maritbet girişmaritbet
4 büyük kentte en lüks 42 konut projesi

4 büyük kentte en lüks 42 konut projesi

Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa’da üst gelir gruplarını hedefleyen villadan apartman katına 44 projenin fiyatlarını ve özelliklerini araştırdık

 

 Kaynak: Okhan Şentürk-Sibel Atik / Ekonomist

Özellikle lüks konut projelerine olan büyük talep, bu projelerde son yıllarda tam bir patlamaya yol açtı. Fiyatları 7.5 milyon doları aşan bu projelerdeki rezidans ya da konutlarda pazarlama sorunu neredeyse yok. Başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa'da üst gelir gruplarını hedefleyen villadan apartman katına 44 projenin fiyatlarını ve özelliklerini araştırdık.

 

 

Lüks merakı konut sektöründe de kendini gösteriyor. İnşaat şirketlerinin birbiriyle yarıştığı projeler lükste adeta sınırları zorluyor. Lüks tutkunlarını memnun edecek her türlü ayrıntının düşünüldüğü ve fiyatları 7.5 milyon dolarları aşan projeler deyim yerindeyse peynir ekmek gibi satılıyor.

Yüksek talep metrekaresi 17 bin doları gören lüks konut projelerinin, fiyatlarına da olumlu yansıyor. Pazara dair yapılan değerlendirmeler ve ortaya konan rakamlar krizle gerileyen metrekare fiyatlarının 2010 yılında tekrar yükselişe geçtiğini gösteriyor. 2008 yılının son çeyreğinde patlak veren küresel krizle birlikte düşüşe geçen lüks konutların metrekare birim fiyatları, bugünlerde tekrar yükselişe geçti. Kuzey Batı Gayrimenkul Danışmanlık'ın hazırladığı araştırmaya göre; kriz öncesi ortalama 7 bin 300 dolar olan metrekare birim satış fiyatları, 2009 yılında 6 bin 200 dolarlara kadar düşerken bu yıl tekrar hareketlendi.

Yeniden yükseliş dönemi

Bu yılın ilk yarısında ekonomik krizin etkilerinin azalmasıyla lüks konutların metrekare fiyatları da tırmanışa geçti ve birim satış fiyatları ortalama 6 bin 600 dolar seviyesine ulaştı.

İnşa edilen projelerin lüks severleri tavlamak için ortaya koydukları performans ve yüksek ilgi birim fiyatlardaki artış trendinin süreceğini gösteriyor.

Daha inşaat aşamasındayken kapışılan projeler, her türlü lüksü alıcılarıyla buluşturuyor. En son teknolojik gelişmelerle donatılan dairelerin yer aldığı projelerin çoğunda havuz, sauna, helikopter pisti, limuzin servisi gibi birçok ayrıcalığın yanı sıra,  golf sahaları dahi yer alabiliyor.

Yaptığımız araştırmada Türkiye'nin en pahalı konut projelerinin İstanbul'da yer aldığını gördük. Bundan yola çıkarak meraklısı için başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir ve Bursa'da yer alan 42 lüks konut projesini araştırdık. İşte bu projelerin özellikleri, fiyatları ve alıcısına sundukları avantajlar:

 

 

İstanbul Sapphire:

Kiler GYO'nun Levent'te yatırımını gerçekleştirdiği İstanbul Sapphire, 261 metre ve 56 kat yüksekliğiyle Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası.  Rezidans ve alışveriş merkezi olarak inşa edilen projede İstanbul'un ilk Seyir Terası'na ev sahipliği yapacak. 20 farklı tipte toplam 187 rezidansın olduğu İstanbul Sapphire'de dairelerin büyüklükleri 120 ile 750 metrekare arasında değişiyor. Toplam 250 milyon dolar maliyetle yapılan projede daire fiyatları 1 milyon ile 7.5 milyon dolar arasında değişiyor. İstanbul Sapphire'de double facade sistemi sayesinde enerjiden yüzde 30 oranında tasarruf sağlanıyor ve dışarıdan gelen doğal havanın da kullanılması (sirkülasyonu) binada yaşayanlar için tamamen doğal bir ortam sunuyor.

Detaylı bilgi için:  (0212) 444 5 111

 

Zorlu Center

Zincirlikuyu'da yükselen ve satışa çıkacağı gün merakla beklenen Zorlu Center projesi, 2012 yılında tamamlanacak. Metrekare fiyatları 17 bin dolardan başladığı söylenen proje, lükste de sınırları zorlayacak. 620 bin metrekarelik inşaat alanında performans sanatları merkezi, otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidansların olacağı Zorlu Center'ın konut bölümünde ise, Kule Rezidans ve her evin kendine ait bahçesinin bulunduğu Bahçe Rezidans seçenekleri yer alacak. Mimari Projesi Emre Arolat ve Tabanlıoğlu'na ait olan projede performans sanatları merkezi, otel, iş merkezi, alışveriş merkezi ve rezidanslar yer alacak. Proje 2008 Cityscape Dubai Architectural Awards yarışmasında jüri özel ödüllerinden ‘En İyi Planlanmış Proje' ödülünü almaya hak kazanmıştı.

