maritbet girişmaritbet
2011'de bomba projeler geliyor!

2011'de bomba projeler geliyor!

Seçim döneminin sorunsuz atlatılması durumunda 2011'in 2'nci çeyreğinden sonra konut sektöründeki hareketlilik daha da hızlanacak

Kaynak: Bülent Yoldaş / : Sabah Emlak


Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 2011 öngörülerine göre, bu yıl inşaat sektörü yüzde 8-10 seviyesinde büyüyecek. Konut yapı ruhsatlarındaki artış ise yüzde 10 olarak öngörülüyor. Ticari gayrimenkul yatırımlarında büyüme ise yüzde 8-10 olarak tahmin ediliyor. Konut kredileri faiz oranının aylık ortalamasının yüzde 0,9'larda seyretmesi öngörülürken, konut kredileri stokunun 68 milyar TL'ye ulaşması ve yüzde 20 büyüyeceği bekleniyor.


Yılın başı olmasına rağmen önümüzdeki günlerde birbiri ardına satışa sunulacak projeler, 2011'de proje üretimi ve satış fiyatlarında yaşanacak artışın sinyallerini veriyor. Bu da 2011 yılının seçim yılı olmasına rağmen inşaattaki ve konuttaki olumlu gelişmelerin devam edeceğini gösteriyor. Sektörün 2010 yılında olduğu gibi Türkiye ekonomisinin büyümesinde bu yılda lokomatif rol oynaması bekleniyor.

Seçim döneminin sorunsuz atlatılması durumunda 2011'in 2'nci çeyreğinden sonra konut sektöründeki hareketlilik daha da hızlanacak.
 
Antriva'da metrekaresi bin 500 dolara villa
BOMONTİ'DE Türkiye'nin en yüksek yapılarından biri olacak Anthill'de daire teslimlerine başlayan Ant Yapı, 2011'de 3 projede toplam 300 villa inşaa edecek. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 350 milyon doları bulacak. Başta Rusya olmak üzere taahhüt projelerine devam eden Riva'da Sabancı Çalışanları Kooperatifi'ne ait 100 dönümlük arsa üzerine 100 villa yapmak için düğmeye basan Ant Yapı, projenin adını Antriva olarak belirledi. Projede'deki viların inşaatı Eylül 2011'de tamamlanarak sahiplerine teslim edilecek. Antriva'da villaların metrekare fiyatı bin 500 dolardan başlayacak. En yüksek villa fiyatı ise 650 bin dolar olacak.
 
Zorlu Levent Ofis'te ruhsat hazır
ZORLU Gayrimenkul, 2,5 milyar doları aşan yatırımla inşaatına devam ettiği Zorlu Center'dan sonra, önümüzdeki günlerde Levent Ofis projesinin inşaatına ve satışlarına da başlayacak. Levent Loft'un hemen yanındaki arsa üzerinde şantiye ofisi kurulurken, proje inşaatının ruhsatının alındığına ilişkin tabela da asıldı. Zorlu Gayrimenkul'un 2006'da Deva İlaç'tan 80.5 milyon dolara satın aldığı 13.5 dönüm büyüklüğündeki arazide inşa edilecek Zorlu Levent Ofis projesi, tamamı ofis olarak planlandı. 10 bin metrekarelik peyzaj alanı yer alan proje, 122 bin metrekare inşaat alanına sahip olacak. 47 katlı ve 196 metre yüksekliği ile istanbul'un en yüksek yapıları arasındaki yerini alacak olan Zorlu Levent Ofis'in en üst dört katında ‘Executive Ofisler' bulunacak. Ayrıca, projenin çatısında helikopter pisti de bulunacak.
 
