maritbet girişmaritbet
Türkiye'de uzun vadeli konut kredisi çok tercih edilmiyor!

Türkiye'de uzun vadeli konut kredisi çok tercih edilmiyor!

Garanti Bankası'ndan Yatırımcı İlişkileri Birim Müdürü Handan Saygın'ın Daily Mail gazetesine verdiği bilgilere göre, uzun vadeli konut kredisi (Mortgage) alanların sayısı düşük ve sadece bir milyon mortgage hesabının bulunuyor. İngiltere'nin en ünlü gazetelerinden Daily Mail, internet sitesinde Türkiye'ye övgüler yağdırdı.

Türkiye ekonomisinin dinamizmine ve ülkede genç nüfusa vurgu yapan gazete "İstanbul'da restoranlar, alışveriş merkezleri ve barlar gecenin geç saatlerine kadar açık, 13 milyon nüfus bu merkezlerde para harcıyor" diye yazdı.

Haberde İngiliz yatırımcı Charles Buchan'ın görüşüne de yer verildi. Buchan, Türkiye, Rusya, Hindistan, Endonezya ve Çin'i dünyanın gelişen piyasaları olarak gösterdi. Bu ülkelerin gerek bireysel gerek kamusal borçlanmada göreceli olarak daha iyi durumda olduğunu kaydeden Buchan, büyük nüfuslarının daha iyi yaşam koşullarını arzuladığı bir ortamda, uzun vadede daha büyük bir büyüme kapasitesine sahip olduklarını vurguladı.
 
İskoçya'da yaşayan Charles Buchan, Türkiye'de son 10 yılda 10 bin dolara yükselen kişi başı milli gelirle birlikte, halkın yollarda lüks araçları, evlerde en lüks elektronik cihazları ve günlük yaşamda en son teknoloji telefonları kullandığına dikkat çekti. '
 
Eski dünyaya fark atacak
 
Buchan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) göstergelerinin yılın başından bu yana yüzde 30 daha fazla kazandırdığını vurgulayarak, "Uzun dönemde büyüme kapasitesi rakamlarında Türkiye "eski dünya" Amerika, Japonya ve Avrupa'ya fark atacak" yorumunda bulundu.
 
Haberde Garanti Bankası'ndan Yatırımcı İlişkileri Birim Müdürü Handan Saygın'ın da görüşleri yer aldı. Handan Saygın, Türkiye'nin son 10 yılda sergilediği ekonomik büyümeye işaret ederek "İç piyasalarda daha büyük bir büyüme potansiyeline imkân var. Türkiye'deki 52 milyon yetişkinden sadece yarısının banka hesabı var. Kredi kartı gibi finansal ürünlerle sadece bu topluluk ilgileniyor. Uzun vadeli konut kredisi (Mortgage) alanların sayısı düşük, sadece bir milyon mortgage hesabı var" değerlendirmesinde bulundu.
 
IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis, "Türkiye genç nüfus avantajına sahip. Bu gençler gelecekte ekonominin birer parçası olacaklar." dedi.
 
Kredipazari.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor
  • 29.01.2026 14:19

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı sektörü buluşturuyor

Türkiye mobilya sektörünün en kapsamlı uluslararası buluşması olan Uluslararası ...

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu
  • 26.01.2026 14:01

Daikin’den ısı pompaları için 12 şehirde eğitim turu

Daikin, sürdürülebilir geleceğin en önemli teknolojisi olan ısı pompaları konusu ...

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı
  • 20.01.2026 12:11

Türkiye genelinde 2025 yılında 1 milyon 688 bin 910 konut satıldı

Türkiye genelinde Aralık ayında 254 bin 777, 2025 yılında ise 1 milyon 688 bin 9 ...

Yeni nesil TV markası iFFALCON Türkiye’de
  • 15.01.2026 10:31

Yeni nesil TV markası iFFALCON Türkiye’de

Yüksek performanslı ekran teknolojileriyle geliştirilen yeni nesil TV deneyimi, ...

İstanbul, küresel mobilya ticaretinin merkezi olmaya hazırlanıyor
  • 13.01.2026 10:55

İstanbul, küresel mobilya ticaretinin merkezi olmaya hazırlanıyor

Türkiye mobilya sektörü, Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı ile dünya mobilya e ...

Faturaları %60’a kadar azaltmak yalıtımla mümkün
  • 12.01.2026 15:25

Faturaları %60’a kadar azaltmak yalıtımla mümkün

Türkiye’de toplam enerji tüketiminin yaklaşık %30’u binalarda gerçekleşirken, bu ...