maritbet girişmaritbet
Kadir Topbaş, İzmirlilere İstanbul'daki kentsel dönüşümü anlattı!

Kadir Topbaş, İzmirlilere İstanbul'daki kentsel dönüşümü anlattı!

Kadir Topbaş, “Bunca yatırımı kendi has akçesinden yapan İstanbul, dünyaya model olan bir okuldur. Dünyada başka belediyelerde olmayan sistemlerimiz var. Bu bilgilerimizi bütün şehirlerimizle paylaşmaya hazırız” dedi

 

İzmirli sivil toplum kuruluşları, işadamları ve basın mensuplarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırım ve hizmetleri yerinde görme imkanı bulduklarını belirten AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, İzmir'in örnek almak için yurtdışına gitmek yerine İstanbul'a gelmesi gerektiğini söyledi.
 
İstanbul'da Kadıköy-Kartal Metrosu, İBB Tanıtım Çadırı ve Miniaturk gibi birçok yatırımı görme imkanı bulduklarını ifade eden Rıfat Sait, İzmir'in de yerel kalkınmayla tanışmasını istediklerini söyledi. İstanbul'un yerel yönetim alanında çok farklı bir boyutta olduğunu bizzat yerinde tespit ettiklerini kaydeden Sait, Başkan Kadir Topbaş'ın alçakgönüllü tavrıyla halktan biri olduğuna dikkat çekti.
 
“İstanbul'da birçok yatırım ve hizmeti yerinde görme imkanı bulduk ve gurur duyduk. Sayın Kadir Topbaş'ın İstanbul'da yaptığı yatırım ve hizmetlerden dolayı kendisiyle gurur duyduk ve takdir ettik. Bize göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı da kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Dünya İstanbul'daki gelişmelere gıptayla bakıyor
 
İzmirlileri İstanbul'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş da “İstanbul hepimizin, şeref verdiniz” dedi. İstanbul'un ve Boğaziçi'nin dünyanın gıpta ettiği ve hiçbir kente nasip olmayan bir güzelliğe sahip olduğunu ifade ederek, farklı kültürlerin yüzyıllardır barış içinde yaşaması dolayısıyla İstanbul'un, aynı zamanda gerçek bir barış şehri olduğunu söyledi.
 
Türkiye'yi ekonomik ve ticari olarak sırtlayan İstanbul'un Üç büyük imparatorluğa başkentlik yapması nedeniyle dünyaya karşı sorumlu olan bir kültür ve turizm şehri olduğunu anlatan Başkan Topbaş, “Sayın Başbakanımızın başlattığı yerel yönetim anlayışını devam ettirerek İstanbul'a gece gündüz hizmet ediyoruz. Devletlerin yerine şehirlerin yarıştığı günümüzde İstanbul'u New York, Londra, Paris, Tokyo gibi dünyanın en büyük şehirleriyle yarıştıracağımızı söylemiştik. Bugün geldiğimiz noktada bütün dünya şehirleri İstanbul'a gıptayla bakıyor. Yurtdışından gelen misafirlerimiz de bundan sık sık bahsediyor” diye konuştu.
 
İstanbul dünya şehirleriyle yarışta önde…
 
İstanbul'a 8.5 yılda öz kaynaklarıyla 52 milyar TL yatırım yaparak büyük bir dönüşüm yaşattıklarını, bunu hükümetten herhangi bir özel kaynak almadan, para ve insan yönetimini en iyi şekilde uygulayarak başardıklarını dile getiren Topbaş, şunları kaydetti;
 
“Hükümetimizin metroyla ilgili açıkladığı destek paketinden önce İzmir, sonra Ankara yararlandı. Biz daha henüz hiçbir şey almadık. Şu anda İstanbul'da gördüğünüz Kadıköy-Kartal ve Esenler-Başakşehir-Olimpiyatköyü gibi metroları tamamen kendi has akçemizle yaptık. Biz kaynaklarımızı çok doğru kullanarak bu çalışmaları başardık. Yaptığımız yatırımlar İstanbul'u dünya şehirleriyle yarışta öne geçirdi. Bunu İstanbullularla ve ekibimizle birlikte başardık. Üçüncü dönemimizde İstanbul buradan çok daha farklı bir noktaya taşınacak. Afet riskini kentin yenilenmesi için bir şans olarak kullanacağız. Çok güzel projelerle yepyeni bir şehir meydana getireceğiz.”
 
İstanbul'u dünya kongre klasmanında yapılan tesislerle çok gerilerden 9. sıraya taşıdıklarını, açışlı yapılan Kadıköy-Kartal Metrosu'nun en son teknolojiyle yapılan dünyanın sayılı metrolarından biri olduğunu, Cumhuriyet dönemi boyunca İstanbul'a 57 kavşak yapılmışken dönemlerinde 259 kavşak ve 405 kilometre yeni yol yaptıklarını anlatan Başkan Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;
 
İstanbul bir okul…
 
“Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) başkanı olmam sebebiyle İstanbul sadece Türkiye için değil, dünya için de bir model. TBB Başkanlığım sebebiyle tüm yerel yönetimlerimize açığız ve İstanbul bir okul. Burada kurumsal taassup gözetmeksizin, siyasi algılamaların dışında şehirlerimizin ve ülkemizin gelişmesini sağlayacak her türlü bilgi ve deneyim paylaşımına hazır olduğumuzu özellikle vurgulamak istiyorum. Amerika, Avrupa dahil birçok kıtadan teknik ekipler gelerek bizim çalışmalarımızı ve yöntemlerimizi bizden öğrenmek istiyorlar. İstanbul'un dünyada özellikle bilişim teknolojisini en iyi kullanan bir belediye olduğunu hatırlatmak istiyorum. Dünyayla yarışan, dünyada başka belediyelerde olmayan sistemlerimiz var. Belki mütevazilikle bunları çok fazla anlatamıyoruz. Ancak İstanbul bunu başardı. Bu bilgi ve deneyimler milletimizin bir değeridir ve 75 milyon büyük bir aileyiz. Bu bilgi ve deneyimlerimizi bütün şehirlerimizle paylaşmaya hazırız.”
 
“Bir işadamı mantığıyla 7 gün 24 saat çalışarak yeraltında ve yer üstünde çalışarak İstanbul'a hizmet etmekten büyük gurur duyuyoruz. Sizlerin de sivil toplumun, iş dünyasının ve medyanın temsilcileri olarak bu çalışmaları keyifle taktir ettiğinize inanıyorum” diyen Başkan Topbaş, “Diliyorum ki bütün şehirlerimizin yöneticileri aynı şekilde ülkemizin geleceği için çalışsın. Çünkü bu makamlarda kalıcı değiliz, buralar milletimizin bize verdiği emanetlerdir. Yaptığımız her çalışma milletimizin refahı ve geleceği içindir. Hz. Mevlana'nın söylediği gibi ‘Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar'. Bunu başarmanın en önemli yolu halkla bütünleşmektir. Yine Hz. Mevlana, ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır' diyor. Bizim duygularımız milletimizle örtüştüğü için böyle bir başarıya imza atabildik” şeklinde konuştu.
 
İBB

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı
  • 26.03.2024 14:12

"Yarısı Bizden Kampanyası"nda ilk inşaat başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının başlattığı kampanya kapsamın ...

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"
  • 22.02.2024 16:48

Bakan Özhaseki: " Gelin şu kentsel dönüşüme lütfen mani olmayın"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da 5.500 ...

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"
  • 15.02.2024 16:32

Bakan Özhaseki: "İstanbul'da 1 milyona yakın konutu dönüştürmeyi düşünüyoruz"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"
  • 10.11.2023 17:00

Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm için bazı belediyeler yeteri kadar emek sarf etmiyorlar"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığ ...