maritbet girişmaritbet
Recep Tayyip Erdoğan: Kentsel dönüşüm, Türkiye’nin yeniden dönüşüm projesi oldu!

Recep Tayyip Erdoğan: Kentsel dönüşüm, Türkiye’nin yeniden dönüşüm projesi oldu!

Recep Tayyip Erdoğan, Esenler'de başlayan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 5 Ekim'de başlayan afet riski altındaki alanların dönüşümü projesinin Türkiye'nin “Yeniden Dönüşüm Projesi” olduğunu söyledi. Sağlıksız ve güvensiz yapılardan kurtulmak için halktan destek isteyen Erdoğan, “Devlet-millet elele verelim, milletimizi mağdur etmeden en güzel şekilde bu yapılaşmayı gerçekleştirelim” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekim ayının değerlendirmesini yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında vatandaşlara seslendi. Cumhuriyet ve Kurban Bayramlarını bir kez daha kutlayan Erdoğan konuşmasında 5 Ekimde İstanbul'da resmen başlayan kentsel dönüşüm sürecine değindi.

Kentsel dönüşümün, Türkiye'de bugüne kadar başlatılmış en büyük imar hareketi olduğunu söyleyen Erdoğan, “Buna öncelikle kamu binalarından başladık. Bu arada görüştüğümüz anlaştığımız vatandaşlarımızın binalarını da yıkmaya başladık. Hükümet olarak, Başbakanlık Toplu Konut İdaremiz eliyle, Cumhuriyet tarihinin en büyük kentsel dönüşüm hamlesini başlatmış, çok olumlu neticeler almıştık, almaya devam ediyoruz” dedi.

Konuşmasında 10 yılda 560 konut inşa edildiğini bunlardan da 438 bin konutun sahiplerine teslim edildiğini belirten Erdoğan “Hiçbir bölgemizde ayrım gözetmeksizin, 81 ilimizde bu konut seferberliğini başarıyla uygulamaya koyduk; bütün vatandaşlarımızın bundan istifade etmesini sağladık. Ve dünyanın değişik yerlerinden bizim bu projelerimizi gezip, görüp ondan sonra, 'bizim ülkemizde de acaba bunları yapmaz mısınız' diye teklifler almaya başladık. Ülke genelinde, planlı ve doğal afetlere karşı dayanıklı konut üretimi konusunda örnek bir model ortaya koyduk.''

Afet riski altındaki alanların dönüşümü projesinin Türkiye'nin “Yeniden Dönüşüm Projesi” olduğunu söyleyen Erdoğan, sağlıksız ve güvensiz yapılardan kurtulmak için halktan destek istedi.  Erdoğan, “Devlet-millet elele verelim, milletimizi mağdur etmeden en güzel şekilde bu yapılaşmayı gerçekleştirelim. Ve hem halkımız kazansın hem ülkemizin görünümü çok daha modern hale gelsin” diye konuştu.

VAN'A TOPLAM 17 BİN 489 KONUT

Erdoğan'ın konuşmasında geçen yıl meydana gelen deprem sonrası Van'da başlatılan yeniden yapılandırma çalışmaları da vardı. Depremden 39 gün sonra kalıcı konutların temellerinin atıldığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Van ve Erciş'te inşa ettiğimiz toplam 15 bin 341 kalıcı konutun açılış ve anahtar teslim törenini gerçekleştirdik. Bu konutlarla birlikte, 27 okulun, 24 caminin, 10 ticaret merkezinin ve 13 büfenin de açılışını yaptık. Şu anda bu konutlara ilave olarak çalışmalarına daha sonra başlanan 2 bin 148 konutun inşaatı da sürüyor. Onları da en kısa sürede tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz. Böylece Van ve Erciş'te toplam 17 bin 489 kalıcı konut inşa etmiş olacağız."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor
  • 28.05.2026 01:07

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor

Kentsel dönüşümün gücünün doğru yalıtım çözümleriyle arttığını vurgulayan İzocam ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu
  • 21.05.2026 15:50

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu

RAMS Türkiye’nin İstanbul Maslak’ta hayata geçirdiği, Türkiye’nin özel sektör el ...

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler
  • 12.05.2026 17:12

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler

Türkiye’nin dört bir yanında hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri sadece eski b ...