maritbet girişmaritbet
Tevfik Göksu kentsel dönüşümü vatandaşa anlatmaya devam ediyor!

Tevfik Göksu kentsel dönüşümü vatandaşa anlatmaya devam ediyor!

5 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı bir törenle “Kentsel Dönüşüm Seferberliği”nin başlatıldığı Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, her zaman ve her zeminde vatandaşa “Kentsel Dönüşüm”ü anlatarak sürece destek topluyor

 

5 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir törenle “Kentsel Dönüşüm Seferberliği”nin başlatıldığı Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, her zaman ve her zeminde vatandaşa “Kentsel Dönüşüm”ü anlatarak sürece destek topluyor.

Türkiye'de bugüne kadar başlatılmış en büyük imar projesi olan Kentsel Dönüşüm, Esenler'in gündemi haline geldi. Kentsel dönüşümde, Türkiye'ye model olan Esenler'de sürekli halkla iç içe olan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, sadece ilçe sınırlarında değil; ilçe sınırları dışında da katıldığı her programda kentsel dönüşüme vurgu yapıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdağan'ın tüm Türkiye'yi ilgilendiren kentsel dönüşüm projesinin startını 5 Ekim 2012 tarihinde Esenler Havaalanı Mahallesi'nden vermesiyle birlikte, Esenler'in gündemi kentsel dönüşüm oldu. 

Şehir estetiğine uygun, daha sağlam, güvenli ve yaşanabilir binaların inşa edilmesi için çalışan Esenler Belediyesi, ilçenin 6 farklı noktasında yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilçeyi yeniden inşa etmeye başladı. Kentsel dönüşüm çerçevesinde ilçe genelinde toplam 3 bin 250 konutun inşaatına başlayan Esenler Belediyesi, “Çocuklarınıza tabut değil, güvenli konut bırakın” sloganıyla yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük bir hız verdi.

Türkiye'ye model olan Esenler'de yürütülen kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarına aralıksız devam eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da kentsel dönüşümün önemli bir aktörü haline gelerek, katıldığı her toplantı ve programda kentsel dönüşümü anlatmaya başladı.

HER FIRSATTA VATANDAŞA ANLATIYOR

Siyasi partiler, mahalle muhtarları, cami imamları, öğretmenler, özel sektör kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve toplumun farklı kesimleriyle yaptığı toplantılarla kentsel dönüşüm konusunda konsensüs sağlayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, halkın da desteğini arkasına alarak ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili akıllarındaki soru işaretlerini gidermek amacıyla gerek belediye hizmet binasında, gerekse de kentsel dönüşümün yapıldığı bölgelerde Kentsel Yenileme Danışmanlığı Ofisleri'ni hayata geçiren Göksu, vatandaşları kentsel dönüşüm konusunda A'dan Z'ye  bilgilendirmeye başladı.

Kentsel dönüşümün önünü açacak Afet Risk Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası'nın TBMM'de kabul edilmesiyle, Türkiye'nin gündemi haline gelen kentsel dönüşüm konusunda önemli bir misyon üstlenen Göksu,  her fırsatta vatandaşları bilgilendiriyor.

YÜZDE 85'LERİ GEÇTİ

İlçede belirli aralıklarla esnaflarla birlikte sabah kahvaltıları yapan ve bu kahvaltı programlarında kentsel dönüşümü anlatan Göksu, mahalle meydanlarında ve açık havada düzenlenen “Hesap veriyoruz” toplantılarının yanı sıra her hafta Cuma namazları çıkışı düzenlediği “Cuma Pilavı” programında da vatandaşların kentsel dönüşümle ilgili merak ettikleri soruları cevaplıyor, kentsel dönüşümün yararlarını dile getiriyor, onlara bu konuda yeni ufuklar açıyor. Göksu'nun bizzat yürüttüğü bilgilendirme çalışmaları sayesinde Esenler genelinde halkın kentsel dönüşüme olumlu yaklaşımı yüzde 85'leri geçti. Kentsel dönüşüm projelerinin uygulandığı mahallelerde ise oran yüzde 98'i buldu. Kentsel dönüşümle ilgili Esenler Belediye Meclisi'nde alınan kararlar da oy birliği ile geçiyor. Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis üyeleri ile birlikte Cumhuriyet Halk Partili ve Saadet Partili meclis üyeleri de Esenler Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projelerine belediye meclisinde onay veriyor. Böylece Esenler'de kentsel dönüşüm konusunda siyasi ve toplumsal uzlaşı sağlanmış durumda.

Göksu, sadece Esenler ve İstanbul'da değil fırsat buldukça Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm konusunda vatandaşı bilgilendiriyor ve toplumsal bir bilinç oluşmasına katkı sağlıyor. AK Parti Genel Merkezi tarafından değişik il ve ilçelerde yıllardır sürdürülen Siyaset Akademisi eğitim programları kapsamında da Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak kentsel dönüşüm konusunda seminerler veriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi
  • 12.07.2021 17:03

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB'nin satışa çıkardığı Me ...

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...

İdris Güllüce, Esenler'de kentsel dönüşümü inceledi
  • 05.02.2014 14:18

İdris Güllüce, Esenler'de kentsel dönüşümü inceledi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler'de devam eden kentsel dönüşüm ...

Tevfik Göksu gözüyle Esenler'de kentsel dönüşüm
  • 06.11.2013 14:06

Tevfik Göksu gözüyle Esenler'de kentsel dönüşüm

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgede devam eden kentsel dönüşüm çalışma ...

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor
  • 05.11.2013 16:57

Tevfik Göksu Esenler'de kentsel dönüşümü anlatıyor

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmalarını an ...

İş Bankası kentsel dönüşüm kredisi Esenler’de tanıtıldı!
  • 17.10.2012 17:01

İş Bankası kentsel dönüşüm kredisi Esenler’de tanıtıldı!

İş Bankası’nın Esenler’de başlayan kentsel dönüşüm için özel kredi planı hazırla ...