maritbet girişmaritbet
Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor toplantısı yapıldı!

Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor toplantısı yapıldı!

Türkiye açısından büyük önem taşıyan kentsel dönüşüm sürecine İstanbul, İzmir ve Bursa illerine Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri kurarak start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu ve özel sektörden birçok önemli temsilciyi biraraya getiren “Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor” toplantısını, 29 Eylül Cumartesi günü İstanbul’da gerçekleştirdi

 

Türkiye açısından büyük önem taşıyan kentsel dönüşüm sürecine İstanbul, İzmir ve Bursa illerine Kentsel Dönüşüm Müdürlükleri kurarak start veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu ve özel sektörden birçok önemli temsilciyi biraraya getiren “Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor” toplantısını, 29 Eylül Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleştirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar liderliğinde gerçekleşen toplantıya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul TOKİ Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Işın Çelebi'nin yanı sıra İMKOM, İMSAD, KONUTDER ve GYODER gibi sektör derneklerinin başkanları, kamu ve özel sektörden birçok önemli temsilci katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Bakan Erdoğan Bayraktar yaptığı konuşmasında 1999 depreminin önemine özellikle dikkat çekerek Türkiye'de 6.5 milyon adet riskli konut stoku bulunduğunu söyledi. Deprem felaketlerinden ülke olarak önemli dersler çıkardıklarına vurgu yapanÇevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesinin önemine işaret etti.

Kentsel dönüşüm çalışmanın asıl amacınınsiyasi, maddi ya da manevi çıkarlar gözetilmeden vatandaşlarımızın can sağlığını korumak olduğunu özelikle vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Rant elde etmek isteyenlere, açıkgözlere fırsat vermeden, yetimin hakkını gözeterek bu dönüşüm çalışmalarını inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz.

Allah nasip ederse 5 Ekim'de Sayın Başbakanımızın da katılımlarıyla kamu binaları başta olmak üzere tüm ülke çapında yıkımlara başlayacağız” dedi.

Türkiye çapında etkili ve hızlı biçimde hayata geçirilmeye başlanan kentsel dönüşüm sürecini daha verimli ve kapsamlı sürdürmeyi amaçlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,İstanbul'da kentsel dönüşümle ilgili olarak gerek kamu gerekse özel sektörden temsilcileri özel bir toplantı kapsamında biraraya getirdi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar liderliğinde gerçekleşen“Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor” toplantısına, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul TOKİ Emlak Dairesi Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Işın Çelebi'nin yanı sıra İMKOM, İMSAD, KONUTDER ve GYODER gibi sektör derneklerinin başkanları da katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Bakan Erdoğan Bayraktar yaptığı konuşmasında 1999 depreminin önemine özellikle dikkat çekerek Türkiye'de 6.5 milyon adet riskli konut stoku bulunduğuna vurgu yaptı. Deprem felaketinden ülke olarak önemli dersler çıkardıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesine önemine işaret etti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Ülkemizdeki konut stoku 20 milyon civarındadır. Bunun yaklaşık 5 milyonu 1999 depreminden sonra yapılmış. Bu 5 milyon yapı için, göreceli olarak, depreme dayanıklı konutlar diyebiliriz. Deprem öncesinde inşa edilmiş 15 milyon konutun yaklaşık 6,5 milyonu maalesef risklidir.1999 depremi çok acı bir tecrübeydi. 1,5 dakika içinde 110 binden fazla konut kullanılamaz hale geldi. Ekonomi yüzde 10 küçüldü.18 bin vatandaşımız hayatını kaybetti. İşin manevi acısı hiçbir şekilde ölçülemez. Bakın belki de ilk defa alınan dersin sonucu olarak depremden sonra yapılan 5 milyon konutun 550 bini hükümet kanalıyla inşa edildi. Bütün bu gayret, bir yandan daha doğru alanlarda depreme dayanıklı ve çağdaş konutlar üretmek diğer yandan insanımızın yaşadığı meskenleri sorgulamasını sağlamaktı” dedi.

Van Depremi Sonrası 1 Yılda 17 Bin Konut Yaptık!

