maritbet girişmaritbet
Konut kredisi faiz oranları Ağustos ayında da düşüşünü sürdürdü!

Konut kredisi faiz oranları Ağustos ayında da düşüşünü sürdürdü!

Konut kredileri faiz oranları yakaladığı istikrarlı düşüş ivmesini Ağustos ayında da sürdürmeyi başardı

Ağustos ayında konut kredileri

Konut kredileri faiz oranları yakaladığı istikrarlı düşüş ivmesini Ağustos ayında da sürdürmeyi başardı. Faiz oranlarında bankaların yapmış olduğu faiz indirimleri Finzoom YMO endeksini Ağustos ayında da geri çekti. Ancak faiz oranları geçen senenin aynı dönemine göre ele alındığında hala daha üst seviyelerde seyrettiğini söyleyebiliriz. Ekonomide gözlemlenen gidişat ve merkez bankası faiz politikalarına bakacak olursak önümüzdeki dönemde faiz oranlarında, yeni yıldan bu yana gözlemlenen faiz oranı düşüşünün devam edebileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle önümüzdeki iki üc aylık dönemde Finzoom YMO'nında düşüşlerin devam edeceğini söyleyebiliriz.   

Kredi faiz oranlarındaki değişim

Temmuz ayında %14,51 olarak gözlemlenen Finzoom Yıllık Ortalama Maliyet Oranı, Ağustos ayında gözlemlenen faiz/masraf indirimleriyle  %14,31 seviyesine geriledi. Ağustos ayında 120 ay vade, 100.000 TL için endekse katılan bankalar arasında en düşük yıllık maliyet oranı %12,72 ile Garanti bankasına aittir.

Tüketici Kredilerinde Ağustos Ayı

Geçen ay bahsettimiz üzere, Ağustos ayında ihtiyaç kredileri faiz oranlarında ciddi düşüşler gözlemlendi. Ramazan ayını fırsat bilen bankalar, tüketicinin paraya daha fazla ihtiyaç duyduğu bu dönemde çeşitli Ramazan ayı ve bayram kredisi kampanları ile faiz oranlarını düşürdü. Faiz oranlarındaki bu düşüş ile Temmuz ayında %22,90 olarak gözlemlenen Finzoom ortalama YMO endeksi, Ağustos ayında ciddi sayılabilecek bir düşüş ile  %21,66 seviyesine geriledi. Faiz oranlarında gözlemlenen düşüş ile yakalanan düşük faiz oranları Ramazan ayı ve sonrasında muhtemelen devam edecektir. Kredi kullanmayı planlayan tüketiciler bu dönemi avantaja çevirebilirler.  Ancak tüketicinin dikkat etmesi gereken nokta, kredilerin gerçek faiz oranı yani YMO'sudur. Yani her Ramazan kampanyalı kredi ucuz kredi olarak anlaşılmamalıdır. Kampanyalı kredi faiz ve YMO oranlarına finzoom.com.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Finzoom.com.tr Hakkında

Finzoom Türkiye, Finzoom Financial Guide Network'ün Türkiye şubesidir ve Türkiye'nin ilk finansal ürün ve kredi karşılaştırma portalıdır. Maliyet oranları hesapları ve bankaların kredi ürünlerinde analiz yaparak banka ürünlerinin nabzını tutan tek kuruluştur. www.Finzoom.com.tr tüm bankalardan kredi oranları ile ilgili tam bilgi toplar ve bu bilgileri açık, objektif olarak karşılaştırmaya sunar. Amacımız, tüketici bilinci sağlamak ve tüketicinin doğru krediyi seçmesinde tarafsız olarak yol göstermektir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!
  • 24.02.2023 11:33

Yeni Konut Finansman Programı usul ve esasları düzenlendi!

Yeni Konut Finansman Programı'na bankalar tarafından sağlanacak finansman ve kat ...

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!
  • 24.09.2022 10:32

Konut kredisi kullanımı 325 milyar liraya yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi açıklandı, konut kredisi hacmi 325 milyar lira ...

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!
  • 23.09.2022 09:51

Tüketici ve konut kredisi için yeni dönem başlıyor!

Buna göre tüketici kredisi sözleşmeleri ile konut kredisi sözleşmeleri, sigortal ...

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!
  • 17.09.2022 13:21

Markalı konutlarda banka kredisi kullanım oranı %6.31!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2022 sonuçlarını açıkladı. ...

Konut kredisi hacmi 353 milyar TL'ye yaklaştı!
  • 19.08.2022 09:34

Konut kredisi hacmi 353 milyar TL'ye yaklaştı!

Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 53 milyar 374 milyon lira artarak ...