maritbet girişmaritbet
Kartal Büyük Dönüşüm Projesi için start verildi!

Kartal Büyük Dönüşüm Projesi için start verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Kartal Orhantepe Mahallesi kentsel dönüşümünün temelini attı.

Orhantepe Mahallesi'nde 6 Şubat 2019'da Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesini hatırlatan Bakan Kurum, “O acı günün üzerinden 1 yıl bile geçmeden; TOKİ eliyle bu alanda 105 konut, 20 dükkan inşa ettik. Hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ettik… Sizin taleplerinizi aldık ve yeni bir çalışmaya başladık. Sizlere bir söz verdik. Ada bazında yapacağız dedik. Etaplar halinde teslim edeceğiz dedik. Sözümüzü tutmanın onurunu yaşıyoruz” dedi.

Orhantepe’de toplam yatırım değeri 650 milyon lira olan, 811 konut ve 144 dükkan olmak üzere 955 bağımsız bölümün yapımını başlattıklarını ifade eden Kurum, "Tüm konutlarımızı ve dükkânlarımızı 2023 yılında teslim edeceğiz" dedi.

1500 konut olacak

Kurum, şöyle konuştu: "Ada bazlı dönüşüm içerisinde yer almayan, ancak parsel bazında kalan 400 hak sahibinin yıktıkları her binanın da yerine yenisini yapıyoruz. Bu konutları da eklediğimizde Kartal Orhantepe’nin dönüşümünde 1500 konut sayısına ulaşacağız.”

Miliyet

  • Etiketler:

Yorum Yaz