Kağıthane'nin ilk AVM'si Sur Yapı'dan
SUR Yapı, Kağıthane'de eski Cendere Caddesi üzerindeki Hasel Fabrikası arazisine Outlet AVM yapacak. Yaklaşık 250 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçecek 2012'de tamamlanması planlanan AVM 26 bin metrekare kiralanabilir alana sahip ve 4 katlı olacak. Ana kiracı olarak Carrefour ile anlaşılan AVM'de, mağazalar, hipermarket, food court alanı, bowling salonu ve 10 sinema solunu yer alacak.
 
Bayrampaşa nitelikli konutla tanışacak
Sur yapı, Vatan Caddesi'nin bitiş noktasında Bayrampaşa'da yer alan alışveriş ve home-ofislerden oluşan projesini satışa sunmaya hazırlanıyor. Projede bölgesel ve yarı açık bir alışveriş merkezi ve yüksek katlı konutlar inşa edilecek. Projede 5'şinci, 6'ncı kattan sonra panoramik Haliç manzarası ve Galata manzarası izlenebilecek. Projedeki home-ofislerde ise metrekare fiyatlarının 3 bin-3 bin 500 dolar olması bekleniyor.
 
İzmir Bayraklı projesi seçim sonrası başlıyor
Sur Yapı, İzmir Bayraklı'da deniz kıyısındaki 45 bin metrekarelik arsada Hayat ve Torunlar Grubu ile birlikte residence ve AVM projesi geliştirecek. Yaklaşık 30 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM ile 27 bin metrekarelik residence'den oluşan kompleksin önüne izinlerin alınması halinde 360 yat kapasiteli marina da yapılacak. Satışlarına genel seçim sonrasında başlanması planlanan projede residencelerin metrekare satış fiyatlarının ortalama 5 bin dolar seviyesinde olması bekleniyor.
 
2011'in ilk konut projesi Avrupa Konutları Atakent 3
GEÇTİĞİMİZ 5 yıllık dönemde 6 binin üzerinde konut üreten Avrupa Konutları, 2011'in ilk konut projesi Atakent 3'ü satışa sunuyor. 1+1'den 4+1'e kadar dairelerin yer alacağı projede metrekare satış fiyatları 2 bin 500 TL'den başlayacak. 2010 Haziran'da Emlak GYO'nun düzenlediği ihalede 880 milyon TL toplam satış geliri ve 264 milyon TL arasa payı ile en yüksek teklifi sunarak Halkalı'daki 204 bin 144 metrekarelik arsayı alan Artaş-Güner ortaklığı bu arsa üzerine 2 bin 240 konutluk Atakent 3 projesini hayata geçirecek. Proje içinde ayrıca 167 odalı 4 yıldızlı bir otel ve mağazalar da yer alacak. Proje arazisi içinde bulunan 45 bin metrekarelik ormanlık alan da koru olarak değerlendirilecek. 13 Ocak'ta Çırağan Otel'de tanıtımı yapılacak proje 14 Ocak'ta satışa sunulacak. Projenin 18 ayda tamamlanarak teslim edilmesi planlanıyor. Yüzde 85'i yeşil alanlara ayrılan projede 45 bin metrekarelik bir koru, 4 yıldızlı bir otel, 15 mağaza, eczane, cafe ve restoranların alacak. Projedeki kent meydanında Kayseri kent meydanındaki Saaat kulesinin bir benzeri de inşa edilecek.
 
Sinpaş GYO İstanbul'da 3, Ankara'da 1 projeye başlayacak
YENİ yılla birlikte, Sinpaş GYO da Ankara'daki ilk yatırımına başlayacak. Büyükesat'taki konsep çalışmaları tamamlanmak üzere olan 380 konutluk projenin satışlarına bu yıl başlanacak. Büyükesat Mahallesi'nde bulunan ve Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne 900 metre mesafedeki projenin idare izin süreçleri devam ediyor. Sinpaş GYO, bu yıl içinde İstanbul'da'da üç yeni projeye daha başlayacak. Bu projelerden ilki Halkalı'daki Bosphorus City ve İstanbul Sarayları'nın yanında 500 konuttan oluşacak İstanbul Park projesi, ikincisi, Samandıra'dali Lagün projesinin yanında bulunan Seven et arazisinde yapılacak600 konutluk Troya projesi olacak. Şirket Bomonti'deki arazisi üzerine de 700 konutluk Bomonti Tower projesine başlayacak
 
