maritbet girişmaritbet
TOKİ, yalvarana yüzde 30 indirim yapıyor!

TOKİ, yalvarana yüzde 30 indirim yapıyor!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa gündemini uzun zamandır meşgul eden Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi’yle ilgili sorunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girmesiyle çözüldüğünü açıkladı.

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa gündemini uzun zamandır meşgul eden Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili sorunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle çözüldüğünü açıkladı.
 
 Arınç, Bursa için TOKİ'nin bir ilki gerçekleştirerek yüzde 30 indirim yaptığını belirterek “Yalvardık, 100 milyonluk indirim yaptılar” dedi. AK Parti Bursa İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyen Arınç, Doğanbey Projesi'ne 2006'da başlandığını hatırlatarak “Bölgede 3 bine yakın konut yapılacaktı. Ancak hak sahipleri daha sonra rakamları yüksek buldular. ‘Böyle anlaşmamıştık' dediler. Biz de TOKİ'den çözüm istedik” dedi.
 
Baba, evladına vermez bunları
 
Arınç, şöyle devam etti: “Vatandaşa gönderilen hesaplamalarda bir yanlışlık olduğunu tespit ettik. Belediyemizin bu konuda hiçbir kusuru yok. Biz de TOKİ'ye ‘yüzde 30 indirim yapacaksınız' dedik. Yüzde 30 indirim TOKİ tarafından bugüne kadar yapılmamış bir indirim. Yalvarmaların sonucunda da sağ olsunlar bize yüzde 30'luk bir indirim yaptılar. Yüzde 30'luk bir indirimin miktarı 98 milyon 183 bin 154 TL. Baba evladına vermez bunları.” 
 
Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı
  • 29.04.2026 11:53

TOKİ, TSE’nin Temelli Kampüsü’nü tamamladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin sanayi üretim stan ...

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı
  • 27.04.2026 09:35

İstanbul’da 100 bin konut için kura heyecanı

TOKİ tarafından gerçekleştirilen “500 Bin Sosyal Konut Projesi”nin İstanbul ayağ ...

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu
  • 20.04.2026 15:32

Bafra Millet Bahçesi, Samsun'a nefes oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ...

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor
  • 07.04.2026 18:34

Sazlıbosna’daki 'İlk Evim' sosyal konutları hızla tamamlanıyor

İlk Evim - 250 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul Arnavutköy Sazlıbosn ...

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek
  • 03.04.2026 18:55

İstanbul’da 100 bin konutun kuraları 25 Nisan’da çekilecek

Bakan Kurum, Yüzyılın Konut Projesi kapsamında İstanbul’da 100 bin konutun kural ...

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak
  • 03.04.2026 10:38

TOKİ, 45 İlde 353 arsayı açık artırmayla satacak

TOKİ, 45 ilde farklı kullanımlara açılacak 353 arsayı açık artırmayla satışa çık ...