maritbet girişmaritbet
Şanlıurfa kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Şanlıurfa kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Şanlıurfa'ya giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Hizmetleri ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü Emlak Denetim Daire Başkanı Necmettin Aslantürk Vali Celalettin Güvenç ile bir araya geldi

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Güllüoğlu ve Mustafa Aydın ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Can Hallaç'ın da hazır bulunduğu görüşmede, Vali Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'da yapılması gereken kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında yapılması gerekenleri Emlak Denetim Daire Başkanı Necmettin Aslantürk'e anlattı.
 
Görüşmenin ardından bir açıklama yapan Necmettin Aslantürk, Şanlıurfa'ya geliş amaçlarının tüm Türkiye'de başlattıkları kentsel dönüşümü Şanlıurfa'da da başlatmak ve bu dönüşüme katkı sağlamak olduğunu ifade etti.
 
Aslantürk, Vali Celalettin Güvenç'in talebi üzerine kente geldiklerini ve burada yapabilecekleri çalışmaları yerinde görmek istediklerini ifade ederek, “Belediye ile işbirliği içerisinde Şanlıurfa'da nasıl bir dönüşüm yapılabilir diye arkadaşlarımızla birlikte çalışmamızı yürüteceğiz. Biliyorsunuz, hasarlı olduğu tespit edilerek yıkılan Paşabağı Mahallesindeki bina sakinlerine bakanlığımız olarak gereken kira yardımı yapılıyor” dedi.
 
Necmettin Aslantürk, talep olması durumunda yıkılan binanın çevresindeki binalardan da riskli olanlar; yetkilendirilmiş firmalar tarafından tespit edilmesiyle bu binalarda oturan vatandaşlara da gerek kredi desteği, gerek kira yardımı yapma imkânlarının olduğunu söyledi. Türkiye'de Bursa İstanbul, Ankara gibi illerde kentsel dönüşüm çalışmalarına bakanlık olarak başladıklarını anlatan Aslantürk, Şanlıurfa'da yapılacak çalışmalarla ilgili yetkililerle görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor
  • 28.05.2026 01:07

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor

Kentsel dönüşümün gücünün doğru yalıtım çözümleriyle arttığını vurgulayan İzocam ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu
  • 21.05.2026 15:50

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu

RAMS Türkiye’nin İstanbul Maslak’ta hayata geçirdiği, Türkiye’nin özel sektör el ...

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler
  • 12.05.2026 17:12

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler

Türkiye’nin dört bir yanında hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri sadece eski b ...