DAP Yapı'dan Maltepe'ye 1000 ofis ve konut
MALTEPE'DEKİ 212 rezidanstan oluşan Dragos Royal Tower projesini tamamlamak üzere olan ve 210 rezidanslık DAP Royal Center projesine başlayan DAP Yapı, Şubat ayında Maltepe'de yeni bir projeyi satışa sunmaya hazırlanıyor. DAP Yapı'nın Maltepe projesinde toplam 1000 adet ofis ve rezidans yer alacak. Yatırım maliyeti yaklaşık 330 milyon TL olacak projede ortalama metrekare fiyatlarının 5 bin TL olması bekleniyor.
 
Teknik Yapı, 1.5 milyar liralık projeye başlayacak
TEKNİK Yapı, bu yıl 1,5 milyar liralık büyüklük ve 6 bin konuttan oluşan iki büyük projeye başlayacak. Teknik Yapı ilk olarak Maltepe'de kensi arsası üzerinde yapacağı rezidans projesini satışa sunacak. Yaklaşık 500 konuttan oluşacak Teknik Yapı Maltepe projesi, tahmini olarak 175 milyon liralık bir büyüklüğe sahip olacak. Teknik Yapı yılın sonuna doğru ise Tuzla'daki 5 bin 500 konutluk projesini satışa sunacak. Emlak GYO ile hasılat paylaşım modeli ile gerçekleştirilecek proje yaklaşık 1 milyar lira büyüklükte olacak.
 
Özdilek Levent'e kazmayı vuruyor
TEKSTİL kökenli otel ve alışveriş merkezi yatırımcısı Özdilek Grubu, Kanyon ve Metro City arasında kalan eski Roche İlaç arsası üzerindeki otel, residence ve alışveriş merkezi projesi hazırlıklarını son hızıyla sürdürüyor. Eria Partners'ın Skymark Tower projesini yapacağı arsaya komşu 36 bin metrekarelik arazide yükselecek Özdilek Plaza 37 ve 38 katlı iki kuleden oluşuyor. İki blok arasında kalan kısımda ise alışveriş merkezi bulunacak. Grubun yaklaşık 200 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirmeyi plandığı Özdilek Plaza'nın konsept projesi Kanadalı mimarlık ofisi B+H Architecture tarafından hazırlanırken, detay ve uygulama projeleri ise Piramit Mimarlık'ın sahibi Yüksek Mimar Turgut Toydemir tarafından hazırlandı. Projenin 38 katlı kule kısmı otel olarak planırken, 37 katlı kule ise ofis olarak inşa edilecek. Projenin inşaatına bu yılın ilk çeyreğinde başlamayı planlıyor. Özdilek Grubu 36 bin metrekare büyüklüğündeki Roche arzisini 2004 yılında 27.5 milyon dolar karşılığında satın almıştı.
 
Skymark Tower'ı Lord Norman Foster tasarladı
LEVENT'TEKİ Renault Mais arazisini Kazak Landmark'tan devralan EriaPartners - Pramerica ortaklığı, arazi üzerine tahmini 300 milyon dolarlık yatırımla residence projesi gerçekleştirmek için start verdi. Dünyanın en önemli mimarlarından biri olarak kabul edilen Lord Norman Foster'ın mimarlık ofisi Foster+Partners tarafından tasarlanan projenin adının ‘Skymark Tower' olacağı öğrenildi. Arsa üzerindeki yapıları yıkan ve hafriyat çalışmalarına başlayan Eria Partners, satış ofisini de hazırladı. 50 katlı ve 222 metre yüksekliğinde olacak Skymark Tower'da toplam 217 residence daire yer alacak. En üst 3 katında ise bar, SPA, fitness ve havuzların yer alacağı lounge alanları bulunacak.
Eria Partners, 10 bin 630 metrekarelik eski Renault Mais arzisini, Şubat 2007'de 73.1 milyon dolara satın alan Kazakistanlı Landmark'ın kriz nedeniyle projeden vazgeçmesi üzerine 2008'in ilk çeyreğinde Landmark'tan satın almıştı.
 
