maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Kentsel dönüşümde hız kesmiyor!

Kentsel dönüşüm projeleriyle dikkat çeken Esenler Belediyesi, Oruç Reis Mahallesi’nde çalışmalara tüm hızıyla devam ediyor.

Esenler'de depreme dayanıksız binalarda yaşayan vatandaşların daha güvenli ve konforlu konutlarda yaşayabilmeleri amacıyla gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Esenler Belediyesi işbirliğinde inşa edilen Oruçreis Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nın ilk etabının anahtar teslimlerinin ardından ikinci etap için yıkım çalışmalarında sona yaklaşıldı. 

YIKIM İŞLEMLERİ TAMAMLANIYOR

Oruç  Reis Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarında 541, 542, 534 ve 535. sokakta gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından vatandaşlarla anlaşmaları sağlanarak boşaltılan 184 konutun yıkımı, Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce aralıksız sürdürülüyor. 30 Aralık 2014 tarihinde başlayan yıkım çalışmalarında depreme dayanıksız 120 konutun yıkım işlemi gerçekleştirildi. Geriye kalan 84 bağımsız bölümün de yıkılmasının ardından, ikinci etap projesi için start verilecek. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor
  • 28.05.2026 01:07

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor

Kentsel dönüşümün gücünün doğru yalıtım çözümleriyle arttığını vurgulayan İzocam ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu
  • 21.05.2026 15:50

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu

RAMS Türkiye’nin İstanbul Maslak’ta hayata geçirdiği, Türkiye’nin özel sektör el ...

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler
  • 12.05.2026 17:12

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler

Türkiye’nin dört bir yanında hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri sadece eski b ...