maritbet girişmaritbet
Tevfik Göksu: Esenler Belediyesi popülaritesini kentsel dönüşüme borçlu!

Tevfik Göksu: Esenler Belediyesi popülaritesini kentsel dönüşüme borçlu!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği Siyaset Akademesi’nin son dersinde deneyimlerini paylaştı. Göksu, bu günkü popülerliklerini kentsel dönüşüme borçlu olduklarını dile getirdi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nin son dersini Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu verdi. Göksu, daha çok şehir bilimi üzerinde durdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Siyaset Akademisi'ne yaklaşık yüz kişi katıldı. Siyaset Akademisi'nin son dersinde, teknik bilgilere takılı kalmadan bir şehir felsefesi üzerinden yaşadığı tecrübeleri aktaran Başkan Göksu,  “Esenler Belediyesi şu andaki popülaritesini, en çok kentsel dönüşümdeki başarılardan kazanmıştır. Ancak ben bunlara pek girmeden, sizlere deneyim paylaşımı alanında tecrübelerimi aktaracağım” diyerek sözlerine başladı.

ŞEHRİN İÇİNDE YAŞANILIR

Esenler'in 30 yıllık bir mazisi olduğunu söyleyen Göksu, 30 yıllık bir ilçeyi yenilemeye çalıştıklarını belirtti.  Esenler'in dönüşümü için 12 katrilyon gerektğine dikkat çeken Göksu, “Kim ki şehir hakkında bir tasarrufta bulunmak istiyorsa şu dört kelimeyi aklından çıkarmaması gerekiyor. Bunlar; idrak, inşa, ihya ve tevarüsdür. İdrak bir insanın kendisine sorması gereken temel sorudur. Ben nerede duruyorum? Yani idrak nerede durduğunuzu ve hangi şehri tasavvur ettiğinizin bilincidir. Şehir üzerinde yaşanılan değil içinde yaşanılan bir şehirdir. Eğer siz şehre sadece dışarıdan bakarsanız beton yığını görürsünüz. Eğer şehirleri yönetenler bu kavramları bilseydi şehirleri dönüştürmek zorunda kalmazdık” dedi. 

ŞEHRİ İMAR, AHALİYİ ABAD

Şehirlerin bir akit üzerine kurulduğunu ifade eden Göksu, “Bir şehrin yollarına baktığınız kadar, yolda kalmışlarınıza, yoksullarınıza ve yetimlerinize de bakmak zorundasınız. Bunun için Fatih Sultan Muhammed Han'n yerel yöneticilere söylediği iki cümle var ki, bütün tanımları, kavramları bir kenara bırakın.'Şehri imar, ahaliyi abad edeceksiniz' der. Neler yazarsanız yazın iki cümle her şeyi bitiriyor” dedi. 

YETİMLER BİZİM UHDEMİZDE 
Esenler'de kimsenin, 'ben açım, açıktayım' 'işsizim' diyemeyeceğini belirten Göksu, “Gerek Esenler Kariyer Merkeziyle, gerekse düzenlediğimiz istihdam fuarımızla binlerce işsizi istihdam ettik. Fuarda firmalar 10 bin eleman arıyoruz bulabilir miyiz diye bana yakınıyorlardı. Esenler'de bütün yetimler bizim bakımımız altında, bizim uhdemizde. Her ay yetimler ile çeşitli etkinlikler yapılır, karınları doyurulur. Esenler'deki kimsesi olmayan yaşlılarımızın evlerine haftada bir gün gidilir, yemeği yapılır, bulaşıkları yıkanır ve kendi çocuğu gibi sohbet edilir” şeklinde konuştu. Göksu sözlerine katılım gösteren herkese teşekkür ederek son verdi. Program, katılımcıların Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 17:11

Bakan Kurum: "Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve ...

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"
  • 08.11.2022 15:17

"Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzu dönüştürdük"

Bakan Kurum, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ve Esenler Belediyesince YTÜ Davut ...

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi
  • 12.07.2021 17:03

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB'nin satışa çıkardığı Me ...

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!
  • 25.08.2015 15:55

Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'i anlatıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler bölgesinde yapılan yatırım ...

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!
  • 07.03.2015 18:34

İdris Güllüce, şehir vizyonunu anlattı!

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-B ...