maritbet girişmaritbet
“Kentsel dönüşüm namusumuzdur!”

“Kentsel dönüşüm namusumuzdur!”

Erdoğan Bayraktar, deprem gerçeğini çok iyi tahlil etmek gerektiğini belirterek, görevlerinin afet riski taşıyan şehirlerde kaçak ve depreme dayanıksız yapıları yıkmak olduğunu ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin deprem gerçeğini bir kere daha çok iyi tahlil etmek gerektiğini belirterek, görevlerinin afet riski taşıyan şehirlerdeki salaş, kaçak ve depreme dayanıksız yapıları yıkmak olduğunu ifade etti. Bayraktar, Van depreminin oluşturduğu travma sebebiyle Türkiye'ye yapı stoğu açısından çok daha ciddi bakmak gerektiğini vurgulayarak, “Bu bizim görevimiz, namus borcumuzdur” dedi.
Türkiye'nin yüzde 92'sinin 1 ve 2. deprem kuşağında olduğunu belirten Bayraktar, “Biz yeni yapacağımız yapı denetim mekanizmasında, bunu dünyanın yaptığı gibi teknik müşavirlik sistemi üzerine oturtarak, mutlaka yapı denetim sistemi içerisine jeoloji mühendislerini de koyacağız” dedi.

5 milyon konut yapıldı         
Türkiye'deki konut stoğuna değinen Erdoğan Bayraktar, şunları söyledi:
“Son 9 yılda Türkiye'de 5 milyon konut yapıldı. Göreceli olarak bu 5 milyon konut sağlam, mühendislik hizmeti almış konutlardır. İçlerinde yanlış yamalak olanlar da var, çünkü 2011 yılı başından itibaren yapı denetim tüm Türkiye'ye şamil oldu.”
Dünyadaki kentsel dönüşüm projelerine de değinen Bayraktar, dünya nüfusunun yüzde 50'den fazlasının şehirlerde yaşadığını belirterek, “Yaklaşık 2040 yılında dünyanın nüfusu 9 milyar olduğu zaman, 6 milyarı şehirlerde yaşamış olacak. Türkiye'nin şu anda yüzde 76-77 nüfusu şehirlerde yaşıyor. Bizim Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası Mecliste, 12 maddesini geçirdik. İnşallah 2B Kanunu'ndan sonra bizim kanunu da meclisten geçirmeye çalışacağız” dedi.

Yavuz Karaman- Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor
  • 28.05.2026 01:07

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor

Kentsel dönüşümün gücünün doğru yalıtım çözümleriyle arttığını vurgulayan İzocam ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu
  • 21.05.2026 15:50

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu

RAMS Türkiye’nin İstanbul Maslak’ta hayata geçirdiği, Türkiye’nin özel sektör el ...

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler
  • 12.05.2026 17:12

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler

Türkiye’nin dört bir yanında hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri sadece eski b ...