maritbet girişmaritbet
19. yüzyıl tarzı palas dikiyor

19. yüzyıl tarzı palas dikiyor

Dünya Göz hastanelerinin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Atlas Grup, Renkyol İnşaat ve Birincioğlu İnşaat’ın ortaklaşa yaptığı Nisbetiye On projesinde 92 rezidans bulunuyor

Dünya Göz hastanelerinin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Atlas Grup, Renkyol İnşaat ve Birincioğlu İnşaat'ın ortaklaşa yaptığı Nisbetiye On projesinde 92 rezidans bulunuyor. 150 milyon dolarlık projede rezidanslar metrekaresi 8 bin dolardan satışa çıktı

Dünya Göz hastanelerinin sahibi Eray Kapıcıoğlu, Atlas Grup, Renkyol İnşaat ve Birincioğlu İnşaat'ın oluşturduğu ARB İnşaat Ortaklığı, Etiler'de yeni bir projeye başladı. Nisbetiye Caddesi'nin başlangıç noktasında olan Nisbetiye On projesi, adını bulunduğu cadde ve kapı numarasından alıyor.

ARB İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, İstanbul'a yeni bir eser kazandırdıklarını belirterek, arsa dahil 150 milyon dolarlık yatırım yaptıkları projenin birçok yönden farklılık taşıdığını ifade etti. Nisbetiye On'un en önemli özelliğinin lokasyonu olduğunun altını çizen Ceylan, projenin Akmerkez'e 500, Metrocity ve Kanyon'a 300, metroya 150 metre, Birinci köprüye ise 1.5 kilometre uzaklıkta bulunduğunu söyledi.

Ceylan, Nisbetiye Caddesi'nin çok değerli olduğunu ve projenin de caddenin başlangıcında bulunduğunu vurgulayarak, “Projeyi 2013 yılının 3. çeyreğinde tamamlayacağız. Bittiğinde sadece İstanbul'un değil, dünyanın da önemli eserlerinden biri olacak” dedi.

Mehmet Ceylan, projenin bir başka özelliğinin ise mimari konsepti olduğunu vurgulayarak, “Alanında en iyi uzmanlarla işbirliği yaptık. Yüksek Mimar Turgut Toydemir tarafından çizilen projenin iç tasarımı ise Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanıyor. Proje 19. yüzyıl binalarını yansıtıyor. Proje Nişantaşı'ndaki palas türündeki apartmanlara benziyor” diye konuştu. Projedeki bir başka özelliğe de değinen Ceylan, “Rezidans sahiplerine gelen misafirlerin kalabileceği ve katlarda bulunan odalar yapıyoruz. Bu sayede misafirler suit tarzındaki odalarda çok cüzi miktarlara kalabilecek” açıklamasını yaptı.

Metrekaresi 8 bin dolar

Ceylan, ARB İnşaat'ın yüzde 50 hissesinin Atlas İnşaat'a ait olduğunu diğer 3 ortağın ise eşit oranda pay sahibi olduğunu belirterek, “Arsayı yüzde 55 oranıyla kat karşılığı aldık. Toplam 5 bin metrekarelik arsada 35 bin 750 metrekare inşaat alanı olacak. Nisbetiye On bünyesinde 92 rezidans ve yaklaşık 11.000 metrekarelik ticari alan bulunuyor. Kalan alanlarda ise otopark ve sosyal tesisler yer alıyor. Projede 300 otoparka yer vereceğiz” diye konuştu. 9 katlı bitişlik nizam bloklardan oluşan projede 88 ile 216 metrekare arasında 1+1, 2+1 ve 3+1 tipinde rezidanslar olduğuna dikkat çeken Ceylan, “İlk 5 kattaki konutları satışa çıkardık. Satış ve pazarlamayı Gaya Gayrimenkul Genel Müdürü Fırat Murathanoğlu yapıyor. Lansmana özel olarak belirlediğimiz fiyatların metrekaresi ortalama 8 bin dolar. Rezidans fiyatlarıysa 720 bin dolardan başlıyor, 2 milyon 165 bin dolara kadar çıkıyor. Konutlar en az yüzde 50 prim yapacak” diye konuştu.

Yeşil bina adayı

Mehmet Ceylan, projenin yeşil bina olarak tasarlandığını belirterek, Leed sertifikası için başvuru yaptıklarını ve en yüksek dereceyi almak istediklerini söyledi. Uyguladıkları sistemler sayesinde projede yüzde 70 enerji tasarrufu sağlayacaklarını dile getiren Ceylan, “Karbondioksit salınımını en aza indireceğiz. Akıllı binalar yapacağız ve yeşil bina olduğumuzu belgelendireceğiz” diye konuştu.

Sosyal tesisi çatıya koydu

Nisbetiye On, 9 konut katı, 4 ticari birim katı ve 3 otopark katından oluşuyor. Nispetiye Caddesi'ne bakan cephede şık yeme-içme mekânları planlanırken, Aytar Caddesi'ne bakan cephede ise yüksek metrekareli sanat galerileri, tasarım, dekorasyon ve moda mağazalarının yer alması planlanıyor. Teras katındaki sosyal alanlar ise danışmanlığı Ondörtoniki /Tuğba Buyurucu tarafından yapılan spa ve fitness fonksiyonlarına ayrılmış durumda. Nisbetiye On'u farklı kılan en önemli özelliklerden biri birçok projede bodruma sıkıştırılan bu fonksiyonların, ek maliyetler de yüklenilerek, çatıya konumlandırılması. Böylece mekânın temiz hava sirkülasyonu doğal olarak sağlanmış oluyor. Bu bölümde hamam, buhar odası, sauna gibi alanların yanı sıra yoga, aerobik, pilates gibi çalışmaların yapılacağı stüdyolar ve bir yüzme havuzu yer alacak.

Milliyet
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Akfen Holding’in sanat alanı Loft Art, Humano sergisi ile kapılarını açıyor
  • 18.11.2021 11:23

Akfen Holding’in sanat alanı Loft Art, Humano sergisi ile kapılarını açıyor

Akfen Holding, sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirmiş olduğu sanat ala ...

Nisbetiye On projesinde teslim tarihi yaklaşıyor! En yeni görüntüler yayında!
  • 14.06.2013 13:59

Nisbetiye On projesinde teslim tarihi yaklaşıyor! En yeni görüntüler yayında!

Etiler bölgesinde inşa edilen ve teslimleri Ekim 2013'te gerçekleştirilecek olan ...

Levent Nisbetiye On'da 860 bin dolara 1+1
  • 03.12.2013 16:21

Levent Nisbetiye On'da 860 bin dolara 1+1

Nisbetiye On'da fiyatlar 860 bin dolardan başlayarak 2 milyon 450 bin dolara kad ...

Levent Nisbetiye On'da metrekaresi 10 bin dolara!
  • 01.08.2013 08:42

Levent Nisbetiye On'da metrekaresi 10 bin dolara!

11 bin metrekaresi konut alanı olan Nisbetiye On'un ticari alanına da 11 bin met ...

Nisbetiye On'da satılık ev fiyatları 816 bin dolardan başlıyor!
  • 10.06.2013 14:53

Nisbetiye On'da satılık ev fiyatları 816 bin dolardan başlıyor!

Ortalama metrekare birim fiyatının 10 bin dolar olduğu Nisbetiye On'da 1 oda 1 s ...

Nisbetiye On Konutları'nda metrekaresi 8 bin dolara!
  • 13.04.2013 13:59

Nisbetiye On Konutları'nda metrekaresi 8 bin dolara!

24 saat yararlanabileceğiniz rezidans asistanı ve business lounge hizmetleri ile ...