maritbet girişmaritbet
Recep Altepe ‘Mudanya, Büyükşehir ile kalkınıyor’

Recep Altepe ‘Mudanya, Büyükşehir ile kalkınıyor’

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya İlçesi’ndeki mahalle ve köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya İlçesi'ndeki mahalle ve köylerin muhtarlarına, Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma hamlesini anlattı. Bursa'ya yatırımlarıyla çağ atlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent merkezi ile birlikte gelişen Mudanya İlçesi'nde de mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Mudanya Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya, muhtarlar yoğun ilgi gösterdi. Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Mudanya'nın yanında olduğunu anlatan Başkan Altepe, yeni yasayla merkez ilçeler kadar köylerin de yatırımlardan nasibini alacağını söyledi. “Bursa'da hizmet bitmez” diyen Başkan Altepe, Mudanya'nın Bursa'nın vitrini olduğunu ifade ederek, ilçenin eksiklerinin zamanla giderilmeye devam edeceğini söyledi. Başkan Altepe, Mudanya'nın turizm ilçesi olması için gereken katkının sağlanacağını söyleyerek, “Mudanya, Büyükşehir Belediyesi ile daha da gelişip kalkınacak. Bu dönemde bu ilçeye yapılan yatırımlar görülüyor. Bundan sonra da ilçenin her alanda kalkınması için gerekeni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmasında yurtdışı gözlemlerini de paylaşan Başkan Altepe, “Her şeyin en iyisi Türkiye'de yapılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla örnek oluyoruz. Yerel yönetimler güçleniyor.

Yerel yönetimler, bizim göreve ilk geldiğimizde çok kısıtlıydı. En ufak adımda kaymakamdan, validen izin alınıyordu. Bir okula, camiye, spor kulübüne yardım edilse başkanlara zimmet çıkıyordu. Artık bunlar değişti. Belediyeler her alanda çalışmalar yapacak. Bütçemizin yüzde 10”u kırsal kesime yani köylere yapılacak. Artık şehrimiz bir bütün olarak kalkınacak ve kırsala dönüş başlayacak” diye konuştu.

Recep Altepe “Kent merkezinde ne varsa ilçelerde de olacak”
Başkan Altepe, kent merkezindeki kapalı yüzme havuzundan sosyal ve spor tesislerine kadar her yatırımın ilçelere de daha çok taşınacağını vurgulayarak, “Bizler belediyecilik konusunda kırsalda yapılacaklar konusunda da hazırlıklıyız. Bu dönemde belediyecilik anlamında Bursa konuşuluyor, tüm haberlere hizmetlerimizle konu olduk. Biz hep hizmetlerle anıldık. Restore edilen tarihi eserlerden, Bursa surlarına, kongre ve kültür merkezleri, tarihi eserlerin işlevlendirilmesi gibi pek çok faaliyet örnek gösteriliyor. Türkiye önemli bir ülke, dünya bizden çok şey bekliyor” şeklinde konuştu. Yerelin değerinin yerel yönetimler tarafından bilindiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Belediyemizin gelirinin diğer bazı kentlere oranla çok yüksek olmamasına rağmen, en iyi hizmetleri yapmaya devam ediyoruz. Yerli tramvaydan teleferiğe, stadyumdan sosyal, kültürel ve spor faaliyetlerine kadar Bursa'da bugüne kadar yaptığımız tüm yatırımlar, belediyecilik vizyonumuzu gösteriyor” dedi.

