktan Altuğ imzasını taşıyan Adanuspark projesi, deniz ve adalar manzarasında yaşamak isteyenlere hitap ediyor.

Proje deprem yönetmeliğinin zorunlu kıldığı standartların çok çok üzerinde inşaat tekniklerle yapıldı. Kayalık zeminine rağmen 10 metre temel derinliği, radya temel ve perde beton sistemi ile inşa edilirken, statik hesaplar C30 beton ile çözülebilmesine rağmen C35 beton kullanılarak İstanbul un deprem konusunda en güvenli projelerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Adanuspark hem yaşamın başlamış olması, hem de inşaat kalitesi ile Deprem güvenliği konusunda çok özel detayların hassasiyetle yer aldığı bir proje olması nedeniyle oldukça ilgi görüyor. Zemin etüt raporlarında, arazinin kayalık yapısı nedeniyle üç metre temel derinliği ile inşaata başlanabileceğinin ifade edilmesine rağmen 11 ay boyunca süren kaya kırma ve hafriyat çalışmaları sonucunda 10 metre temel derinliği ve radya temel, perde beton sistemi uygulanarak proje hayata geçirildi. Ailelerin çocukları ile beraberce güven içerisinde yaşamasına olanak sağlayacak bu çok özel detaylar satış ofisinde zeminden çıkan kayalarla gösterilerek, gelen ziyaretçilere anlatılıyor.  Ayrıca projede tüm daireler arasına 110 cm boşluklar koyularak komşulardan gelen ses engellenirken, ısı ve ses yalıtımı için özel 30 cm Ytong duvar kullanılarak ve mantolamayla da duvar kalınlığı 38 cm'e ulaştı. İstanbul'da yüksek katlı binalarda bu duvar kalınlığı ilk kez AdanusPark'ta uygulandı. Kat aralarında ise 42 cm'lik asmolen kullanıldı.

Yüzde 84'ü yeşil alan

Projedeki tüm dairelerde Vitra , Geberit, Franke, Rehau, Dortek, Lineadecor gibi seçkin markalara yer verildi. Klimadan çöp öğütücüsüne, yerden ısınma sisteminden giyinme odasına kadar çok özel detayların yer verildiği projenin yüzde 84'ü yeşil alana ayrıldı.

Üstün inşaat kalitesiyle, tüm detayların düşünüldüğü projede, daire pencerelerinin kesintisiz cam kullanımlı ferah cepheleri, deniz ve adalar manzarası,  açık yüzme havuzu, fitness center, çocuk yüzme havuzu basketbol sahası, çocuk parkları, yürüyüş yolları, cafe lounge alanı ve snack barı ile aileleri ağırlamak üzere yaşam başladı. Adanus Park, kısa süre sonra açılacak metro istasyonuna 200 metre yürüme mesafesiyle İstanbul'un Maslak, Levent, Atatürk Havalimanı, Avcılar gibi bölgelerine ulaşımı kolay hale getirecek. Yakın zamanda hayata geçecek olan Adliye Sarayına ise 2 dakika mesafedeki sitede, TEM bağlantı yolu ile E-5'e cepheli bağlantı aksları birleşim noktasındaki evinizden; Sabiha Gökçen havaalanı 15, Kartal sahil yolu 7, Bağdat caddesi 20 dalika mesafede bulunuyor.

YAKIN PLAN

Projenin adı: ADANUSPARK

 Projenin yeri: Kartal Soğanlık

 Arsa büyüklüğü: 10.000 m2

 İnşaat alanı: 22.500 m2

 Blok sayısı: 3

Daire tipleri: 73 ile 312 m2 arasında 1+1, 2+1, 3+1, 5+2 ve penthouse.

Toplam daire sayısı: 180

 İnşaata başlama tarihi: 2009 Temmuz

 Teslim tarihi: Hemen teslim

 Fiyatları: Metrekaresi 2900 TL'den başlıyor

 Kampanya bilgileri: Sıfır peşinat ile tüm bankalarla 120 aya kadar vade imkanı

Projenin mimarı: Tago Mimarlık / Tatsuya Yamamoto – Gökhan Aktan Altuğ

Projenin konsepti: İstanbul un yeni çekim merkezi olarak nitelendirilen Kartal da Adalar Manzaralı Proje 10.000 m2'lik arazide 180 ailenin yaşayacağı, %80 den fazlası yeşil alanlara ayrılmış, butik bir çalışma.