Terrace Feri, Feriköy'de dönüşüme öncülük ediyor
İSTANBUL'DA Terrace markalı konut projelerine imza atan ve son olarak'da Büyükada'da Terrace Lido projesine başlayan İnanlar İnşaat, u yıl ilk olarak Terrace Feri projesini satışa sunacak. Geçtiğimiz günlerde temeli atılan proje Feriköy'de kentsel dönüşüm projelerinin de öncüsü olacak. Toplam 95 daireden oluşacak Terrace Feri'de stüdyodan 4+1'e kadar farklı daire alternatifleri yer alıyor. İnanlar İnşaat bu yıl içinde satışa sunmayı planladığı diğer projeler Terrace Plus, Terrace Vadi ve Terrace Doğa projelerinin hazırlıklarını da sürdürüyor.
 
Bahadır İnşaat, Cendere Vadisi'nde
BAHADIR İnşaat, Kağıthane'de belediye binasının karşısında yer alan eski Rabak Bakır Fabrikası'nın yerine 200 milyon dolarlık yatırımla konut, ofis ve ticari birimlerden oluşan bir proje gerçekleştirecek. TMSF ile arsa karşılığı hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilecek projede, 80 bin metrekare kiralanabilir ve satılabilir alan bulunacak. Önümüzdeki günlerde lansmanı yapılması planlanan projenin konut bölümünde küçük loft daireler yer alacak. Projede su ve eğlence konsepti öne çıkarken, mimari ve çevre düzenlemesinde Osmanlı kültürü yansıtılacak. Proje, TOKİ tarafından inşa edilen Osmanlı Arşivleri Müzesi'sin de hemen yanında yer alıyor
 
Kartal'a 32 katlı Adanus Tower
SON Grup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul Kartal'da Adanus Park projesine devam ederken bir yandan da yine Kartal'da Kartal Köprüsü yanında Adanus Tower projesine başlayacak.
Şirketin İstanbul'daki 2'nci projesi olacak 32 katlı Adanus Tower, metrekaresi 3 bin 250 TL'den özel lansman fiyatıyla satışa çıkacak. Yakın zamanda satışa sunulacak projede 1+1'den 3+1'e kadar daire seçenekleri bulunacak.
Tavan yükseklikleri net 2.50 metre olarak planlanan projede kapalı ve açık yüzme havuzu, tenis kortları, Fftnes center, toplantı odaları, lobi ve 3 katlı kapalı otopark da yer alacak.
 
Güneşli'de ‘altından değerli' konutlar
GÜNEŞLİ Konutları projesiyle MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2010 birincilik ödülünü alan Mar Yapı, yine aynı bölgede G Plus adıyla yeni bir residence projesine başlıyor. bu yılın 2'nci çeyreğinde satışa sunulacak projede 120 bin metrekare kiralanabilir ve satılabilir alan bulunacak. Suyabatmaz-Demirel mimarlık imzasını taşıyan proje toplam 3 bloktan oluşacak ve 3 etap halinde inşa edilecek. Ptoplam 1.000 konuttan oluşacak projenin ilk etabında 258 konut, 335 ofis ve mağazalar yer alacak. G Plus'ta 45 metrekarelik stüdyo, 65 metrekarelik 1+1, 95 metrekarelik 2+1 ve sınırlı sayıda 3+1 daire bulunacak. Projeninilk etabının yaklaşık değeri 60 milyon dolar olacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz