maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm memleketin meselesi...

Kentsel dönüşüm memleketin meselesi...

a Haber'deki 'Memleket Meselesi'nde konu 'Kentsel Dönüşüm Projesi' idi. Yani 'Kapımızdaki deprem'. Katılımcıların kimi fazla havalı -Pendik-, kimi ise -Büyükçekmece- gerçekçi belediye başkanları dinledik

a Haber'deki 'Memleket Meselesi'nde konu 'Kentsel Dönüşüm Projesi' idi. Yani 'Kapımızdaki deprem'. Katılımcıların kimi fazla havalı -Pendik-, kimi ise -Büyükçekmece- gerçekçi belediye başkanları dinledik. Hasan Akgün en büyük tehlikenin Güzelce'den başlayıp, Silivri'ye kadar uzanan sahil şeridinde olduğunu üstüne basarak vurguladı. Son cümlesi 'Ya yıkılacak binaları yenileriz. Ya da bir milyon mezar kazarız'dı. Dr. Akgün'ün ufuktaki deprem için '10-15 yılı geçmez' zamanlamasıyla vuracağı yerler hakkındaki sözleri iyi araştırmanın ürünü gibi. En önemli uyarılarından biriyse, Büyükşehir ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilçeleri devre dışı bırakma isteğiydi. Bu konuda Kadıköy

-Selami Öztürk-, İstanbul Büyükşehir'i açıkça suçladı. 'AK Parti yönetimindeki belediyeler gerçekten şanslı'yı yapıştırdı.

 En dikkatle dinlediğimiz isim Murat Aydın'dı. Bilmeyenler için açalım. Zeytinburnu Belediye Başkanı'na 'Bizim Başkan' deriz. Çünkü, kendi adımıza konuşursak, 1975'te Tercüman'la taşındığımız Zeytinburnu'nda halen çalışmaya devam ediyoruz. Lağım sularının açık kanallarla aktığı yere gelmiştik. Daha iddialı konuşalım, Murat Aydın seçilene kadar, tek bir yaya kaldırımı mevcut değildi. Şimdiki Davutpaşa Metro İstasyonu'nun olduğu yerde suların dört metre yükseldiğine onlarca kez şahit olduk. Bu konuda en önemli kanıt, 'Ağustos ayında, taksisinden yüzerek çıkan şoför'dü. Bu resmi çeken Tufan Akçen, TGC'nin yarışmasında birincilik ödülü kazandı. Toparlarsak, yıllar yılı ihmal edilen, çivi çakılmayan Zeytinburnu, Murat Aydın'la ayağa kalktı. Başkan çok önemli bir konuyu daha vurguladı; 'Halkın Devlet'e güven problemi vardı'. Bizce bu gerçeğin ta kendisi.

Yerlerine yenisi yapılacak binalardan harç alınmaması fikri güzel. Devlet'in vatandaşa uzun vadeli ve faizsiz kredi sağlaması şart. Bunlara, küçük belediyelerin raporlarına değer verilmesini ekleyebilirsiniz. İlçelerde istihdam edilen teknik personelden de yararlanmak şart. Murat Başkan'ın yaptığı uyarıyı tekrarlayıp, konuyu noktalayacağız; 'Eksikler tamamlanmadan yakalanılacak yeni İstanbul Depremi, Türkiye'nin felaketi olur'. Bu arada Erdoğan Aktaş'ın programını tebrik etmeyi unutmayalım.

 Adalet Samancı'nın yazdıklarını bir yere kaydettik. En kısa zamanda değerlendireceğiz. Ali İhsan Sağlam'ın arzusunu da çok yakında geniş olarak kaleme alacağız.

 Murat Evgin, Arka Sokaklar için yaptığı dizi müziklerini -Soundtrack- CD haline getirdi. Gerçekten güzel.

 '28 Şubat' operasyonlarını şaşkınlıkla izliyoruz. Bakalım nerede duracak? Ne zaman karara bağlanabilecek. Öte yandan şu satırları okuyan yok mu?:

 'Kemalizm'in ruhunu esir aldığı bir toplumda, herkes kendisinden bir 'Tek parti ve tek adam' arıyor. Bunu o kadar çaresizce arıyor ki Dersim'de Alevileri katletmeyi 'Yüksek Şuur' olarak kabul eden Atatürk'ün resimleri, Alevilerin cemevlerinde asılı duruyor. Kendi kardeşlerini öldüren bir liderin resmini ibadethanelerine asıyorlar. Hiç rahatsız olmuyorlar bundan.'

 Anlama güçlüğü çekenler için, yazıyı açmak istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'e açıkça katil deniyor.

Burhan Ayeri/Akşam

Yorum Yaz