Hangi daire kaç lira

Tipi        Alanı (m2)          Fiyat

1+1        73           225.000 – 295.000

2+1        127         378.000 – 547.000

3+1        16           521.000 – 657.000

 

YAPIMCININ GÖZÜNDEN

Komşuluk ilişkilerini yeniden canlandıracak

AdanusPark'ın İstanbul'un yeni çekim merkezi Kartal'ın en stratejik noktasında, Kartal Real AVM'nin hemen yanında ve Marmara Denizi ile Adalar'ın manzarasına hâkim konumda olduğunu söyleyen ………….., projenin sadece 180 ailenin yaşamasına olanak sağlayan butik bir çalışma olması nedeniyle geçmişte kalan komşuluk ilişkilerini yeniden hatırlatması ve yaşatması bakımından da son derece başarılı olduğunu kaydetti. ……. , projenin deprem güvenliği ve yaşam konforu açısından emsal projelere göre farklılık gösterdiğinin altını çizerek, “İki daire arasına ses izolasyonuna yönelik olarak 110 cm boşluklar konuldu, yalıtım malzemeleri ile komşu tıkırtısına son verildi. Daire sahiplerinin bunu yaşayınca daha iyi anlayabileceklerini düşünüyoruz. Adanuspark, bu özellikleri açısından da butik konseptte oluşturulmuş bir projedir. 10 bin metrekare arsada oluşturulan bu projede konut yoğunluğunun arsaya oranı oldukça düşük tutuldu” dedi.  

Deprem güvenliği konusunda çok hassas davrandıklarını ve bunun da karşılığını aldıklarını ifade eden ….., “Adanuspark projesinde yaşamaya başlayan son komşularımızdan biri, başta Japonya olmak üzere deprem konusunda ciddi çalışmalar ve araştırmalar yapan deprem uzmanı bir öğretim üyesi. Bu da nihai tüketicinin bize bakış açısını göstermesi bakımından çok önemli bir örnek” diye konuştu.

Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Folkart Vega'yı titizlikle çalıştık, özenle geliştirdik"
  • 15.10.2018 15:42

"Folkart Vega'yı titizlikle çalıştık, özenle geliştirdik"

Tago Mimarlık Kurucusu Yüksek Mimar Gökhan Aktan Altuğ, Folkart Vega projesinin ...

TAGO Mimarlık'tan Maldivler'de spor ve otel kompleksi projesi!
  • 30.08.2018 10:59

TAGO Mimarlık'tan Maldivler'de spor ve otel kompleksi projesi!

Maldivler’de, dünyanın en ünlü spor kulüplerinin kamp yapacağı spor ve otel komp ...

TAGO Mimarlık, THY için simülasyon merkezi tasarladı
  • 13.07.2017 10:12

TAGO Mimarlık, THY için simülasyon merkezi tasarladı

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects, Türk Hava Yolları için ...

Taksim Rezidans'a, Tago Architects imzası!
  • 11.05.2016 14:19

Taksim Rezidans'a, Tago Architects imzası!

Tago Architects'in tasarladığı Taksim Rezidans projesi mimarisi ve fonksiyonelli ...

Göl Panorama'nın cadde dükkanları satışa çıkıyor!
  • 29.03.2016 10:11

Göl Panorama'nın cadde dükkanları satışa çıkıyor!

Emlak Konut güvencesiyle Göl Panorama'da kazancın kapıları açılıyor. ...

Adanus Park’ta peşinat ve kredi bir yıl sonra
  • 17.12.2013 10:49

Adanus Park’ta peşinat ve kredi bir yıl sonra

Anadolu yakasının yeni iş ve yaşam merkezi Kartal’da merkezi konumu, sosyal dona ...