maritbet girişmaritbet
Kenan Evren'in Muş'taki konutu kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

Kenan Evren'in Muş'taki konutu kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı!

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren"in albaylık döneminde Muş'ta yaptırdığı ve uzun süre ikamet ettiği konut, "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında yıkıldı

 

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in albaylık döneminde Muş'ta yaptırdığı ve uzun süre ikamet ettiği konut, ‘Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında yıkıldı.
 
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce yıkımına karar verilen Milli Savunma Bakanlığına ait askeri lojmanların yıkımına başlandı. Geçen hafta tahliye edilen Lise Caddesi'ndeki lojmanlar İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine ait iş makineleri tarafından yıkıldı. Lojmanlar arasında 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in albaylık döneminde Muş'ta yaptırdığı ve uzun süre ikamet ettiği konut da yıkıldı.
 
Yıkımı takip eden İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şehmus Yentür, yıkımın Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gerçekleştirildiğini söyledi. Yıkılan lojmanların Milli Savunma Bakanlığına ait olduğunu ifade eden Şehmus Yentür, “Muş Lisesi'nin karşısındaki lojmanlar olarak adlandırılan ve Cumhurbaşkanlarımızdan Kenan Evren'in de ikamet etmiş olduğu konutlardır. Bu konutlar hakkında ömürlerini tamamlamış olmalarından dolayı yıkım kararı alınmış. Sayın Valimizin talimatlarıyla Özel İdare imkanları ile bu lojmanlar hakkında yıkım kararını aldık ve şu anda yıkmaya başladık. Bunun dışında geçen hafta sonu Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan ve daha önce rehberlik araştırma merkezi olarak faaliyet gösteren binanın yıkımını da gerçekleştirdik. Buradaki çalışmaların ardından Eski Hal civarındaki Milli Eğitim lojmanlarını da yıkacağız” dedi.
 
Haberyurdum.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor
  • 28.05.2026 01:07

Kentsel dönüşümün gücü, doğru yalıtım çözümleriyle artıyor

Kentsel dönüşümün gücünün doğru yalıtım çözümleriyle arttığını vurgulayan İzocam ...

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva
  • 24.05.2026 23:23

Fikirtepe'de depreme dayanaklı 11 bin yeni yuva

Türkiye'nin en zorlu kentsel dönüşüm süreçlerinden biri olan ve uzun yıllar tama ...

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu
  • 21.05.2026 15:50

RAMS Park House Maslak’ta “500. Aile” mutluluğu

RAMS Türkiye’nin İstanbul Maslak’ta hayata geçirdiği, Türkiye’nin özel sektör el ...

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler
  • 12.05.2026 17:12

Kentsel dönüşümde altyapıdan banyoya bütüncül çözümler

Türkiye’nin dört bir yanında hız kazanan kentsel dönüşüm projeleri sadece eski b ...