maritbet girişmaritbet
İzmir Smyrna'ya yeniden dönüyor!

İzmir Smyrna'ya yeniden dönüyor!

Kentsel dönüşüme adaylıktan, mecliste yaşanan tartışmalara kadar herşeyi Star Ege’ye anlatan Başkan Karabağ “Bayraklı merkez oldu. Bütün partilerle çalışmaya hazırım” dedi

 

Kentsel dönüşüme adaylıktan, mecliste yaşanan tartışmalara kadar herşeyi Star Ege'ye anlatan Başkan Karabağ “Bayraklı merkez oldu. Bütün partilerle çalışmaya hazırım” dedi.
 
Ege Bölge Temsilcimiz Ahmet Kaplan'a içini döken Başkan Hasan Karabağ, Bayraklı'ya gerek Büyükşehir Belediyesi, gerekse hükümet destekli yatırımların yapılması konusunda çaba sarf ettiğini ve bunun için tüm meclis üyelerinden destek beklediğini dile getirdi.
 
“Artık İzmir eski kurulduğu merkeze Smyrna'ya (İzmir sınırları içinde yer alan tarihi kentler) yeniden dönüyor. Bayraklı İzmir'in adeta ana merkezi oldu. Bunun için mecliste konuşalım, tartışalım ama birlikte karar verelim. Biz bundan sonraki süreçte barış istiyoruz. Barışı da mecliste sağlayalım” diyen Başkan Karabağ, İzmir için kentsel dönüşümde geç kalındığını kaydetti. Başkan Karadağ, sözlerini şöyle sürdürdü. “Bu bölge içeresinde‘Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduk. Bayraklı'da kentsel dönüşümle ilgili düzenleme ve denetleme hakkı daha önce belediyedeyken ani bir karar değişikliğiyle Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Mecliste görüşülen alanlarda Karabağlar birinci sıradayken, Bayraklı altıncı sırada yer aldı. Şimdi, dönüşüm bölgesinde büro açtık, artık o bölgeye temsilci de vereceğiz “ 
 
‘Deprem verilerimiz hazır'
 
Depremlerden sonra yaptıkları tespitleri de anlatan Karadağ “elimizdeki verileri 2000 yılı öncesinde yapılmış deprem bölgesinde bulunan binalardan elde ettik” dedi. 
 
Meydan okudu
 
Adaylığı konusunda yönelttiğimiz soruları da açık yüreklilikle cevaplayan Başkan Karabağ, CHP'nin içinden çıkacak bir adayın kazanmasını garanti etmesi halinde aday olmayacağını belirterek, belediye seçimlerindeki adaylığıyla ilgili olarak iddialı konuştu.  Başkan Karadağ “ Halka ve izlenimlere baktığım zaman bu projelerin bizimle birlikte devam etmesini istediklerini görüyorum. Seçimlerde Bayraklı'yı alabilecek olan varsa adaylığını koysun” diyerek meydan okudu.
 
Kredimiz acilen onaylanmalı
 
Yapılması planlanan hizmet binası ile ilgili gelişmeleri de değerlendiren Başkan Karabağ “İller Bankası'na sesleniyorum, kredimizin bir an önce verilmelesini istiyoruz. Planlanan bina 12 katlı ve 5 ayda bitirilmesi öngörülüyor. İller Bankası'na buradan çağrıda bulunuyorum. Halkımızın sağlıklı hizmet alabilmesi için bu kredinin bir an evvel onaylanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı
  • 02.11.2023 13:09

İzmir ve çevresindeki depremsellik araştırmasında 90 hendek kazıldı

İzmir ve çevresindeki fayların deprem üretme olasılıklarının belirlenmesi için b ...

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı
  • 11.04.2023 13:41

İzmir'de depreme dayanıklılık tespiti için 4 bin 128 bina için başvuru yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi ...

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor
  • 29.09.2022 15:29

İzmir'in ilk millet bahçesi Bergama'da yapılıyor

Bergama ilçesinde 57 dönüm alan üzerine yapılacak olan ve İzmir'in ilk Millet Ba ...