maritbet girişmaritbet
Tevfik Göksu: Alan açarak Esenler'in nefes almasını sağladık

Tevfik Göksu: Alan açarak Esenler'in nefes almasını sağladık

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Birlik Mahallesi esnafıyla kahvaltı programında buluştu

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Birlik Mahallesi esnafıyla kahvaltı programında buluştu. Esenler Belediyesi olarak yaptıkları çalışmalardan bahseden Göksu, “Bir taraftan kamu binalarını yaparken, diğer taraftan da alan açarak Esenler'in nefes almasını sağladık” dedi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçe esnafıyla buluşmaya devam ediyor. Son olarak Birlik Mahallesi esnafıyla bir araya gelen Göksu, esnafın sorunlarını dinledi, talep ve önerilerini aldı ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Atışalanı Caddesi üzerindeki Jakamen Giyim Mağazası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Başkan Göksu'nun yanı sıra; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, AK Parti Esenler İlçe Başkan Vekili Gökhan Taran, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Jakamen Yönetim Kurulu Başkanı Celil Ayan, bazı Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar ve Birlik Mahallesi esnafı katıldı. Esnafın yararına olacaktır... Toplantının açılış konuşmasını yapan Jakamen Yönetim Kurulu Başkanı Celil Ayan, "Esnaf sorunlarının ve çözümlerinin konuşulduğu bu tür toplantılar başarılara büyük etken olacaktır. Bu toplantıların daha sık yapılması esnafın yararına olacaktır. Toplantımız hayırlara vesile olsun" şeklinde konuştu. 

Kamulaştırmayla yapıyoruz

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, esnaf kahvaltılarının her mahallede bir esnafın ev sahipliğinde, bölge esnafının sorunlarını çözmek ve Esenler'in değişimi hakkında bilgilendirmelerde bulunmak amacıyla düzenlendiğini belirterek, "Esenler İstanbul'un tam merkezinde, ulaşım ağının tam da ortasında olan bir ilçe ancak İstanbul'da bir kilometrekarede 13 bin kişi yaşarken, Esenler'de  bir kilometrekarede 68 bin kişi yaşıyor. Esenler'de 27 bin konut  var. 27 bin konutun 15 bininin ruhsatı yok. Biz Esenler'de göreve başladığımızda mahallelerimizde araştırmalar yaptık. Herkes bize 'niye Esenler'de hastane yok, niye hükümet konağı yok' dedi. Göreve geldiğimizde Esenler'de okullardan başka kamu binası yoktu.  Şu anda hükümet konağımız, belediye binamız, hastanemiz, itfaiyemiz ve askerlik şubemiz var. Bir taraftan kamu binalarını yaparken, diğer taraftan da alan açarak Esenler'in nefes almasını sağladık. Bunların hepsini kamulaştırarak yaptık ve bunu toplam 200 milyon TL gibi bir para harcayarak yaptık" dedi. 

Yolumuz aynı

Esnafa düşen çok büyük görevler olduğunu belirten Göksu, "Esenler'i fark ettirmek için, fark edilebilir bir ilçe olması için çalışmamız gerekiyor. Esenler için büyük kararlılıkla yola çıkmamız lazım. Başka bir partiye mensup olabilirsiniz ama bizim yolumuz aynı" diye konuştu. Göksu, programın ardından esnafın sorularını da cevapladı.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!
  • 19.08.2022 15:31

İşte Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabı!

2030 konutun bulunduğu Esenler Kentsel Dönüşüm Projesi 1'inci etabında ...

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi
  • 12.07.2021 17:03

İBB'nin Merter'deki hizmet binasının satışı iptal edildi

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB'nin satışa çıkardığı Me ...

Esenler'in dönüşümünde son durum!
  • 18.08.2021 13:47

Esenler'in dönüşümünde son durum!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Eski Metris Kışlası'nın olduğu ask ...

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!
  • 08.10.2020 15:35

Esenler'de kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler'de Kentsel Dönüşüm Projesi 1617 ...

"Hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik"
  • 22.10.2018 13:56

"Hiçbir zaman askeri arazileri rant olarak görmedik"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum (sol 5), 47. Motorlu Piyade Alay Komutanl ...

Ömür İstanbul Esenler basına tanıtıldı!
  • 22.09.2017 16:31

Ömür İstanbul Esenler basına tanıtıldı!

Esenler'de kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen Ömür İstanbul projesinin basın ...