"Faiz indirimi sonrasında kiracı bulmak zorlaşacak"

"Faiz indirimi sonrasında kiracı bulmak zorlaşacak"

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, “Kredi faizlerinin düşmesiyle kiracılar ev sahibi oldu. Böyle devam ederse ev sahipleri düzgün kiracı bulamayacak” dedi.

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, “Kredi faizlerinin düşmesinden ötürü kiracılar ev sahibi oldu. Böyle devam ederse kira için yatırım yapan ev sahipleri düzgün kiracı bulamayacak” dedi.

Mevlüt Oral, emlak piyasasındaki son durum hakkında değerlendirmelerden bulundu. Piyasada hareketlenme olduğunu söyleyen Başkan Oral, “Korona virüsü salgınından ötürü emlakçı 3- 4 ay bir sıkıntı çekti. Ama konut kredi faizlerinin 0.64, 0.74 seviyelerine kadar düşmesinden ötürü bir hareketlenme yaşandı. Hala daha devam ediyor. Bu aylarını sıkıntısını arkadaşlarımızın telafi ettiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kredi faizlerinin düşmesinin kiracıları ev sahibi yaptığını söyleyen Mevlüt Oral, “İmkanı olan bu kredi oranlarıyla kredi kullanan kirada oturan insanlar var. Kirada oturan insanların daire sahibi olduktan sonra evleri boşaltıyorlar ve kendi evlerine geçiyorlar. Eskiden kiralık dairelerle ilgili mültecilerden ötürü sıkıntılar vardı. Mültecilerden dolayı çok fahiş fiyatlara kiralar verildiğini görüyorduk. Bu konuda şikayetler de geliyordu. Ama ben şuna inanıyorum ki piyasada yaşanan bu hareketlenme böyle devam ederse gerçekten kira için yatırım yapan ev sahipleri düzgün bir kiracı aramak için elinden gelenleri yapacaklar ama bulamayacaklar. Çünkü imkanları olanlar, düzenli çalışan insanlar daire sahibi oldu. Daha önce ev sahipleri her sene kirayı artırmayı düşünüyordu. Şimdi ise daha düşük fiyatlardan kiraya verecekler belki kiracı bile bulamayacaklar” şeklinde konuştu.

Bazı insanlarınsa durumdan faydalanmaya çalıştığını dile getiren Oral, “Ne olur fırsatçılık yapılmasın. İnsanlar gerçekten zor durumda. Ekonomiden ötürü mağduriyetler de yaşıyorlar. Özellikle bazı insanların kredi faiz oranlarının düşmesinden ötürü rakamları yükselttiğine yönelik şikayetler geliyor. Bu insanlara biz mağduriyet yaşatmamak için fırsatçılık yapmayalım. Bununla ilgili bir düzenleme de yakında gelecektir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor
  • 18.09.2026 16:30

TOKİ’nin yüzde 25 indirim kampanyası 22 Eylül’de başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ev ve iş yeri borcunu ...

Preprufe su yalıtım sistemiyle inşaatlarda güvenli temeller
  • 17.09.2026 16:43

Preprufe su yalıtım sistemiyle inşaatlarda güvenli temeller

Saint-Gobain’in alanında uzman markası GCP’nin 50 yılı aşkın küresel deneyimi ve ...

Ağustos 2026 konut ve iş yeri satış istatistikleri açıklandı
  • 17.09.2026 10:36

Ağustos 2026 konut ve iş yeri satış istatistikleri açıklandı

Ağustos ayında ilk el konut satışları 44 bin 378, ikinci el konut satışları 83 b ...

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor
  • 15.09.2026 13:51

47 ilde 405 arsa açık artırmayla satılıyor

TOKİ, 47 İlde 405 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak. ...

Genç odalarında düzen, odak ve kişisel alanlar öne çıkıyor
  • 14.09.2026 16:13

Genç odalarında düzen, odak ve kişisel alanlar öne çıkıyor

Yeni eğitim yılı yaklaşırken okul alışverişleri kadar yaşam alanlarının yeniden ...

Evlere değer katan özel köşeler
  • 14.09.2026 16:06

Evlere değer katan özel köşeler

Evlerin içinde kısa süreli de olsa günün temposundan uzaklaşılabilecek köşeler o ...