 

Detaylı bilgi için: (0212) 336 91 60

 

Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa

Astaş Gayrimenkul'ün dünyanın en önemli ve ünlü tasarımcılarından İtalyan Giorgio Armani'yle geliştirdiği lüks konut projesi Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Maçka'daki toplam 7 bin 300 metrekarelik arsa üzerinde yükselecek. Armani'nin tasarladığı dünyadaki dört projeden biri olma özelliğine sahip Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa, 3 bina ve 170 daireden oluşuyor. Mayıs 2010 tarihinde satışa sunulan proje, ayrıcalıklı lokasyonu, Boğaz, Adalar, Tarihi Yarımada, Sarayburnu ve Yalova tepelerine uzanan manzarasıyla da iddialı.  2012 yılı Nisan ayında tamamlanması planlanan projenin yüzde 70'i satılmış durumda. Tamamlandığında yaklaşık 400 milyon dolarlık bir yatırım değerine ulaşacak projede, satışta bulunan dairelerin metrekare fiyatları ise 10 bin dolar ile 16 bin dolar arasında değişiyor.

Detaylı bilgi için:(0212) 215 20 20

 

My World Europe:

Başakşehir-Ayazma'da, Atatürk Olimpiyat Stadına komşu yaklaşık 200 dönümlük bir arazi üzerinde inşa edilecek olan My World Europe, bölgedeki nitelikli konut ihtiyacını karşılayacak. Toplam yatırım bedeli 400 milyon lira olarak açıklanan My World Europe, TEM otoyoluna cephesi ve Metro bağlantısıyla bölgedeki tüm işyerleri, sanayi ve yerleşim yerlerine bulunmaz bir ulaşım kolaylığı sağlıyor. My World Europe; Golf Residence, Arena Residence ve Pool Residence olarak adlandırılan 3 ayrı tipte, toplam 17 blok ve 3060 daireden oluşuyor.  Daire fiyatlarının 143 bin liradan başladığı ve 782 bin liraya kadar çıktığı proje Ayazma bölgesinde yaşam ve yatırım amacı ile konut satın alabilecek kitlenin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı.  My World Europe projesinin en önemli özelliklerinden biri de kojenerasyon sistemiyle kendi elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Bu sistemle proje sakinleri elektriği yüzde 20 indirimli kullanacak.

Detaylı bilgi için: (0212) 444 6 777

 

West Blocks:

Bilgili Holding, W İstanbul ve Akaretler Sıraevler gibi yarattığı lüks yaşam alanlarının yanı sıra kuvvetli estetik çizgisini West Blocks projesiyle konuta da taşıdı. Büyükçekmece Alkent Mahallesi'nde inşa edilen West Blocks projesi; şehrin karmaşasından kopmak isteyenlere göre  birinci sınıf malzemelerle dizayn edilmiş. Toplam 22 bin 550 metrekare arsa üzerine inşa edilen West Blocks, 288 konuttan oluşuyor. 15 katlı 3 adet blok, ofis alanları ve 4 mağazanın yer aldığı projede bir de ticaret merkezi bulunuyor. Göl ve deniz manzaralı proje, 7 tip daire 10 farklı plandan oluşuyor. West Blocks'da seçenek olarak 82-88 metrekarelik 1+1 daireler, 105-176 metrekarelik 2+1 daire ve dubleksler, 189-206 metrekare 3+1 daireler, 381 metrekare 4+1 Penthouse'lar ve 395 metrekare 5+1 Loft'lar bulunuyor. Konumlarına ve büyüklüklerine göre 120 bin ile 940 bin lira arasında satışa sunulan dairelerin teslim tarihi Haziran 2012.

Detaylı bilgi için: (0212) 381 22 00

 

Dap Royal Center

Maltepe'de iki kule halinde inşa edilecek Dap Royal Center, Şubat 2013 tarihinde teslim edilecek. Tüm DAP projelerinde olduğu gibi yine “su” ile desteklenen konsept 4 bin metrekarelik dev bir göletin içinde yükseliyor. İki blok arasının kayıkla gidilebildiği gölet, iskelesi, ahşap köprüsü, taşlar, çakıllar ve fıskiyelerin yanında etrafını çevreleyen bitkilerle doğal ve mimari unsurların bir araya geldiği bir yaşam alanı yer alıyor. Büyüklükleri 60 ila 260 metrekare arasında değişen 210 adet rezidans dairelerin metrekare fiyatları ise  3 bin 500 ile 6 bin 500 liradan satışa çıkıyor.

Detaylı bilgi için: (0216) 517 15 17

 

Toskana Vadisi Evleri

Emaar Türkiye tarafından Büyükçekmece'de inşa edilen Toskana Vadisi Evleri, 1.7 milyon metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. Toplam yatırım bedeli 700 milyon dolar olarak açıklanan proje, 12 farklı tipte toplam 540 lüks villa, ikiz villa ve Toskana dairelerinden oluşuyor. 4 fazda bitirilecek projenin birinci fazı tamamlandı ve yaşam başladı.  Bugünlerde inşaatına başlanacak ikinci fazı ise 2011'de tamamlanacak projede yer alan konutların fiyatları ise 450 bin dolardan başlayıp, 3 milyon dolara kadar çıkıyor. Mimarlığını ABD merkezli JZMK California ve Türk mimar Ahmet Erdinç yönetimindeki AE Mimarlık'ın üstlendiği Toskana Vadisi Evleri'nin peyzaj mimarisi İtalya'nın Toskana Bölgesi gezilip, ilham alınarak oluşturuldu. 

Detaylı bilgi için: (0212) 329 28 00

 

Middleist Konutları

Ortadoğu Grup tarafından İstanbul'un gözde merkezlerinden Şişli'de hayata geçirilen Middleist Konutları, 40 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa ediliyor. 2008 yılında yapımına başlanan Middleist konutları, 4 blok ve toplam 182 daireden oluşuyor. Projede 126 metrekareden 216 metrekareye kadar altı farklı büyüklükte üçü dubleks, üçü normal kat seçenekli alternatifler var. 585 bin lira 850 bin lira arasında değişen konutlardan 136'sı satıldı. Sosyal imkanlarıyla konaklayanlara pek çok fırsatı bir arada sunan ve oturumun başladığı projede 182 daireden 46'sı ise alıcısını bekliyor. Projenin merkezde olması Avrupa'nın en büyük adliye sarayına yakın olması nedeniyle yatırım amaçlı alımlar için de cazip.

Detaylı bilgi için: (0212) 221 5 500

 

Dumankaya Cadde

Anadolu Yakası'nın önemli merkezlerinden birisi haline gelen Kurtköy'ün en merkezinde üç caddenin kesiştiği bir noktada yer alan Dumankaya Cadde, 80 milyon TL'lik yatırım değerine sahip. 303 rezidans konutları ve home ofis ile 49 alışveriş alanından oluşan Dumankaya Cadde'de 10'ar katlı 3 blok yer alacak. Blokların altında ve yaşam merkezinin iç avlusunda çeşitli alışveriş birimleri ve kafeteryalar bulunuyor. 13 bin metrekarelik bir arazide yükselen projede fiyatlar ise, 128 bin lira ile 397 bin lira arasında değişiyor. Satışların devam ettiği Dumankaya Cadde'de ön satışların başladığı 10 Ağustos'tan bu yana dairelerin yüzde 50'si satıldı. 2010'da 7 farklı projede 3 bin 405 dairenin satışına başlayan Dumankaya, lansmanları yapılan Dumankaya Dizayn, Modern, Adres Lobi ve Dumankaya Cadde projeleri haricinde, Gizli Bahçe bölgesinde iki ve son olarak Kurtköy bölgesinde de bir projenin daha satışlarına başlayacak. Aralık 2010'da başlayacak proje Mayıs 2013'te teslim edilecek.

Detaylı bilgi için: (0216) 444 7 222

 

İstanbul Sarayları

Sinpaş GYO'nun Küçükçekmece'de inşa ettiği ve İstanbul Boğazı'nı yeniden yorumladığı Bosphorus City'ye komşu, İstanbul Sarayları projesinin lansmanı Mart ayında yapıldı. Yüzyıl sonrasının tarihi eserlerini oluşturma vizyonuyla geliştirilen İstanbul Sarayları, şehre yüzyıllar boyu hükmeden saraylardan ve çevresindeki semtlerden esinlenilerek modern mimariyle yeniden yorumlandı. İstanbul Sarayları projesinde büyüklükleri 75 metrekare 1+1 ‘den, 426 metrekare 6 +1'e kadar 62 farklı ev seçeneği bulunuyor. Fiyatların 236 bin 619 liradan başlayıp 2 milyon 824 bin 975 liraya kadar çıktığı proje, 119 bin 500 metrekarelik bir alan üzerinde inşa ediliyor. Eylül 2013 tarihinde teslim edilmesi planlanan İstanbul Sarayları; TEM, E-5 ulaşımları ve raylı sistemlerin merkezinde yer alıyor. Atatürk Havaalanı'na ise sadece 10 dakika mesafede.

Detaylı bilgi için: (0212) 444 1 440

 

Fi-Side

Bahçeşehir'de 54 bin metrekare üzerine inşa edilmeye başlanan Fi-Side projesinin toplam cirosu 450 milyon lira. 3 bin 300 konut, 20 bin metrekare ticari alan, 100 bin metrekare otopark, 4 bin metrekare yüzme havuzu, ve havuzun içinde 1500 metrekare Kıbrıs adasıyla fark yaratan projenin şu ana kadar yüzde 70'i satıldı. 2012 Mayıs ayında teslim edilecek proje akıllı yaşam konseptiyle inşa ediliyor. Fi-Side projesinin bu yıl sonuna kadar kaba inşaatının yüzde 70'lik kısmı tamamlanmış olacak. Tamamı ise 2012'nin Mayıs ayında teslim edilecek Fi-Side projesinde fiyat aralığı 89 bin ile 345 bin lira arasında değişiyor.

Detaylı bilgi için: (0212) 672 15 15

 

Lagün

Sinpaş GYO tarafından İstanbul Samandıra'da, Mart 2007'de yapımına başlanan projede, toplam 178 bin metrekarelik alanda, 4 etaptan ve 515 konuttan oluşan teras bahçe ev, bahçeli ev ve müstakil villa seçenekleri ile yepyeni bir yaşam alanı sunuluyor. 29 dev lagünden oluşan Lagün Projesi su kenarı bitkileri ile birlikte yaklaşık 70 bin metrekarelik yeşil alana sahip.Su bitkileri, balıklar ve faydalı bakterilerle suyun temizlenmesi sağlanarak, kendi içinde bir ekosistem oluşturan Lagün projesindeki göletler doğal yaşamın bir parçası olarak tasarlandı. 25 bin metrekarelik  alanıyla Avrupa'nın en büyük biyolojik göleti özelliğine sahip olan Lagün projesi, her biri göl manzaralı müstakil villalar, bahçeli ve teras evler olmak üzere büyüklükleri 209 ile 749 metrekare arasında değişen 5 farklı mimaride, 9 farklı büyüklükte ev tipinden oluşuyor. 1. ve 2. etapta yaşamın başladığı, 3 ve 4. etabın Aralık ayında teslim edileceği,  515 konutluk projede fiyatlar 560 bin 500 liradan başlıyor. 

