maritbet girişmaritbet
İzmir kentsel dönüşüme hazır değil mi?

İzmir kentsel dönüşüme hazır değil mi?

Türkiye’de en büyük kentsel dönüşümün İzmir’de yapılacağını anlatan AK Parti Milletvekili Rıfat Sait, “Büyükşehir hükümeti suçluyor ama hiç ciddi bir projesi yok. Yanlış bilgi veriyorlar” dedi.

Türkiye'de en büyük kentsel dönüşümün İzmir'de yapılacağını anlatan AK Parti Milletvekili Rıfat Sait, “Büyükşehir hükümeti suçluyor ama hiç ciddi bir projesi yok. Yanlış bilgi veriyorlar” dedi.

Kentsel dönüşüm için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetki devri yapılan 5 şehirden biri olan İzmir'de ciddi bir çalışmanın olmadığı öne sürüldü. İstanbul, Bursa, Sakarya ve Kocaeli ile birlikte İzmir'in de bu yetkiye sahip olduğunu hatırlatan AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, “Ancak Büyükşehir'in ciddi bir çalışması yok. Bu konuda kamuoyuna da eksik ve yanlış bilgi veriliyor” dedi. Kendi projelerinin bakanlar kurulunda bekletildiğini iddia eden Büyükşehir'in iddialarıyla ilgili konuşan Rifat Sait, “Eğri oturalım doğru konuşalım. Büyükşehir'in yere basan ciddi bir projesi yok. Bir takım haritaların üstü boyanarak kentsel dönüşüm projesi imajı verilmeye çalışılıyor. Bunlar yere basan projeler değil, sadece kağıt üzerindeki karalamalar” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde sunulacak olan Kentsel Dönüşüm Uygulama Yönetmeliğinin çıkmasıyla yapılacak çalışmanın netleşeceğini söyleyen Sait şu bilgileri verdi: “İzmir genelinde 880 bin kişinin yaşadığını tahmin ettiğimiz 102 mahalledeki 313 bin konutta kentsel dönüşüm yapılacak. Bu bölgeler; Cennetçeşme, Uzundere, Karşıyaka'da Örnekköy ve Anadolu caddesi güzergâhı, Aktepe, Ballıkuyu gibi alanlar. İzmir'in nüfusunun nerdeyse dörtte birini etkiliyor. Yapılacak çalışmaların büyüklüğü ortada. İzmir, bu alanda Türkiye'nin ilk sırasında yer alıyor. Biliyorsunuz İspanya ve Güney Kore'de önemli Kentsel dönüşüm çalışmaları yapıldı. Onları da incelemek gerek. Bu çalışmayı yapacağız.”

Rifat Sait, bakanlığın İzmir'e verdiği yetki devri ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin bir çalışma başlatacağını ve bu kapsamda 15-20 gün içerisinde İzmir'in afet riski olan bölgelerinin çıkarılacağını söyledi. Bu çalışmalarda İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün de yardımcı olacağını söyleyen Sait, “Çıkan sonuç bakanlığa iletilecek, ardından bakanlar kurulu imzasıyla en geç bir yıl içinde eyleme geçilecek” dedi.

ESENKÖY'ÜN YERİNE AYVACI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bakıma alınacak olan ‘Esenköy' isimli arabalı vapurun yerine 6 aylığına yeni bir arabalı vapur kiraladı. Esenköy ile aynı teknik özeliklere sahip olan ‘Ayvacık' isimli kiralık vapur, Üçkuyular-Bostanlı arasında hizmet veren 3 arabalı vapurundan (Esenköy-Eminönü-Salacak) biri olacak. Öte yandan hafta içi 10.15 ve 15.45 ile 21.30 ve 23.10 saatleri arasındaki arabalı vapur taşıma ücretlerinde yüzde 30 indirim kararı alındı. 2 Temmuz'da başlayacak uygulama ile otomobil taşıma ücretleri 7,5 TL'den 5 TL'ye, otobüs ve kamyonlar ise 30 TL yerine 20 TL ödeyecek.

Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"
  • 23.11.2021 10:10

"İzmir'de yapılan deprem konutlarını 26 Kasım'da teslim edeceğiz"

Konuşmasına, kendisini dinleyenleri selamlayarak başlayan Erdoğan, Cuma günü İzm ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu
  • 30.07.2018 11:01

Bakan Kurum, İzmir projelerinde incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir'de Karabağlar kentsel dönüşüm alanı ...

Muhittin Selvitopu, Karabağlar'daki dönüşümü anlatıyor
  • 04.06.2014 16:52

Muhittin Selvitopu, Karabağlar'daki dönüşümü anlatıyor

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Kentsel Dönüşü ve Ye ...