maritbet girişmaritbet
Taksim Mahallesi’nde temeller atıldı!

Taksim Mahallesi’nde temeller atıldı!

Erzincan Belediyesi tarafından şehir genelinde yürütülen ve kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Taksim Mahallesi'nde yapılacak olan toplu konutların temeli atılıyor.

Erzincan Belediyesi tarafından şehir genelinde yürütülen ve kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Taksim Mahallesi'nde yapılacak olan toplu konutların temeli atılıyor. Belediye Başkanı Yüksel Çakır, TOKİ konutlarının tamamının inşasının bitmesi ile birlikte satışların yapılacağını açıkladı.

Çarşı Mahallesi'nin ardından Taksim Mahallesi'nde de TOKİ konutları yükselmeye başlıyor. Erzincan belediyesi tarafından Taksim mahallesinde yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından yaptırılacak olan konutların temelleri kazılmaya başlandı. TOKİ konutlarının bir yıl içerisinde tamamlanması planlanırken, konut inşaatlarının tamamlanması ile birlikte satışlar gerçekleştirilecek.

Taksim Mahallesi TOKİ konutları bölgesinde temel kazma çalışmalarına katılan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Belediyesinin Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında yürüttüğü çalışmalardan bir tanesine başlanıldığını ifade etti.

Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Taksim Mahallesi'nin; Çarşı Mahallesi kentsel dönüşümünde elde ettiği tecrübe sonrasında karar verilen bir proje olduğunu ve projenin dönüşümünün bir yıl 4 ay gibi kısa sürede gerçekleştirildiğini söyledi.

Dönüşüm projesinin 2 etaba bölünmek suretiyle yapıldığını hatırlatan Çakır, "Birinci etabının geçtiğimiz yıl ihalesinin yapıldığı ve bugün hafriyatının alınması suretiyle çalışmaların fiilen başlatıldığı bir kentsel dönüşüm projemiz. Bu proje 560 konutu beraberinde 16 derslik bir ilköğretim okulunu, bir camiyi ve halk kütüphanesini içeriyor. Şuanda başlattığımız çalışma 96 adet konutun yapım çalışmasıdır. Önümüzde ki hafta da geri kalan 464 konut, bir cami, 16 derslikli ilköğretim okulu ve halk kütüphanesinin ihalesi gerçekleştirilmek suretiyle beraberinde birinci etapla birlikte paralel yürüyecek. Birinci etabın bitirilme teslim tarihi 2012 yılının sonudur. İkinci etabında aynı hızla tamamlanması suretiyle 2013 yılının ortalarında TOKİ tarafından hak sahiplerine talep örgütlenmesi ile karşımıza çıkan vatandaşlarımıza sunulacaktır." açıklamasında bulundu.

KONUTLAR TAMAMLANDIKTAN SONRA SATIŞA SUNULACAK

Konutların satışının inşaatların tamamlanması ile birlikte 2013 yılında satışa sunulacağını ifade eden Çakır, “Buradaki mevcut olan konutlar içerisinde yaklaşık olarak 172 konut, buradan oturanlar tarafından tercih edilerek, işaretlenmek suretiyle burada oturma yönündeki tercihle doldurulmuş oldu. Geriye kalan 388 konut ise Erzincan halkının alım ve kullanımı ile ilgili, satın alması ile ilgili müracaatlarına sunulacak. Talep durumuna göre bir arz gerçekleştirilecek. Bu işlem konutlar bittikten sonra oluşacak. Bu sebeple 2013'ün ortalarında bu tür arz ve talep duyuruları yapılmak suretiyle talepler toplanacaktır. Eğer talepler mevcut konuttan fazla ise kura çekmek suretiyle, ama talep mevcut konuttan az ise tercih yöntemi ile satışa sunulacaktır. 172 konut hak sahibi de bir değerlendirmeye ve kuraya tabi tutulacaklardır.” açıklamasında bulundu.

Cihan Haber Ajansı

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Erzincan Refahiye projesinin görselleri
  • 06.06.2018 14:49

TOKİ Erzincan Refahiye projesinin görselleri

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Erzincan’ın Refahiy ...

TOKİ'nin Kemaliye'ye yapacağı 146 konut!
  • 21.09.2017 14:51

TOKİ'nin Kemaliye'ye yapacağı 146 konut!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Erzincan’ın Kemaliy ...

TOKİ’den Erzincan'a 94 konut
  • 11.08.2017 11:17

TOKİ’den Erzincan'a 94 konut

TOKİ tarafından Erzincan’ın Kemah İlçesi’nde inşa edilecek 94 konutun ihalesi ya ...

TOKİ'den Erzincan'a 137 konut!
  • 26.07.2017 11:12

TOKİ'den Erzincan'a 137 konut!

TOKİ tarafından Erzincan’ın Kavakyolu Beldesi’nde inşa edilecek 137 konutun ihal ...

TOKİ, Erzincan'ı projeleriyle donatmaya devam ediyor!
  • 20.07.2016 14:13

TOKİ, Erzincan'ı projeleriyle donatmaya devam ediyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Erzincan'da inşa ettiği konutlar ve ok ...

Yapı Tasarruf Sandıkları Derneği İstanbul’da kuruldu
  • 04.07.2020 15:42

Yapı Tasarruf Sandıkları Derneği İstanbul’da kuruldu

Yapı Tasarruf Derneği’nin kurucu Genel Başkanı Serdar Kolo dernek ile ilgili bil ...