Altepe “Mudanya turizm ve ticaretin merkezi olacak”
Artık belediyelerin çok güçlü bir yapıya kavuştuğuna işaret eden Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa'da da Mudanya'da da en güzel hizmetleri verdik. Yollar, yüzme havuzu, şu anda ihale aşamasında olan sahil düzenlemeleri, Mütareke binası restorasyonu, su kanalizasyon, arıtma tesisleri, dere ıslahları, spor alanlarının düzenlenmesi ve Türkiye'ye örnek olan gönüllülerle yoluna devam eden hayvan barınağı gibi tüm hizmetlerde Büyükşehir Belediyesi'nin emeği var” şeklinde konuştu. Mudanya'da yapılacak yatırımlara desteğin süreceğini anlatan Başkan Altepe, “Mudanya'da yapılacak hizmetler belli, sahillerle ilgili çalışmalarda izinleri yeni alabildik, yeni yeni başlıyoruz. Mudanya'nın gerçek anlamda turizmin, ticaretin merkezi olması ve kırsal kesimin gelişmesi için Büyükşehir ve ilçe belediyesiyle birlikte çalışacağız. Hayvancılığın, meyvecilik ve sebzeciliğin gelişmesi için Büyükşehir olarak bugüne kadar yapılan yatırımları katlayacağız. En güzel hizmetler için dünyanın en iyi örnekleriyle çalışıyoruz. Her dalda çalışıyoruz. Bursa zeytininin marka olması konusunu gündeme getireceğiz, sağlıklı üretimler için laboratuvar kuracağız, işlenmiş ürünlerle ilgili ve üretimdeki verimliliğin sağlanması konusunda faaliyetlerimizi yapacağız. Yıllardır konuşulanlar Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılacak. Tüm öneriler değerlendirilecek ve her alanda gelişme ve kalkınma Büyükşehir ile birlikte olacak” diye konuştu.

Hizmetler artacak
Mudanya Belediye Başkanı Masan Aktürk de Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleriyle Mudanya'ya değer kattığını vurgulayarak Başkan Altepe'ye teşekkür etti. İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir ise İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi döneminde kıt kaynaklarla çok iyi işler yaptıklarını hatırlatarak, bundan sonra Büyükşehir Belediyesi'nin daha geniş imkanlarla daha iyi hizmetlere imza atacağını vurguladı. Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol ise çalışmalarından ve muhtarlara desteklerinden dolayı Altepe'ye teşekkür etti. Mudanya Muhtarlar Derneği Başkanı Ziya Kalafat da Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden dolayı Başkan Altepe'ye teşekkür ederek, “Yapılanlar yapılacakların teminatıdır. Muhtar arkadaşlarımız endişe etmesinler. Hizmetleriyle başkanımız yanımızda, bizler de onların yanındayız” dedi. AK Parti Mudanya Belediye Başkan Adayı Arif Bayrak'ın da katıldığı toplantı, muhtarların sıkıntılarını ve sorularını Başkan Altepe'ye iletmesinin ardından günün anısına fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Etiler'deki Nusret'te yangın çıktı
  • 22.04.2021 16:09

Etiler'deki Nusret'te yangın çıktı

Beşiktaş Etiler'deki ünlü et restoranı Nusret'te çıkan yangın, itfaiye ekiplerin ...

Mudanya'ya 3 yılda 200 milyon TL yatırım yapıldı
  • 14.10.2020 17:41

Mudanya'ya 3 yılda 200 milyon TL yatırım yapıldı

Bursa'nın Mudanya ilçesine son 3 yılda toplamda 200 milyon TL’yi aşan yatırım ya ...

Yusufeli Barajı'nda son 40 metre!
  • 30.09.2020 10:47

Yusufeli Barajı'nda son 40 metre!

Türkiye'nin en yüksek gövdeli barajı olan Yusufeli Barajı'nda gövdenin tamamlanm ...

Düzce’de yapımına başlanılan Millet Bahçesi 300 günde bitecek
  • 11.07.2020 09:09

Düzce’de yapımına başlanılan Millet Bahçesi 300 günde bitecek

Düzce Millet Bahçesi, İnönü, Avni Akyol ve Anıtpark alanını kapsayacak. ...

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!
  • 17.10.2017 09:51

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne 4 minareli cami!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Bursa mitinginde yapılmasını istediği ...

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!
  • 01.10.2017 13:45

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden trafiğe yeni çözüm!

Bursa’da trafiğin düğüm noktalarından biri olan Orhaneli kavşağı ile Acemler ara ...