maritbet girişmaritbet
Kentsel Dönüşüm Kredisi 2023 Hesaplama ve Bankalar

Kentsel Dönüşüm Kredisi 2023 Hesaplama ve Bankalar

Kentsel dönüşüm kredisi 2023 hesaplama ve ödemesi ne zaman başlayacak sorusuna yanıt içeriğimizde yer alıyor. Kentsel dönüşüm kredisi ne kadar olarak belirlendi, vadesi ne kadar olacak, faiz oranı nedir? Tüm detaylar haberimizde..

Kentsel dönüşüm kredisi 2023 yılı hesaplama, başvuru şartları ve ödemesi ne zaman başlar gibi detaylar sıklıkla soruluyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı desteğinde sağlanacak kentsel dönüşüm kredisiyle Türkiye genelinde yapı stokunun yenilenme sürecinin hızlanması bekleniyor.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Başvuru Şartları

Kentsel dönüşüm kredisi 2023 yılı için merakla beklenen detaylar belli oldu. Kişi başı 1 milyon 250 bin TL kentsel dönüşüm kredisi verilecek olan modelle faiz oranı yüzde 0,79 olarak belirlendi. Kentsel dönüşümün hızlanmasıyla birlikte Türkiye, depreme dayanıklı yapılarla güçlenecek. Ayrıca hak sahiplerinin dükkanlar için çekeceği dönüşüm kredisinde faiz oranı yüzde 1,09 olacak.

Kentsel Dönüşüm Kredisini Hangi Bankalar Verecek?

Kentsel dönüşüm kredisini veren bankalar veya hangi bankalar verecek sorusu vatandaş tarafından sıklıkla soruluyor. Önümüzdeki hafta kamu bankalarıyla başlayacak olan başvurularla birlikte özel bankaların da sisteme dahil olması bekleniyor. Kentsel dönüşüm kredisi kapsamında konutlar için geri ödeme süresi 10 yıl, iş yerleri için ise 7 ıl olarak açıklandı.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz