maritbet girişmaritbet
'Kentsel dönüşümde 15-20 katlı binalara izin yok'

'Kentsel dönüşümde 15-20 katlı binalara izin yok'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Hiçbir yerde kentsel dönüşümde gecekondu yapılarının yerine 15-20 katlı bina istemiyoruz" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümde gecekonduların yerine 15-20 katlı bina yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek, "Bu projeler mimari olarak da bizim kültürümüzü yansıtacak. Bunun ilk örneğini Ankara'da yeni Mamak bölgesinde gerçekleştireceğiz." dedi. 

"Türkiye'de kentsel dönüşümle ilgili bir strateji çizdik"

Kurum, kentsel dönüşüm de yüksek katlı binalar yapılıp, yapılmayacağına ilişkin sorusunu da şöyle yanıtladı: "Biz tüm Türkiye'de kentsel dönüşümle ilgili bir strateji çizdik ve inşallah ay sonuna kadar bu stratejiyi tamamlayıp, yayınlayacağız. Hiçbir yerde biz kentsel dönüşümde gecekondu yapılarının yerine 15-20 katlı bina istemiyoruz, bunun yapılmasına da müsaade etmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bizim milli kültürümüzü, örf ve adetlerimizi yansıtan mahalle ölçeğinde, az katlı projeler gerçekleştireceğiz. Bu projeler mimari olarak da bizim kültürümüzü yansıtan projeler olacak. Bunun ilk örneğini yine Ankara'da yeni Mamak bölgesinde gerçekleştiriyor olacağız ve tüm Türkiye'de yapacağımız projeler bundan sonra böyle olacak. Kentsel dönüşümde, 4-5 kat yeni alanlarda, mevcutta eğer bir yapılaşma söz konusuysa buralarda da 7-8 katı geçmeyecek şekilde bir düzenleme yapacağız, bunun dışındaki kentsel dönüşüme de müsaade etmeyeceğiz."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna da projelere ilişkin bilgilendirmelerde bulunduklarını belirterek, Kurum'a Ankara'ya böyle bir projeyi kazandırdığı için teşekkürlerini iletti.

"Ben de görevimi bırakacağım"

Bakan Kurum, Mamak'ta yaptığı incelemelerde vatandaşların taleplerini de dinledi. Bir vatandaşın bölgede kentsel dönüşüm yapılacağı yönündeki vaatlerin uzun süredir yerine getirilmediği yönündeki şikayeti üzerine Kurum, "6 ay içinde burada temel atacağız. Atamazsak sen bana gel, 'Sen böyle dedin, geldin yine yapmadınız' de yüzüme, ben de görevimi bırakacağım." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kurum ve beraberindekiler Gölbaşı Millet Bahçesi alan incelemesi ve Kuzey Ankara Cami, Kongre Merkezi ve Kentsel Dönüşüm Projesi saha incelemesinde bulundu. 

Bakan Kurum'a incelemelerinde Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve Bakanlık bürokratları ile diğer ilgililer de eşlik etti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”
  • 03.12.2025 14:22

Bakan Kurum: “Onbir ilimizin tamamında son tuğlalar koyuluyor”

Kahramanmaraş’ta afet konutlarının inşa edildiği Doğukent şantiye alanında basın ...

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?
  • 19.11.2025 11:18

Kiralık sosyal konut sistemi nasıl işleyecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yüzyılın Konut Proje ...

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da
  • 10.11.2025 11:00

İki kentsel dönüşüm projesinden biri İstanbul’da

İstanbul Ataşehir’de düzenlenen Şerifali İmar-İskan Blokları Kentsel Dönüşüm Kon ...

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı
  • 05.11.2025 10:09

Bakan Kurum, yerli ve yabancı gazetecilere asrın seferberliğini anlattı

Hatay'da yerli ve yabancı basın temsilcileriyle buluşan Çevre, Şehircilik ve İkl ...

Hatay yeniden ayağa kalkıyor
  • 15.10.2025 16:09

Hatay yeniden ayağa kalkıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, asrın felaketinde ağı ...

Bakan Kurum: “Eser siyasetine sosyal konut projeleriyle devam edeceğiz”
  • 10.10.2025 17:36

Bakan Kurum: “Eser siyasetine sosyal konut projeleriyle devam edeceğiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Rize’de Cumhurbaşkanı ...