maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm Kurtuluş'a yarayacak!

Kentsel dönüşüm Kurtuluş'a yarayacak!

Kentsel dönüşüm çalışmaları şehrin merkezine olan ilgiyi arttıracak. Bu ilgiden nasibini alacak bölgelerden biri de Şişli ilçesine bağlı olan Kurtuluş bölgesi. İlk kazmanın vurulmasından sonra bölgede fiyatların yüzde 40 ila yüzde 100 oranında artması bekleniyor

 

Ulaşım akslarına yakın fakat çarpık yapılaşmanın olduğu Kurtuluş'ta kentsel dönüşümle yatırımların ağırlık kazanması bekleniyor. Kurtuluş ile çevresinde yer alan Feriköy ve Bomonti'nin yatırımcıların gözde lokasyonları olması öngörülüyor. Kurtuluşun her zaman değerli bir bölge olduğunu söyleyen Marmara Emlak Müşavirleri Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yeşiltaş, kentsel dönüşüm çalışmaları ile bölgedeki fiyatlann yüzde 30-40 oranında artacağını dile getiriyor. 
 
Yeşiltaş, Bozkurt Mahallesi ve Kurtuluş Caddesinde Ulus ve Etiler ile yarışacak fiyatlara satış yapıldığını belirtiyor. Yeşiltaş'ın verdiği bilgilere göre bölgede 65 metrekare 1+1 daire 157 bin TL, 80 metrekare 2+1 daire 280 bin TL, 120 metrekare 3+1 daire ise 330-500 bin TL aralığında satılıyor. 
 
TEKLİF OLURSA YATIRIMA HAZIRIZ 
İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, Kurtuluşu dönüşüme muhtaç bir bölge olarak tanımlıyor ve ekliyor: "Eskiden gayri Müslim zengin kesimin yaşadığı, eğlence ve iş yaşamının kalbinin attığı bu müstesna semt günümüzde ağır göçün, yerleşim değişikliklerinin etkisiyle yozlaşmış, eski kullanıcılarını kaybetmiş. Ancak altyapısının güçlülüğü, merkezi yapısıyla hızla dönüşebilecek ve eski şanlı günlere dönme potansiyeline sahip bir bölge." İnan, dönüşüm çalışmalarının hızla tamamlanması ve eksikliklerinin giderilmesi durumunda Kurtuluş'ta yüzde 100 u bulan fiyat artışının yaşanacağını öngörüyor. Feriköy de Terrace Feri projesini yeni tamamladıklarını belirten İnan, aynı ölçekte sorunsuz bir arsa teklifi olursa, Kurtuluş'ta bir proje daha geliştireceklerini ifade ediyor. 
 
BOMONTI'DEKİ FİYATLARI YAKALAR 
Gayrimenkul Yatınm Ortaklıklan Demeği Yönetim Kurulu Üyesi, Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği (LİDEBİR) Başkanı ve Epos Gayrimenkul Yönetici Ortağı Neşecan Çekici, Kurtuluş'un birden fazla noktada başlayan dönüşüm hareketi sayesinde önümüzdeki 10 yıl içerisinde bambaşka bir yüze sahip olacağını söylüyor ve ekliyor: "Bir taraftan Bomonti ve Feriköy deki yatırımlar, bir taraftan Tarlabaşı kentsel dönüşümü Kurtuluşu tetikleyen dinamikler olacak." Çekici, Kurtuluş'ta yenileme ve dönüşüm sürecine başlanmasıyla birlikte Tarlabaşı, Feriköy, Bomonti'de yer alan markalı konut projelerindeki fiyat seviyelerinin Kurtuluş bölgesi için de rahatlıkla telaffuz edileceğini ifade ediyor. Çekici bölgede, 0-4 yaş arası satılık konutlarda ortalama birim metrekare satış fiyatının 2 bin 750 TL, 20-50 yaş arası konutlarda ise 2 bin 300 TL civarında olduğunu söylüyor. 0-4 yaş arası kiralık konutlarda ise ortalama birim metrekare kira fiyatı 18 TL olduğunu söyleyen Çekici, 20-50 yaş arası konutlarda ortalama birim metrekare kira fiyatının 14 TL dolaylarında olduğunu dile getiriyor. 
 
BÖLGE SAKİNLERİNİN BEKLENTİLERİ YÜKSELDİ 
Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Demeği Yönetim Kurulu Üyesi ve EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Kurtuluş'un tercih edilmesinde en önemli etkenlerin merkezi konumlu olması ve birçok önemli bölgeye yürüme mesafesinde yer alması, ulaşım alternatiflerinin çokluğu, bölgenin zemin yapısının sağlamlığı olarak sıralıyor. Yazıcı, bölgenin sahip olduğu avantajlar nedeni ile büyük inşaat firmalarının son 7-8 yılda ilgisini de çektiğini ifade ediyor ve ekliyor: "Pangaltı'dan Kurtuluş son durağa kadar uzanan bölgede, az sayıdaki boş arsada son 5 - 6 yılda site tarzı yapılar yapıldığını görüyoruz. Bitişik nizam yapılaşmaya sahip, genel olarak 40-50 yıllık yapıların yoğunlukta bulunduğu bu semtte, yeni projelere hem mevcut semt sakinleri, hem de İstanbul'un diğer kesimlerinde oturanlar ilgi gösterdi". 
 
Bölgede boş alan sıkıntısı yaşansa da, yeni projelerin olanaklarının semt sakinlerinin de ilgisini çektiğini belirten Yazıcı, semtte ikamet edenlerin bir kısmının kendi içinde inşaat şirketleriyle anlaşma eğilimine girdiğini ifade ediyor. Konut fiyatları açısından bölgenin her daim şehrin ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyen Yazıcı, son dönemlerde yatırımcıların ilgisini bu bölgeye yoğunlaştırmasıyla mal sahiplerinin beklentilerini daha da arttırdığını ve fiyatların yükseldiğini dile getiriyor. 
Bölgede konutun yanı sıra otellerin de dikkat çektiğini belirten Yazıcı, "Osmanbey-Taksim hattında gelişen otellerdeki değişim Cumhuriyet Caddesi ile sınırlı kalmamış ve Kurtuluş bölgesini de etkilemeye başlamış durumda. Bu açıdan bakıldığında Kurtuluş semtinin, bir özellik daha kazanmaya başladığı ve turizm sektöründe de kendine düşen payı almaya başladığını görüyoruz. Sonuçta bölgenin önümüzdeki dönemde gelişmeye devam edeceğini ve değer artışını sürdüreceğini düşünmek yanlış olmaz diye düşünüyorum" diyor. 
 
Gülistan Alagöz/Emlak Rotası

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması
  • 15.05.2024 09:43

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması

Emlak Konut GYO, 1615 bağımsız bölüm için 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk ...

Zeytinburnu'nda 6 bina kentsel dönüşüm için yıkılıyor
  • 09.05.2024 10:31

Zeytinburnu'nda 6 bina kentsel dönüşüm için yıkılıyor

Yaklaşık 26 bin metrekare iskan edilebilir inşaat alanından oluşacak projede 185 ...

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...