maritbet girişmaritbet
Recep Altepe ‘Bursaray Kestel hattı Gürsu’nun ulaşımını kolaylaştıracak'

Recep Altepe ‘Bursaray Kestel hattı Gürsu’nun ulaşımını kolaylaştıracak'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, altyapıdan ulaşıma, tarihi mirastan spora kadar Gürsu’ya önemli yatırımlar yaptıklarını belirterek, Gürsu’nun yıldızının daha da parlayacağını söyledi

Yerel seçimlerin ardından yürürlüğe girecek olan yeni Büyükşehir Yasası'nın kırsal kalkınmaya sağlayacağı katkıları anlatmak için daha önce mücavir alan sınırları dışındaki ilçelerin merkez ve köy muhtarlarıyla buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gürsulu muhtarlara da yasanın avantajlarını anlattı. Bursa Muhtarlar Derneği ve Gürsu Muhtarlar Derneği'nin organizasyonu ile Gürsu Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen akşam yemeğinde 4 mahalle ile 10 köy muhtar ve azalarıyla bir araya gelen Başkan Altepe, Gürsu'nun bugüne kadar Büyükşehir avantajlarından yararlandığını, yerel seçimlerden sonra köylerin de büyük yatırımlara kavuşacağını söyledi. Bu dönem programda olmamasına rağmen hayata geçirdikleri Bursaray Kestel hattı ile Gürsu'nun da kesintisiz ve konforlu ulaşımla önümüzdeki günlerde tanışacağını ifade eden Başkan Altepe, yarı olimpik yüzme havuzu, hanımlar lokali, spor salonu, spor sahası, su değirmeni restorasyonu ile alt yapı yatırımları ile Gürsu'ya bugüne kadar önemli hizmetler kazandırdıklarını hatırlattı. Gürsu'nun çehresinin yeni yasa ile daha da değişeceğini ifade eden Başkan Altepe, “Öncelikle tüm köylerimizin altyapı eksiklikleri bir bir giderilecek. Yine bu bölge özellikle dünya markası tarım ürünleri açısından önemli bir bölge. Armut, şeftali, siyah incir gibi marka ürünlerin üretiminden pazarlanmasına kadar her alanda önemli destekler sağlayacağız. 

Çiftçimize fidan desteği, verimli üretimin sağlanması, ambalajlama tesisleri ve pazarlama desteği sağlanması noktasında her zaman çiftçimizin yanında olacağız. Özel İdare'nin geçtiğimiz yıl kırsal kalkınma için harcadığı yatırım bütçesi 30 milyon TL. Biz ise yasa gereği yatırım bütçesinin en az yüzde 10'unu kırsal kalkınmaya harcamak zorundayız. Bu da en az 120 milyon TL demek. Yani Büyükşehir'in bütünşehir olmasıyla kırsala eskisinden en az 4 kat daha fazla yatırım yapılacak. Bu yatırım bütçesinden Gürsu da nasibini fazlasıyla alacak” diye konuştu.

Bursa çok şanslı
Bugüne kadar köylere hizmet götüren ve 30 Mart'tan sonra kapatılacak olan İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir de yeni yasanın kırsal kalkınmaya çok daha fazla katkı getireceğini söyledi. “İl Genel Meclisi'nin kapatılmasının ardından köylülerin dertlerini nasıl ve kime anlatacağı” yönünde bazı kaygılar olduğunu dile getiren Akdemir, “Gürsu'nun 5 il genel meclisi üyesi ve seçilmiş belediye başkanıyla birlikte 6 kişi Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yer alacak. Yani bugün kadar olduğu gibi sıkıntılarını meclis üyelerine aktaracaksınız onlar da Büyükşehir Belediye Başkanımıza iletecekler. Ben inanıyorum ki Başkanımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sorunlarınızın çözümü noktasında gerekeni yapacaktır. Zaten Bursa bu konuda çok şanslı bir il. Çünkü yasal olarak köylere hizmet götürmesi çok zor olmasına rağmen Başkanımız başka kılıflar bularak bizim bir talebimiz olmamasına rağmen köylere hizmet verdi. Bundan sonra çok daha büyük hizmetler köylümüzle buluşacaktır” dedi.
?
Bursa Muhtarlar Derneği Başkanı Nedim Serbestol ve Gürsu Muhtarlar Derneği Başkanı Abbas Erdem de bugüne kadar muhtarların ve köylerin sorunlarına gösterdiği ilgi nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...