maritbet girişmaritbet
Rifat Sait: 2B arazilerinin talan edilmesine izin vermeyiz!

Rifat Sait: 2B arazilerinin talan edilmesine izin vermeyiz!

AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, 2B Arazilerini ilgilendiren tüm bürokratları yanına alarak meydanlara indi

 

Hava 40 derece, aylardan yaz, günlerden Pazar… Herkes tatilde, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, 2B Arazilerini ilgilendiren tüm bürokratları yanına alarak meydanlara indi. Sait,” Hazine arazilerinin talan edilmesine izin vermeyiz, sınırdaki askerin beklediği topraklarla bu toprakların arasında fark yok” dedi.
 
İzmir'de oldukça sıcak bir Pazar sabahı kalabalık bir grup Buca Kaynaklar köyünde bir araya gelmiş bir şeyler konuşuyor. Nedir bunların derdi sorusuna cevap arıyoruz? Kimileri şov, kimileri siyaset diyebilir. AK Parti İzmir milletvekili Rifat Sait, buna kısaca hizmet diyor. Sen hiç yorulmaz mısın diyenlere, evet yoruluyorum, onun için, yani enerji toplamak için halkın yanındayım diyor.
 
İzmir'in Buca ilçesi Kaynaklar köyünde 2B arazileri olarak bilinen ‘orman vasfını kaybetmiş yerlerin vatandaşa satılması' konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait moderatörlüğünde Buca Kaynaklar köyünde, 1000 yıllık tarihi olan Çınar ağacının altında gerçekleştirilen organik kahvaltılı toplantıda, İzmir Milli Emlak Daire Başkanı ve Defterdar Yardımcısı Naci Günaydın, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, 2B arazilerinin bulunduğu yerlerin muhtarları, hukukçular ve 2B arazi sahipleri bir araya geldiler. Milletvekili Sait, toplantıya gelen halka seslenerek “Konunun uzmanlarını sizler bilgilenin diye getirdik. 2B arazisi yasası ile hak sahipleri haklarını alacak” dedi. Sait, daha önce çıkartılan 2B yasasının CHP tarafından anayasa mahkemesine götürülerek iptal edildiğini hatırlatarak, 2B yasasını tekrar çıkardık, halkımızı mağdur etmeyeceğiz, ancak 2B'yi kimseye rant kapısı da yapmayacağız, dedi. İzmir vekili Sait, halka seslenerek, en ufak bir duyumda bizleri arayın, Hazine arazilerinin talan edilmesine izin vermeyiz, sınırdaki askerin beklediği topraklarla bu toprakların arasında fark yok, dedi.
 
Toplantıda söz alan Buca Kaymakamı Bozacıoğlu, bir köylünün ‘Hakkımız yenilmesin' sözüne sert çıktı. Bozacıoğlu,“Kimseye bir metrekare yer bile yedirtmem. Herkes kendi hakkını alacak. Devlet üstüne devlet, baş üstüne baş olmaz. Bende arazi tespitlerinde bizzat bulunacağım. Resmi heyet karış karış hesaplayacak. Bir şikâyeti olan varsa konuşsun. Hodri meydan” diye konuştu.
 
İzmir Milli Emlak Daire Başkanı ve Defterdar Yardımcısı Naci Günaydın da, şunları söyledi: "2B düzenlemesi ile 31 Aralık 1981 tarihinden önce orman vasfını yitirmiş olarak kaydedilen arazilerin kullanıcılarına satışı imkânı getirildi. Bu kapsama giren araziler 1981 yılında çekilmiş hava fotoğraflarına dayanarak yapıldı. 26 Nisan'dan itibaren bu arazilerin alımı için başvuruları kabul etmeye başladık. Türkiye çapında yapılan başvurulara baktığımızda İzmir ili olarak ikinci sıradayız. İlk sırada Muğla var. Bu durum bizi gururlandırıyor."
 
Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"
  • 21.04.2022 18:55

Bakan Kurum: "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ...