Yeni Mamak projesinde 771 konut hak sahiplerine teslim edildi

Yeni Mamak projesinde 771 konut hak sahiplerine teslim edildi

11 etap ve 14 mahallede uygulanan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında 771 konut kura ile sahiplerini buldu.

Kura çekilişine, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, Ankara Büyükşehir Meclis Üyeleri, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Akgül, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nin alan itibari ile dünyanın en büyük kentsel dönüşümü olduğunu ifade etti. Kuranın ilk talihlileri yeni konutlarının anahtarlarını Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin'den telsim aldılar.

‘AMACIMIZ SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR DÖNÜŞÜM SAĞLAMAK'

Dünyanın en büyük ve ödüllü Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesini 14 mahalle ve 11 etap halinde yürütüldüğünün ifade eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Gökşin, “Bugüne kadar 10 bin 378 adet gecekondumuzun hak sahipleri ile anlaşarak sözleşme imzaladık. Hak sahipleriyle anlaşma oranımız yüzde 77'yi buldu. Amacımız mağdur etmeden sağlıklı ve huzurlu bir dönüşümü sağlamak. Bugüne kadar toplamda 5 bin 50 konutun kurasını hep birlikte çektik” dedi.

‘BAŞKENTİMİZE YAKIŞIR BİR İLÇE OLUYORUZ'

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesinin daha hızlı nasıl tamamlanabileceği düşüncesinde olduğunu ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ise, şunları söyledi:

“Kentsel dönüşümün sıkıntılarını ve zorluklarını çok iyi biliyoruz. Taşın altına eğer elimizi gövdemizi koymazda bu sorunu halının altına atmış olsaydık, bugün durumu idare diyor olacaktık. İnşallah bundan sonra daha hızlı bir şekilde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hükümetimizin vermiş olduğu destekle Mamak'ımızı Başkentimize yakışır bir ilçe haline hep birlikte getireceğiz. Rabbim şimdiden yeni evlerinizde ağız tadıyla huzur içerisinde oturmayı nasip etsin.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor
  • 03.08.2026 09:59

İstanbul'a 15 bin kiralık konut geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Progra ...

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı
  • 02.07.2026 13:43

BOSS4 İnşaat'tan Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüme katkı

Alya Merkezefendi'de 252 bağımsız bölüm dönüştürüldü, 467 konutun anahtarları ha ...

Bakan Kurum: “Konut üretiminde de, kentsel dönüşümde de bir numarayız”
  • 29.06.2026 09:59

Bakan Kurum: “Konut üretiminde de, kentsel dönüşümde de bir numarayız”

Milli İrade Platformu’nun İstanbul’da düzenlediği 15. Milli İrade Buluşması’nda ...

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor
  • 28.05.2026 01:07

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor

Kentsel dönüşümün gücünün doğru yalıtım çözümleriyle arttığını vurgulayan İzocam ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu
  • 21.05.2026 15:50

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu

RAMS Türkiye’nin İstanbul Maslak’ta hayata geçirdiği, Türkiye’nin özel sektör el ...