Van depremine ayrıca dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Deprem afeti ülkemizin her köşesini tehdit ediyor. Kısa bir süre önce bu acıyı Van'da yaşadık. 644 vatandaşımızı kaybettik. Evsiz kalanların ve evlerine giremeyenlerin sayısı ortada, onların durumunu hep birlikte yaşadık. Bir daha gördük ki, depremin büyüklüğünden çok, yaşadığımız konutlardan korkmalıyız. Yine yaşadıklarımızdan çıkardığımız ders ve tecrübenin sonucunda Van'da 1 yıl içinde 17 bin konut yaptık ve teslim ediyoruz. Demek ki yapılabiliyor. Sabahtan akşama kadar muhtemel İstanbul depreminin yerini, büyüklüğünü, ne zaman olacağını tartışacağımıza yapılması gerekeni acilen yapmak durumundayız. Bakınız, şunu biliyoruz ki muhtemel İstanbul depremi karşısında 50 bin civarında bina ağır hasar alacak, yine 50 bine kadar can kaybı olabilecek, yaklaşık 2 milyon kişi evsizlik ve işsizlik gerçeği ile karşı karşıya kalacak. Fiziksel hasarın tahmin edilen boyutu ise 100 milyar dolar olması muhtemeldir. Onun için depremi tartışmak yerine, konut işini acilen çözmeliyiz. Biz, bunda kararlıyız” dedi.

5 Ekim'de Başlatacağımız Kentsel Dönüşüm Projesi Türkiye İçin Şanstır!

Kentsel dönüşüm çalışmanın asıl amacının siyasi, maddi ya da manevi çıkarlar gözetilmeden vatandaşlarımızın can sağlığını korumak olduğunu özelikle vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Bakanlığımız tarafından can ve mal güvenliğini korumaya, sağlıklı ve güvenli konut alanları oluşturmaya yönelik olarak “Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun” hazırlandı. Buradahedefimiz, "afete dayanıksız konutları deprem yıkmadan, yenilemektir" Riskli konutları deprem yıkmadan, o konutlarda yaşayan kardeşlerimizin başına bu felaket gelmeden, onları huzur ve güvenle yaşayacakları sağlam konutlara kavuşturmak hedefimizdir. Bu hedefi ne kadar doğru ve zaman kaybetmeden gerçekleştirirsek, muhtemel depremlerdeki acılarımız ve kayıplarımız o oranda azalacaktır. Kanun, vatandaşlarımızı mağdur etmeden, her türlü kredi verilmesi, yardım, konut ve ticaret yeri tahsisi, konut sertifikası gibi çeşitli enstrümanları da ihtiva etmektedir. Son olarak 13 Eylül'de dönüşümün finansmanı ile ilgili yönetmeliğimiz yayınlandı. bu sayede vatandaşımızı mağdur etmeden çeşitli finans seçenekleri ile dönüşüme başlıyoruz. Rant elde etmek isteyenlere, açıkgözlere fırsat vermeden, yetimin hakkını gözeterek bu dönüşüm çalışmalarını inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Allah nasip ederse 5 Ekim'de Sayın Başbakanımızın da katılımlarıyla kamu binaları başta olmak üzere tüm ülke çapında yıkımlara başlayacağız” dedi.

Sayın Başbakanımızın Bu Kararlılığı Ve Desteği Bizleri Gerçekten Yüreklendiriyor!

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van Depremi sonrası “Seçimi kaybetme pahasına bile olsa Türkiye'de bir daha bu acıların yaşanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız” sözlerini hatırlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, “Sayın Başbakanımız bu sözüyle kentsel dönüşüm sürecinde en büyük destekçimiz olmuştur. Sayın Başbakanımızın bu kararlılığı ve desteği bizleri gerçekten yüreklendiriyor. Bu siyasi tarihimizde görülmemiş bir tavırdır. Ülkemizin ve insanımızın menfaatine olan bir tavırdır. Biz, Sayın Başbakanımızın bu inancını paylaşıyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ, 178 bin riskli evi dönüştürdü!
  • 16.11.2021 10:55

TOKİ, 178 bin riskli evi dönüştürdü!

2012'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Esenler'den başlattığı ke ...

TOKİ Uşak kentsel dönüşüm projesi
  • 03.08.2018 15:59

TOKİ Uşak kentsel dönüşüm projesi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Uşak'da yapılan kentsel dönüşü ...

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...