maritbet girişmaritbet
Kars’ta kentsel tasarım projesinin ilk etabı tamamlandı!

Kars’ta kentsel tasarım projesinin ilk etabı tamamlandı!

Serhat şehri Kars’ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçirilen Kentsel Tasarım Projesi’nin ilk etap çalışmaları başladı

Serhat şehri Kars'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla hayata geçirilen Kentsel Tasarım Projesi'nin ilk etap çalışmaları başladı.

Kentsel Tasarım Projesi, yaklaşık olarak 770 bin metrekarelik alanı kapsıyor. Üç bölüm şeklinde gerçekleştirilecek proje, Kars Kalesi'nin bulunduğu tepe ve etekleri, Kars Çayı ve civarı ile 1890 yılındaki planda tahtdüzü de denen bölgede hayata geçirilecek.

Tescilli tarihi eser yapılarda röleve, restorasyon çalışmaları yapılarak her türlü koruma geliştirme ve sağlıklaştırma projede en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Tescilli yapılarda meydana gelmiş bir takım bozulmaların koruma ilkeleri doğrultusunda düzenlenmeleri, tescili binalara bitişik ve komşu yeni yapıların oluşturduğu görsel ve fiziksel kirliliğin ortadan kaldırılması, tahtdüzü bölgesinin tamamında öngörülen sokak sağlıklaştırılması ile çevre ve yörenin doğal, kültürel, mimari, tarihi, ekonomik, estetik, görsel değerlerini ve özgün kimliği koruyarak ön plana çıkarıp, çevreye uyumunu ve çevre kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

KALE ÇEVRESİNE TURİSTİK MEKANLAR

Projelendirilen yeni yapılaşmada Kaleiçi'nin geçmişteki tarihi ve mimari değerleri göz önüne alınarak kale civarına gelen yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapabilmeleri, dinlenmeleri ve ihtiyaçlarını giderebilmeleri amacıyla kafeler, restoranlar ve hediyelik eşya satışı yapan dükkanlar inşa edilecek. Kars Çayının ıslah çalışmaları ile temizlik ve akış düzeni sağlanarak yöreye ve iklime uygun bitkilendirme yapılacak.

KARS ÇAYI'NDA TEKNE KEYFİ

Bu alanda açık ve kapalı yeme içme mekanları, çocuklar için oyun parkları, midilli at parkuru, kay kay pisti, oturma gurupları, yürüyüş yolları, bitkisel ve sert peyzaj çalışmaları ile Kars Çayının iki yakasını birbirine bağlayan köprüler tasarlandı. Kars Çayının içinde de gezinti tekneleri olacak. Yine Kars Çayının kot olarak düşük olmasından kaynaklanan görsel ve fiziksel bozukluk, çaya doğru yapılan çalışmalar ve amfilerle giderilmeye çalışıldı. Projenin hayata geçirilmesi ile ticaret, turizm, sosyal ve kültürel alanda önemli gelişmeler olacak.

Kars'ın tarihi mekanlarının bulunduğu bölgeyi de içerisine alan proje, tamamlandığında yerli ve yabancı turistlerin de uğrak yeri olacak. Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ise çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

TOKİ Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

 Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!
  • 03.02.2022 14:23

Turistik Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi!

Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen seferlerine yeniden başlayan Turistik Doğ ...

Türkiye'nin tanıtımını İspanyol turistler yapacak!
  • 02.06.2021 09:26

Türkiye'nin tanıtımını İspanyol turistler yapacak!

Turizmde hareketliliğin artırılması amacıyla kolları sıvayan sektör temsilcileri ...

Yeşil GYO, Cevizlibağ'daki Yeşil Plaza binasını sattı!
  • 23.02.2021 11:41

Yeşil GYO, Cevizlibağ'daki Yeşil Plaza binasını sattı!

Yeşil GYO, Zeytinburnu Topkapı-Cevizlibağ bölgesinde yer alan binasında payına d ...

Gaziantep'e Türkiye'nin en büyük cam terası yapılacak
  • 20.02.2021 10:18

Gaziantep'e Türkiye'nin en büyük cam terası yapılacak

Gaziantep'te tarihi Rumkale'yi turizme kazandırmak amacıyla Türkiye'nin en büyüğ ...

Azerbaycan bayrağı Kars Kalesi'ne yansıtıldı
  • 03.10.2020 11:19

Azerbaycan bayrağı Kars Kalesi'ne yansıtıldı

Görevlendirme yapılan Kars Belediyesinin, Azerbaycan bayrağı renklerini ışıkla K ...

ODE Yalıtım, “ODE BIM Kütüphanesi”ni oluşturdu
  • 22.09.2020 08:00

ODE Yalıtım, “ODE BIM Kütüphanesi”ni oluşturdu

ODE Yalıtım, BIM (Yapı Bilgi Modellemesi) sistemine kendi ürün kütüphanesini olu ...