Detaylı bilgi için: (0216) 280 00 26

 

Varyap Meridian

Varyap tarafından Batı Ataşehir'de TOKİ ve Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirilen Varyap Meridian'da 28 ile 60 toplam 6 kule ve 3 adet alçak katlı ticari blok yer alıyor.  Toplam 107 bin metrekarelik bir alana yayılan proje, bin 500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşuyor.  2011 sonunda yaşamın başlayacağı ve 396 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Varyap Meridian'da dairelerin büyüklüği ise , 43 ile 243 metrekare arasında değişiyor.

Detaylı bilgi için:(0216) 574 30 00

 

Extensa Bomonti

Tek Blok'tan oluşan Extensa Bomonti Apartman projesinde toplam 92 daire ve 9 mağaza yer alıyor. Extensa Bomonti Apartman'ın en belirgin özelliği şehir merkezinde yer alan birçok projenin aksine düşey değil yatayda gelişmiş bir proje olması. Zemin kat üstünde 5 normal ve bir çatı kattın yer aldığı Extensa Bomonti Apartman'da 64 ile 277 metrekare arasında değişen büyüklüklerde ve tiplerde tasarlanan konutlar; stüdyo daireden 3+1'e kadar farklı gereksinimlere yanıt verecek şekilde tasarlandı. Geçtiğimiz temmuz ayında inşaatına başlanan projenin ev sahiplerine 2011 sonunda teslim edilmesi planlanıyor. Yüzde 50'si satılan projede, satış fiyatları metrekaresi 3 bin 750 ile 4 bin 750 dolar arasında değişiyor.

Detaylı bilgi için: (0212) 296 88 18

 

Akasya Acıbadem

Saf Gayrimenkul tarafından geliştirilen proje Akasya Koru, Akasya Göl ve Akasya Kent olmak üzere 3 etaptan oluşuyor. Toplam 182 bin mtrekarelik bir arazi üzerine inşa edilen, proje 1600 konuttan oluşuyor. Toplamda bin 583 konut ve 300 mağazanın olduğu projede Akasya Koru'nun teslim tarihi Mayıs 2011, Akasya Göl'ün teslim tarihi Aralık 2011 ve Akasya Kent'in teslim tarihi ise 2013 olarak belirlendi. Acıbadem projesinin ilk etabı olan Akasya Koru'da toplam 430 konut,  Göl etabında ise 458 konut yer alıyor. Yakında satışa çıkacak Kent etabı ise, 40 katlı bir kule ve 18 katlı yatay bloktan oluşacak. 40 Katlı kulenin ilk 25 katı home-office olarak satışa sunulacak. Yatay bloklar ise kat bahçeli ve teras seçenekli olacak.

Detaylı bilgi için: (0216) 428 31 32 

 

Anthill Residence

Ant Yapı'nın Mayıs 2008 ayında inşaatına başladığı ve 24 ayda tamamladığı Boğaz-Haliç-Marmara manzaralı Ahthill Residence'da, 1+1'den 5+1'e kadar alternatif dairelerde fiyatlar 283 bin dolar ile 1 milyon 588 bin dolar arasında değişiyor. 54 katlı iki kule halinde inşa edilen ve 40 ve 54'üncü katları arasında loft dairelerin yer aldığı projenin yüzde 75'i satıldı. 150 bin metrekarelik bir alanda inşa edilen ve daire teslimlerinin başladığı projede çocuk oyun alanları, fitness salonu, sauna, Türk hamamı, restoran, kafe, toplantı salonları, buhar odası, squash, açık-kapalı spor sahaları, kapalı mekan kayak pisti,mini golf, basketbol-voleybol sahası, çocuk oyun kulübü gibi sosyal tesisler yer alacak.

Detaylı bilgi için: (216) 630 68 68

 

Selenium Panaroma

Aşçıoğlu İnşaat'ın Gayrettepe'de yer alan Selenium Panorama Projesi 3 bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulu. 24 katlı tek rezidans bloğu şeklinde inşa edilen ve 82 konuttan oluşan projede daire büyüklükler ise 80 ile 476 metrekare arasında değişiyor. (2+1) 158 metrekare ve (4+1) 476 metrekare Penthouse dubleks dairelerin yer aldığı Selenium Panaroma'da son 10 kattaki konut fiyatları 800 bin dolarla 5 milyon dolar arasında değişiyor. Uğurböceği dizaynıyla özel bir mimariye sahip olan projenin cephesi ise boydan boya cam olarak tasarlanmış. Proje rezidans olmasına rağmen, her dairenin boğaz manzaralı, özel peyzajlı terası mevcut.

Detaylı bilgi için: (0212) 291 53 13

 

Exen İstanbul

Sur Yapı, Ümraniye'de Çamlıca Tepesi eteğinde 155 dönümlük arazi üzerine Exen İstanbul adında konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan yeni bir projeye başlıyor. 

44 katlı olarak inşa edilmesi planlanan Exen İstanbul'un konut kısmına 500 milyon dolar, ileriki aşamada ele alınması planlanan ticaret merkezi ve ofis bloklarına da 150 milyon dolar olmak üzere toplam 650 milyon dolar harcanması planlanıyor.

Yatay binalardan oluşacak bin 38 konutun yer alacağı projede yatay binalar 11-15 katlı, 160 metre yüksekliğindeki rezidans kuleleri ise 44 katlı olacak. Projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks olmak üzere 36 metrekareden 355 metrekareye kadar farklı büyüklüklerden oluşacak dairelerin metrekare fiyatları 5 bin lira ile 7 bin 500 lira arasında değişecek. Dairelerin en ucuzu 172 bin TL, en pahalısı da 2.5 milyon TL olacak.

Detaylı bilgi için: (0216) 556 08 00

 

Marmara Royal Residence

Pendik'te Özortaklar İnşaat tarafından inşa edilen Marmara Royal Residence projesinde metrekare fiyatları,  bin 800 ile 3 bin 200 lira arasında değişiyor. 13 katlı iki blok halinde inşa edilen Marmara Royal Residence projesi, cazip lokasyonuyla yatırımcısına kazandıracak. Sabiha Gökçen Havaalanı, İstanbul Park Pisti, Neomarin, Pendorya ve Viaport'a yakın bir noktada yer alan projenin, 24 ayda tamamlanması planlanıyor.

Detaylı bilgi için: (0216) 598 12 16

 

 

ANKARA:

Ege Flora Konutları:

Ege Grup Yapı Endüstrisi AŞ tarafından, Çankaya'da 17 bin 43 metrekare arazi üzerine inşa edilen Ege Flora Konutları; 3 blokta toplam 154 daireden oluşuyor. Yapımına Nisan 2009'da başlanan projede yaşam başladı. Proje; 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde 122 ile 370 metrekare büyüklüğe sahip dairelerden oluşuyor. Projede kalan son 35 dairenin satışı devam ediyor. Bu dairelerin fiyatı da metrekare büyüklüğüne göre 315 bin TL'den başlayıp 660 bin TL'ye kadar çıkıyor.

15 bin metrekare yeşil alanın yer aldığı projede, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, sauna-buhar odaları, tenis kortu ve çocuk bahçesi bulunuyor. Projede, 2+1 daireler için bir adet, diğer daireler için iki adet kapalı otopark yer alıyor.

Tel: 0312 444 33 43  

 

Parkoran Konutları

Mesa–Aktürk–Emlak Pazarlama Ortaklığı'nın TBMM eski lojman alanında yürüttüğü Parkoran Konutları Projesi; 150 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor. 17 blokta, toplam bin 832 konuttan oluşan ve Eylül 2007'de start alan projenin 2011'in başında tamamlanması planlanıyor. Proje üç etaptan oluşuyor. Projede 65 ila 460 metrekare büyüklüğe sahip 1+1'den 6+1'e kadar değişik tipte daireler yer alıyor.

Birinci ve ikinci etabının satışta olduğu projede 900 konutun satıldığı bildirildi. Projede kalan  konutların fiyatı 269 bin  TL'den başlayıp metrekare ve konumuna göre 1 milyon 502 bin TL'ye kadar çıkabiliyor.

Tel: 0312 490 81 81

 

Rönesans Neva Konakları

Rönesans İnşaat tarafından Çayyolu'nda 42 dönümlük bir arazi üzerine inşa edilen proje, 12 blokta toplam 92 daireden oluşuyor. Mayıs 2007'de başlayan proje, Mayıs 2009'da tamamlandı. Şu anda son 10 dairenin satışta olduğu projede, bu dairelerin fiyatları ise 750 bin TL'den başlıyor.

Projede; ısıtmalı yüzme havuzu, mini çim futbol ve basket sahası, koşu yolu, yürüyüş yolları, akarsu ve nilüfer havuzu, 3 adet çocuk oyun alanı, kapalı alan içerisinde 100 metrekare fitnes salonu, sauna, çok amaçlı kullanım alanı ve kafe alanı yer alıyor. Her daireye ait 2 adet kapalı ve 1 adet açık otoparkın da bulunduğu projede, yine her dairenin bağımsız deposu mevcut.

Tel: 0312 238 24 53 

 

Trend Residence

Göğüş Holding tarafından Çankaya Vadi'de inşa edilen Trend Residence Çankaya, 1 milyon metrekarelik yeşil alanın yanında inşa ediliyor. 37 daireden oluşan butik bir proje olan Trend Residence'de yer alan konutların büyüklüğü 55 ila 150 metrekare arasında değişiyor. Bu yılın sonunda tamamlanması planlanan projede son dört dairenin kaldığı, satışta olan bu dairelerin fiyatının da 300 ile 650 bin TL arasında olduğu belirtildi. Trend Residence Çankaya, Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve Atakule'ye 5, TBMM 'ye 7 ve Kızılay'a 10 dakika mesafede yer alıyor. Ayrıca Trend Residence'den daire satın alan herkes Göğüş Holding'in müşterilerine verdiği 'Class Plus' hizmetinden faydalanabiliyor.

Tel: 0312 444 0 989

 

Aloha Evleri

Proje, Ankara'nın merkezi olan Gazi Osman Paşa'da, Aloha Group'a ait olan 17 bin 735 metrekare arazi üzerinde, Aloha Yapı Endüstrisi AŞ tarafından inşa edildi. Aloha Evleri,  toplam 72 bin 510 metrekarelik küçük bir orman içinde yer alıyor.

Aloha Evleri, 3 blok ve birbirleriyle ortak duvarı olmayan 66 daireden oluşan butik bir proje. Projede yer alan dairelerin büyüklükleri 224 ila 488 metrekare arasında değişiyor. En alt katlarda bahçe dubleksleri, en üst katlarda da çatı dubleksleri yer alıyor. Projede şu anda satışta olan 224 metrekare büyüklüğündeki 3+1 ve 4+1 seklindeki son altı dairenin fiyatı 650 bin TL'den başlayıp 1 milyon 500 bin TL'ye kadar çıkıyor. Proje geçtiğimiz mart ayında tamamlandı.

Tel: 0312 495 11 00

 

Tepe Prime

İnşaat sektörünün köklü kuruluşu Tepe İnşaat, Ankara'da üst gelir grubuna yeni bir yatırım konsepti sunuyor. Tepe Prime, Bilkent köprüsünden hemen sonra kentin batıya doğru en hızlı gelişen aksı Eskişehir Yolu 9'uncu kilometre üzerinde 218 ofis, 100 adet stüdyo ve 37 mağazadan oluşuyor. 228 bin 227 metrekare arsa üzerine kurulan ve toplam 300 milyon dolara mal olması beklenen projenin Haziran 2011'de tamamlanması planlanıyor.

Tepe Prime üç bölümden oluşuyor; Residence, Business ve Avenue. Ofislerin olduğu 18 ve 19 katlı iki blok Tepe Prime Business adıyla anılıyor. Farklı bir görsel tasarımla sunulan keyifli yaşam merkezi Tepe Prime Avenue, stüdyoların yer aldığı diğer blok ise Tepe Prime  Residence adıyla tanımlanıyor.Projede yer alan home ofis şeklindeki dairelerin fiyatı 275 bin ile 383 bin TL arasında değişiyor. Projelerde yer alan ofisler; 580 ile 1 milyon 300 bin TL arasındaki fiyatlarla satılıyor. Tepe Prime'de ofislerin yüzde 65'i, stüdyo dairelerin ise yüzde 70'i satılmış durumda.

Detaylı bilgi için: (0312) 287 0 666

 

Avrupa Mahallesi:

Ankara İnşaat tarafından Çayyolu'nda inşa edilen proje, toplam üç etaptan oluşuyor. Toplam arsa alanı 60 bin metrekare olan proje, 134 konuttan oluşuyor. Projenin birinci ve ikinci etapları oturuma hazır durumda. Üçüncü etabın inşası ve satışına ise henüz başlanmadı. Üç ve dörder katlı apartmanlardan oluşan ve 4+1 ağırlıklı olan projede az sayıda 2+1 yer alıyor. Projede,  şu anda satışta son 19 daire yer alıyor. Bu dairelerin fiyatları da 560 bin TL'den başlayıp 640 bin TL'ye kadar çıkıyor. Projenin sosyal tesislerinde ise kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, buhar odaları, restoran ve mini market bulunuyor.

Detaylı bilgi için: (0312) 242 25 01-02

 

312 Ulusoy City

Opan İş Ortaklığı tarafından Ankara'nın Ümitköy bölgesinde inşa edilen 312 Ulusoy City, 14 bin metrekarelik alanda 63 bin metrekare inşaat alanıyla projelendirildi. Projede yaşam 2009'un Temmuz ayında başladı. Üç blokta 160 konuttan oluşan projede, 162 metrekare 4+1'erden alanları 373 metrekare olan 7+1'lere kadar farklı konut tipleri bulunuyor.

Son 31 dairenin satışta olduğu projede,  kalan dairelerin fiyatı 420 bin TL'den başlayıp, metrekare büyüklüğüne göre 1 milyon 85 bin TL'ye kadar çıkıyor.   

6 bin metrekarelik sosyal tesise sahip olan proje, Ümitköy'ün en merkezi yerinde konumlandırıldı.

Detaylı bilgi için: (0312) 236 40 40

 

Mesa Çamlıpark Evleri

Mesa Mesken Sanayi tarafından Etimesgut'ta geliştirilen proje, 16 dönümlük arazi üzerinde 17 katlı 4 bloktan oluşuyor. Alanları 144 ile 156 metrekare büyüklüğünde toplam 136 adet konut olarak tasarlanan projenin 68 daireden oluşan iki bloğunda Temmuz 2010'da teslimler başladı. Şu ana kadar 34 dairenin satıldığı projede, kalan 34 dairenin satışı ise devam ediyor. Kalan bu dairelerin fiyatları 418 bin ile 469 bin TL arasında değişiyor.

Deprem güvenlikli radye temel, tünel kalıp sistemi ile hayata geçirilen Mesa Çamlıpark Evleri'nde merkezi ısıtma bulunuyor. Mutfaklarda buzdolabı hariç ankastre beyaz eşyalar yer alıyor.

Detaylı bilgi için: (0312) 291 50 82

 

 

Ada Konutları

Polat-Lafen İş Ortaklığı ile Ankara'nın gelişen lokasyonu olan Çayyolu'nda inşa edilen Ada Konutları, 164 dönüm arsa üzerinde 104 konut olarak tasarlandı. İnşaatına 2006'da başlanan projede yaşam bir yıl önce başladı. Proje, 191 metrekare büyüklüğünde 4+1 ile 380 metrekare 6+1(Çatı dubleks) şeklinde dairelerden oluşuyor. Son 24 dairenin satışta oldu projede yer alan bu dairelerin fiyatı; 4+1'ler için 555 ile 650 bin TL, 6+1(çatı dublekler) için ise 1 milyon 60 bin TL ile 1 milyon 260 bin TL arasında.

Detaylı bilgi için: (0312) 238 23 56

 

 

 

İZMİR: 

Port Alaçatı 

Alaçatı Körfezi'ne açılan 2 bin 400 dönümlük arazide, Türkiye'nin Venedik'i olarak gösterilen Port Alaçatı projesinde 500 konut yapılıyor. 2004'ün Ekim'inde başlayan Port Alaçatı'nın birinci etabında yer alan 25 konut, 90 ila 600 bin Euro arasında fiyatlarla satıldı. Büyüklükleri 80 ile 250 metrekare arasında değişen konutlar Temmuz 2005'te teslim edildi. Bu bölümde 18 yatak kapasiteli butik otel de yer alıyor. Teknesi olmayanlar için inşa edilen ikinci etaptaki Yamaç Evler'de konut fiyatları 120 bin ila 850 bin Euro arasında değişiyor. Bu etapta 4 blokta 30 apartman dairesi, 11 blokta 35 sıra ev ve 10 müstakil villa var. Konut büyüklükleri 92 ile 447 metrekare arasında değişiyor. Üçüncü etaptaki Sahil Evleri'ndeki konut fiyatları 220 bin ila 1 milyon 580 bin Euro arasında.

Tel: 0232 716 63 73-745 53 22 

 

Folkart Narlıdere Evleri 

Folkart Yapı'nın İzmir Narlıdere'de inşa ettiği Folkart Narlıdere Evleri, 30 bin metrekare alanda 168 konuttan meydana geliyor. Alanları 180 metrekare ile 480 metrekare arasında değişen konutlar 3+1, 4+1, 5+1 ve 6+1 olarak yapılıyor. Projede fiyatlar 530 bin Euro'dan başlayıp 1 milyon 200 bin Euro'ya kadar yükseliyor. Yaşamın 3 Ağustos 2009 tarihinde başladığı projede satışta kalan 40 konut bulunuyor. Projede 1 adet açık yüzme havuzu, 1 adet kapalı yüzme havuzu ile 1 adet çocuk ve 1 adet çocuk eğlence havuzu bulunuyor.

Detaylı bilgi için: (0232) 239 80 00

 

Gönen Çamlıköy Villaları

Güzelbahçe'de inşa edilen Gönen Çamlıköy Villaları, Gönen İnşaat imzası taşıyor. İnşaatına 2007'de başlanan Gönen Çamlıköy Villaları,  64 dönüm arsa üzerinde 79 villadan oluşuyor. 2010 Nisan sonunda yaşamın başladığı projede yer alan villaların büyüklükleri 254 ile 355 metrekare arasında değişiyor. Şu anda kalan 4 villanın satışta olduğu projede,  kalan 16 villanın da kiralama işlemi devam ediyor. Satışta olan villaların fiyatı; 400 ile 450 bin TL arlığında. Projede, kiralar ise bin 250 ile  bin 500 TL arasında değişiyor.  Projede; sosyal tesisler, yüzme havuzları, spor alanları, 24 saat jeneratör ve güvenlik hizmetleri yer alıyor.

Detaylı bilgi için: (0232) 236 81 70

 

Yenikale Evleri Narlıdere

İdea Yapı'nın Narlıdere'de inşa ettiği Yenikale Evleri Narlıdere, 30 dönüm arsa üzerinde hayata geçiriliyor. Proje; Palma Residence ile Smyrna Park adında iki ayrı etaptan oluşuyor. Palma Residence 58, Smyrna Park 120 konuttan meydana geliyor. Palma Residence tamamlarınken, Smyrna Park'ın A ve B bloklarının yapımı sürüyor. İnşaatına Temmuz 2006'da başlanan Yenikale Evleri Narlıdere'nin 2011 sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Alanları 74 metrekare ile 380 metrekare arasında değişen konutlar 165 bin ile 1 milyon 600 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Detaylı bilgi için: (0232) 239 55 00

 

Kaynaklar Konakları

Aydın–Çeşme otoyolunun kesişme noktasındaki Kaynaklar Köyü'nde yer alan proje; Sem Mühendislik tarafından hayata geçiriliyor. 230 bin metrekare arazi üzerinde dört ayrı adada toplam 135 adet villa olarak planlanan projenin inşaatı 2007 yılında başladı. Projenin ilk etabını oluşturan 20 villa önümüzdeki  aralık ayında teslim edilecek. Alanları 320 ile 630 metrekare arasında değişen villaların fiyatı 800 bin liradan başlayıp, 2 milyon 50 bin liraya kadar çıkıyor. Projenin ikinci etabının inşasına önümüzdeki aralık ayında başlanacak.

Detaylı bilgi için: (0232) 443 0 900

 

Mavişehir Modern

Gergül İnşaat tarafından İzmir'de inşa edilen Mavişehir Modern Projesi'nde teslimlerin Aralık 2011'de yapılması planlanıyor. 21 bin metrekare arsa alanı üzerinde kurulu olan Mavişehir Modern, 7, 8 ve 9 katlı 10 blokta 316 konuttan meydana geliyor.

4 farklı konut tipinden oluşan projede; 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1'ler yer alıyor. Mavişehir Modern projesinde yüzde 80'lik alan peyzaj, otopark ve sosyal alana ayrıldı. Mavişehir Modern'de 60-71 metrekare 1+1'ler 183 bin TL'den, 105 metrekare 2+1'ler 279 bin TL'den, 119-127 metrekare 3+1'ler 352 bin TL'den ve 4+1'ler 572 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Detaylı bilgi için: (0232) 324 52 56

 

 

BURSA

Bursa Modern:

Sinpaş GYO tarafından Demirtaş'ta inşa edilen Bursa Modern, 26 bin metrekare yapay gölet etrafında konumlandırılmış bir proje.. Proje 181 bin 560 metrekare alan üzerinde 112 bin 48 metrekare inşaat alanına sahip. Bursa Modern'de alanları 62 metrekare ile 586 metrekare arasında değişen 1+1'den 5+2 yalı köşküne kadar farklı konut tipleri mevcut.

Proje kapsamında şuan 11-12-13 parselde satışa sunulan toplam bun 345 konut bulunuyor. Bu konutların fiyat aralığı 152 bin TL ile 2 milyon 335 bin TL arasında. Şu an satışa açılmayan konutlar ile birlikte projede toplam 2 bin 16 konut bulunuyor.

Projenin ilk etabını oluşturan 12'inci parsel hemen teslim, ikinci etabın ilk alanı olan 11'inci  parseli Nisan 2011 tarihinde, ikinci etabın ikinci alanı olan 13'üncü parselin ise Aralık 2012 tarihinde teslim edilmesi planlanıyor.

Detaylı bilgi için: (0224) 257 13 63

 

Güzelbiryer

Koray İnşaat'n Bursa'da hayata geçirdiği ve anahtar teslimleri Haziran ayında gerçekleşen konut projesi Güzelbiryer'de yaşam başladı.Birinci etapta yer alan 128 konutun anahtar tesliminin ardından yaşamın başladığı Bursa Güzelbiryer'de ikinci etap satışları da tüm hızıyla devam ediyor. Toplam 750 konut olarak projelendirilen Güzelbiryer'de yıl sonuna kadar, 2'inci Etap konutları da her tip daire için 48 ay vadeye yüzde 0 faizli ödeme seçeneği ile satışa sunuluyor. 60 ile 190 metrekare arasındaki dairelerin fiyat aralığı ise 159 bin TL ile 435 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor. Güzelbiryer'de, 60 metrekareden den başlayıp 335 metrekareye varan, 1+1'den 4+1'e kadar 25 farklı tip bulunuyor.

Detaylı bilgi için: (0224) 242 66 00 

 

Geçitpark

Proje, Begüm Yapı ve Eren İnşaat'ın bir araya gelerek oluşturduğu B&E Grup, tarafından gerçekleştiriliyor. 2007 Ağustos'unda başlayan projede yaşam başladı. Bursa-Mudanya yolu üzerinde, Geçit mevkiinde inşa edilen Geçitpark Evleri 22 bin 200 metrekare arsa üzerinde 8 blok halinde toplam 215 daireden oluşuyor. Şu an satışta olan 70 daire yer alıyor. Bu dairelerin fiyatları 260 bin ila 500 bin lira arasında değişiyor.

Detaylı bilgi için: (0224) 244 83 52

 

15300 Misia

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde Çarmıklı-Kalyoncu-Göler İnşaat ortaklığı ile gerçekleştirilen

15300 Misia projesi, Bursa'nın ilk rezidans projesi olarak nitelendiriliyor. Dış kaplamalarının doğal taş ve doğal ahşap ile yapılması, site içerisinde araç trafiğinin olmaması ve yeraltındaki alanların 5 metre tavan yüksekliğine sahip olması projeyi farklı kılıyor.

15 bin 300 metrekare arsa üzerinde 72 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projenin 2011'in Aralık ayında teslim edilmesi planlanıyor.  15300 Misia'da yer alan 167 konutun büyüklüğü 90 metrekare ile 330 metrekare arasında değişiyor. Şu anda yüzde 30'u satılan projede yer alan dairelerin fiyatı 233 bin ile 860 bin TL arasında değişiyor. 

Detaylı bilgi için: (0224) 452 21 41

 

Korupark Evleri

Torunlar GYO tarafından Mudanya Yolu'nda inşa edilen Korupark Evleri, Bursa'nın en iddialı projelerinden. Proje, üç etapta toplam bin 200 konuttan oluşuyor.  125 dönüm arsa üzerinde sadece 47 bin 880 metrekare inşaat alanına sahip olan projede yaşam, Ocak 2008'den bu yana sürüyor. Projenin birinci ve ikinci etabında toplam 740 konut yer alıyor.  Projedeki konut alanları ise 64 ile 423 metrekare arasında değişiyor. Projede şu anda satışta olan 100 daire yer alıyor. Bu dairelerin fiyatları da 179 bin ile 895 bin TL arasında.

Bursa'nın en büyüğü olarak nitelendirdiği kapalı spor tesisleriyle iddialı olan projenin asıl büyük iddiası ise yine konut projesi içinde konumlandırılan AVM ile bütünleşen bir konut projesi olması.

Detay bilgi için: (0224) 444 22 02

 

Doğuşpark

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde BUR-OL İnşaat tarafından inşa edilen Doğuşpark, 17 blokta 390 konut olarak tasarlanandı. 44 bin 650 metrekarelik alanın yüzde 80'i sosyal, sportif tesisler ve yeşil alana ayrılan projede alanları 103 metrekare ile 354 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks olmak üzere 9 farklı daire seçeneği yer alıyor. Yüzde 90'ının satışının yapıldığı projede, dubleks dairelere özel bir önem verildi. Projede satışta olan dairelerin fiyatı 250 bin TL'den başlayıp 535 bin TL'ye kadar çıkıyor. Projenin bu yılın sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Detaylı bilgi için: (0224) 247 34 37

 

Park Vital Residence

Gökçadır İnşaat tarafından İzmir Yolu üzerinde inşa edilen Park Vital Residence, 8 bin 500 metrekare arsa üzerinde 19 bin metrekare inşaat alanıyla tasarlandı. Teslim tarihi Nisan 2011 olarak planlanan projede 92 konut yer alıyor. Bunların 62'si satılmış durumda. Projede alanları 150 metrekare olan 2+1'ler, alanları 195 ile 215 metrekare olan 3+1'ler, alanları 265 metrekare olan 4+1'ler, alanları 260 metrekare olan 4+2 dubleksler ve alanları 363 metrekare olan 5+2 dubleksler bulunuyor. Projede kalan 30 dairenin satışı ise devam ediyor. Bu dairelerin fiyat aralığı 185 bin ile 590 bin TL arasında değişiyor.

Detaylı bilgi için: (0224) 441 33 92 

  • Etiketler:

Yorum Yaz